Wednesday, December 30, 2009

@ Ipoh

ola..

skrg ni aku tgh brcuti..blik ipoh 23 dec yg lps..smpai d LCCT at midnite..my hubby fetch me up at d airport n then we going back 2 ipoh..smpai umah kul 3.40am..penat mo mampus..sdh la aku nda brapa cukup tdo hr sblm 2..al maklum la..kemas rumah..nda kn mo tinggal umah tunggang langgang..

ni aku mo story psl aku pnya rutin d ipoh ni..start hr isnin smpai la hr ini, rabu..pg kul 10am..aku bfast dgn hubby..lps bfast..aku hntar hubby ke ofisnya..aku pkai keta melancong ke PUO..jmpa Hanim dan jmpa kwn2 lama..so,rutin aku adlh..PUO...hr2 aku dtg cni..hehe..msti boring dorg tgk muka aku ni kali kn.. :D

Hanim tgh bz skrg ni bt jadual waktu utk JKE..mls mo kacau..jd,aku bt la hal sndri d dpn pc..mcm bt ofis sndri ja aku ni bah..minta maaf la byk2 kpd sesiapa yg nyampah..hehe..

bah..aku chow dlu la..till then..

c ya..

adios..end.

Tuesday, December 22, 2009

TV Series yg Best!!

ola..

n3 sblm ni aku sdh bg list yg pjg brjela psl fav rancangan2 TV yg aku tgk..ini mo tambah lg list aku yg sedia ada dgn yg trbaru aku sedang follow sirinya skrg ini..biasa la ada Season baru..i like!!!

# Channel 708



NCIS d tayangkan setiap hr Isnin jam 9.30pm ni mengisahkan ttg siri pnyiasatan pembunuhan yg melibatkn anggota2 tentera..cerita ni best sbb dia pnya dialog yg menarik..pelakon2 yg ada prsonaliti unik..trsendri..gila2..dan yg paling pntg..aku kn minat siri2 pnyiasatan mcm ni..al-maklumla..jgn nda tau ya kwn2 sekalian..cita2 i dlu nk jd DETECTIVE...WAHH!!!(Believe it or Not??)..hihihihi..

1 lg TV Series yg aku tgk adlh Merlin..

# Channel 702

MERLIN SEASON 1



MERLIN SEASON 2



The Adventures of Merlin ni main setiap hr Selasa jam 10pm..sdh namanya Astro..msti la ada ulangan byk kali kn..so,nda kisah la kl trlps tgk hr selasa pun..hehe..

Cerita ni mengisahkan ttg seorg pemuda yg brnama Merlin..

He came to Camelot after living in the town of Ealdor. It is implied that he had to leave Ealdor because they were aware and didn't approve of his magical ability. There, he found Gaius, a court physician who has given up his former magical life, and serves a ruthless king who wants magic stamped out. Although Gaius is fatherly and kind, he has a dark side that is slowly being revealed. (sumber : http://www.merlintvshow.com/)

Cerita ni best sbb ada magic2..cuma yg kesiannya Merlin ni..dia jd kuli batak Prince of Camelot-Arthur..prince ni slalu layan dia mcm sampah..kesian tau..sdh byk kali Merlin kasi slmt nyawa putera 2..tpi,dia trpaksa bt sembunyi2..sbb d Camelot..siapa yg ada magical power akn d hukum bunuh oleh King of Camelot-Uther Pendragon..

tgk la..best..more info..check out d web..http://www.merlintvshow.com/

till then..

adios..end.

Smarter than Smartphone..

ola..

since last week aku dtg ofis..kerja aku hanyalah utk surf internet..hehe..(ini bkn gaji buta ahh..kerja aku sdh siap)..mcm2 benda aku cari d internet..tmpt brcuti..hotel2 menarik & etc..ya la kn..kerja2 aku utk semester ini sdh settle..(padahal... :D)

memandangkan aku leka n asyik masyuk ngan internet ni..aku pun mula la berangan utk memiliki sesuatu yg sdh lama aku idam2 kn..HANDPHONE baru..hehe..hp aku skrg kurang canggih..setakat terima cal..jwb cal..msg..camera pun nda brapa clear..hmm..

list HP yg aku tgk antaranya adlh..
# Nokia Nseries N86 8MP (2-way slider,2.6" Display,8 MP Camera)
# Nokia 5800 XpressMusic (3.2" Display, 3.2 MP Camera - tiru hp yg Muizz mo beli..)&
# Samsung Jet (sgt2 brkenan)..
stlh melalui tapisan2 trtentu..insyaAllah..jika d murahkn rezeki..aku akn brusaha utk mndptkn hp idamanku thn dpn..Wahahahaha...jaga ko..mana mo lari...

Skrg...Dato'/Datin/Tok/Nek/Makcik/Pakcik/Tuan2 dan Puan2 sekalian..dipersembahkan secara brtulis kpd anda..TALIPON BIMBIT IDAMANKU 2009...jatuh kpd..jeng..jeng..jeng...(ada bnyi drum la ni kononnya..)

TADADAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

...SAMSUNG JET...

JET demonstrates the dominant performance that full touch users expect centreing around multimedia. Speedy processor and ultra brilliant display maximise user satisfaction. The mobile of tomorrow offering consumers’ real wants in a full touch mobile.



Sleek Design



Sleek lines and subtle curves personify its ergonomic intelligence, cradling perfectly and comfortably in your hand. The highly touchable main key, a black gem-like cubic icon, is beautifully inlaid into a slightly textured matte surface designed for durability. Incorporating high-end materials and otherwise highly polished surfaces that will easily maintain its clean, pristine character for you to use and enjoy without worry.



Intuitive 3D user interface




Intuitive touch interface delivers a faster, more responsive user experience. Supported by a high performance processor, Samsung Jet lets you do what you want with the flick of a finger or wrist.

Music Player



Music lovers won’t have to compromise anymore with tiny ear buds given Samsung Jet’s built-in 3.5mm ear jack lets you plug in your trusted stereo headphones. You could enjoy the multi-format music player that accommodates all music files, especially convenient for downloads or opening music files from friends.

Ultra Brilliant Display, AMOLED



The vivid colour and outstanding luminescence of AMOLED on a large 3.1” display, with ultra high WVGA (480 x 800) resolution, maximises viewing enjoyment. You can watch movies from any angle and enjoy response time on par with the speed of light, enhancing your comfort and ease of use.

5.0 Megapixel Camera



You will benefit from a 5 megapixel auto-focus camera installed with all the necessary features to create excellent photos every time. Dual power LED provides double the light of a normal flash, flooding your subject with light when needed.

Online Widgets



You can maximise the usefulness of your mobile with different kinds of embedded widgets, adding more as needed and customised by preference via downloadable widgets.

WiFi



Hit your favourite WiFi hotspot with Samsung Jet’s one-finger zoom capability and keep in touch with your online communities.

Pesanan Penaja :

ini iklan free utk Sykt Samsung..(kl aku d byr kn best..) *wink wink*

adios..end.

Monday, December 21, 2009

Sangkutan LI..

ola..

21 Dec 2009-Isnin : hr ni kerja aku d ofis..surf internet mncari tmpt utk aku mohon sangkutan LI..FYI,sangkutan LI a.k.a latihan staf ni adalah utk staf membuat latihan pratikal d syarikat2,industri2 yg brkaitan..tempoh latihan adlh selama 3 bulan..so,memandangkan aku nda dpt pindah thn dpn..aku brcadang utk bt latihan sangkutan ni d ipoh,perak..at least aku blh brsama husbandku utk tempoh 3 bulan itu..(kl dpt la)..

permohonan akn d buka januari thn dpn..jaddey..yg aku sibuk2 mencari hr ni adlh utk mengarang resume aku yg mantopp n cover letter yg sepatutnya mantopp jgk..hehe..seharian tgk screen ni bt mata aku brpinar-pinar..pening rsnya..gagahkn jgk la..huh..

setakat yg aku surf d internet hr ni..aku jmpa 1 company ni yg aku brminat gila mo training ngan dorg..sbb,bidang yg aku minat 2 ada d tawarkan d company ini..nama company ni adlh..Tejari Technologies Berhad..company ni ada branch d ipoh..


aku brminat mo training d bhgn drawing..konon2nya aku mo mngaplikasikan skill aku yg mahir nda mahir sgt ni dlm bidang AutoCAD..Computer Aided Design..so,hopefully by tomorrow aku sdh mnyiapkn Resume n CL aku utk d bwk ke ipoh rabu ini..

knp Rabu??kerna ya pak..aku akn blik brcuti ke ipoh Start Rabu ni..smpai la 4 Jan 2010..oleh yg demikian..blh la aku hantar surat application itu by hand..hehe..berani ka aku???ntah la..tgk la nnt mcm mana..

till then..c u...tata..

adios..end.

Monday, December 14, 2009

Exam Week..

ola..

OLLA OLLI KEMONING..YEAHAHAHA!!!YA RIBBA!!!! YA RIBBA!!!!

14 DEC 2009 - ISNIN ; hatiku senang skali hr ini..sbb aku sdh abis marking paper..Yahoo!!tinggal key-in markah ja lg..Eleh..key-in senang ja..mcm minum air..just like a peanut..kacanng ja bah 2..muaahaha..(brlagak gila ni..gila pun nda brlagak mcm aku..).. :D

kepuasan yg tidak trhingga rsnya..segala penat lelah..brkorban masa..tenaga..brkorban apa saja..aku brtungkus lumus marking paper tgh mlm smpai ke pukul 1-2 pagi..akhirnya..aku brjaya mncapai kejayaan utk menyetelkan markah final paper student2 ku..brbaloi-baloi.. :)

k la..ni mo story coretan2 sepjg minggu exam ni..coretan aku time jd pengawas peperiksaan..

Exam week brlgsung 2 minggu..start dr 7 Dec 2009 until 16 Dec 2009..

aku brtugas last week ja..isnin pg..selasa ptg..rabu rehat..khamis pg ptg..n then jumaat ptg..kl ikut jadual sebenar aku..khamis ptg aku free..tpi,tolong kwn pnya psl..aku brtugas la ganti dia..bunyi mcm baik ja kn tolong kwn..

isshh...bkn tolong prcuma yg ibu2 bapak2 sekalian..gue tolong ada syaratnya..gue dpt habuan..gue minta ole2 dr t'ganu..mulanya bapak jul mau belikan batik gitu..tpi,gue ingak mau..gue cuma mau fridge magnet aja..waduh..suka bener gue kumpulin brg itu..(woii...merapu sdh ni)..oh!!blik ke m'sia dlu ya..tinggalin..daa..

haa...mo tau..aku ni kl jaga exam kn..pantang btul tgk student trjeling jeling tgk meja kwn dia d sblh..mo meniru la 2..mcm la aku nda nmpak..mata aku ni tajam mcm mata burung helang bah ni..dahsyat..pas 2,aku pantang jgk kl tgk stundent mnjwb guna pensil..nmpak sgt nda confident mnjwb..mmg la dorg takut salah..mls mo meliquid byk2..tpi,ntah la..jwb la pkai pen..akak x suka la dek..x tau la knp...apa lg yg aku pantang ah..ermm...pantang kl ada student loyar buruk..benci!!

al kisahnya..aku telah mengkantoi kn student meniru..3 org tau..aku tidak brbangga dgn apa yg telah aku bt..tpi,aku lega..sbb aku jalankn tugas aku dgn baik..mengawas peperiksaan..biarpun nasib student2 2 akn kucar kacir nnt..aku mo bg lesson utk org lain yg ada niat mo bt begitu..jgn nda tau..smlm time jln2 dgn mak aku d center point..aku blh trbayangkn..student yg aku tangkap 2 dtg balas dendam dgn aku..waa...scary seh..blh aku trpikir smpai tahap 2..hehe..bodoh..

k la..skrg sdh msuk kul 4.30pm..masa utk blik..smpai jmpa lg d lain hr..tata titi tutu...

BERKHIDMAT UNTUK NEGARA

adios...end.

Friday, December 11, 2009

AC?

ola..

aku tgk AC?..dia n rancangan dia ni mmg sempoi la..lg2 kl guest yg dtg 2 best..time DJ2 glamour (iyan,JJ,Nana & Salih Yaacob dtg show 2..mmg sempoi gila la..tambah2 aku minat salih yaacob (SY)..(akak minat abg jem..pg2 msti mo dgr suara dia d radio Sinar Pagi..akak suka dek!!)

so,n3 aku ni mo share lawak spontan yg bikin kering gusi dr SY time dia jwb soalan2 AC..

AC : Abg salih ada brapa isteri skrg ni??sbb dgr2 citer br2 ni abg ada kawin ank tan sri la..cuba citer sikit..

SY : ermm..ada isteri jer..

AC : ?? (pelik ngan jwpan)

SY : ye la..is ONE..is TWO..is THREE..hahahaha...

Wakakakaka...hampeh tul SY ni..pecah perut aku ketawa..nsib baik sorg2 d rumah..mmg nda cover la mulut aku nganga luas2 ketawa..

AC tnya lg soalan kpd guest dia..

AC : kl x keje jd DJ skrg ni..korg nk keje ape??

Iyan : sy jd pemuzik..main gitar..

JJ : jd pilot..

Nana : msih blajar lg kot..

SY : jd PAK GUARD d bank..

AC : haha..knp 2 abg salih??

SY : kl org tnya keje mana??..keje Bank..

kahkahkah...aduyaii...kelakarnya SY ni..tgk muka dia yg selamba mnjwb 2 mmg nda tahan aku ketawa..benci taw abg jem ni kelakar..ahakss..

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

# PESANAN PENAJA :

jika anda rs cerita ini kelakar..gelak la biarpun org akn pikir anda gila gelak tiba2 dpn pc..

ttpi,jika anda rs cerita ini tidak kelakar..gelak la jgk..kl x gelak pun..sekurang2nya senyum atau pun sengih.. :D

adios..end.

Wednesday, December 9, 2009

TV Addict..

ola..

d cni aku ingin membuat pengakuan berani bahawasanya..aku ini adlh "TV Addict" yg TEGAR!! :D

antara rancangan2 tv yg aku minat tgk dan tidak akn boring tgk biar pun ulang byk kali tgk adlh..cuba tgk list d bwh..(siap ikut channel lg u..)

# Channel 701 - AXN
1. CSI : Miami (sbb aku suka tgk Horatio Caine..ada style)
2. Chuck (sbb ceritanya lucu..blh ketawa2)
3. Leverage (cerita pencuri yg mencuri dr org jahat..smart)
4. The Amazing Race (syok tgk negara org)
5. David Blaine
6. Cyril : Simply Magic

# Channel 702 - HMK : Hallmark
1. The Nanny (kdg2 aku trikut suara dia time aku mengajar..hehe)
2. The Oprah Winfrey Show (selalu dpt tgk isu2 yg baru)
3. The Biggest Loser (aku ikut nangis jgk kl dorg sedih..i trharu u..)

# Channel 703 - AFC : Asian Food Channel
1. Restaurant Make Over
2. Jamie Oliver (aku suka slang dia)
3. rancangan masak2..sbb aku suka tgk org masak..

# Channel 708 - 8TV
Guess Guess Guess..hr ahad jam 5pm..(best!!)

# Channel 104 - Astro Ria
1. AC? (tgk guest yg dtg la jgk)
2. Macam Macam Aznil (tgk guest jgk)

# Channel 105 - Astro Prima
1. JOZAN Show (2 host ni mmg gila2)
2. Fikirlah sendiri Nabil

# Channel 106 - Astro Oasis
1. Bersama Dato'
2. Anjakan Paradigma
(penceramah dua2 program ni : Dato' Dr. Hj. Mohd. Fadhillah Kamsah..aku suka dia)

# Channel 108 - Zee
aku tgk cerita hindi..(biasa jam 9pm)..nda pun just tgk video clip pun jd la..suka tgk dorg menari..gelek sana..gelek cni..huh!!i like..

dan skrg ni ada tmbah 1 lg channel yg bakal aku ikuti..

# Channel 303 - KBSW : KBS World
ini channel korea..cerita yg best skrg ni adlh drama IRIS jam 9pm

so,n3 aku ni adlh bukti yg kukuh betapa aku ni mmg Addict kpd TV.. :D

Adios..end.

Friday, December 4, 2009

i've prove it..

ola..

MERDEKA!!!!MERDEKA!!!huahahahaha....

hr ini aku rs bahagia sgt..sbbnya,aku sdh siapkn markah (carry mark) studnt2 ku..kul 9am tdi aku tampal d cermin tingkap ofis utk d pertontonkan kpd mereka yg brkenaan..hehe..mmg aku happy sgt2 la..kira..semua org yg trserempak dgn aku akn dpt melihat ke'sengih'an d wajah ku..PERGHH!!bangga gila seh..

PADAHAL..aku yg pigi lalu dpn meja dorg dn mnyapa dorg dgn penuh keceriaan..kuang..kuang..'minta puji'..hehe..n then,aku ni suka bt kerja last minit..org lain siap lama sdh pun..nda la kecoh mcm aku.. :D

al-kisah n3 aku ni sbnrnya mo crita dan beri peringatan kpd..
>> all my beloved studnts..
>> n also 4 me (coz 1 day aku akn jd studnt blik..insyaAllah)

BAHAWASANYA..kl kt ni studnt..tolong la study..plz,plz plz,tlg la study(baca ikut irama lagu plz plz 2 ya..)..kl nda paham apa yg kt blajar dlm lecture..go n c ur lecturer..susah sgt ka mo bt??

im really disapointed with those studnt yg nda mo ambil peluang dpt markah penuh dlm class aku..coz,aku suka bt OPEN BOOK TEST..(jwb ujian dgn buku trbuka..haha)..ya la bah kn..kt nda bg tgk buku..sibuk mo meniru..bawa 'toyol'..ini sdh bg can bwk buku..nda jgk blh jwb..aku bkn apa,kononnya mo bg markah free..tpi,hakikatnya..tiada siapa pun yg dpt markah penuh..heran btul..killer sgt ka subject yg aku ajar ni??atau..aku ka yg nda pndai mngajar??hmm..i wonder..ntah la..im worried 4 their final exam..aku pula yg mo risau..dorg mcm nda rs apa ja.. :(

d main reason i do d OPEN BOOK TEST is just..

i want all my studnts 2 hv d nota 4 d subject E1001 - Electrical Technology 1..otherwise,kl aku nda bt begitu..akn ada studnt yg smpai abis semester pun lngsung tiada nota..

n d second reason is..aku mo bg markah free..meniru la kamu sepuasnya..

3rd reason..i wanna prove 2 them that..kl bwk nota msuk dwn exam sekali pun..tpi,nda reti2 mo study..sama jgk..nda blh jwb..eee..geramnya aku..hissh..

so pelajar2 ku..study la kamu utk final exam ni..paper aku E1001..i wish u all..GUD LUCK!!!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

yg 1 story lg ni lain pula kisahnya..

aku ajar AutoCAD..n,subject ni tiada final..so,studnt akn dpt result sebenar b4 d exam week start..bl studnt dpt markah 80 ke ats..kira sdh dpt A la kn..4.00 point..

yg aku kisah sgt ni sbb..most of my studnt akn jwb begini bl aku tanya soalan begini dgn dorg (soalan aku ttp sama)..lebih dr seorg studnt ni.... :)

aku : sdh tgk markah??puas hati?? (aku brtanya smbil trsenyum penuh makna)

studnt 1 : ok la..85 ja puan..

studnt 2 : erm..9 markah lg mo 100 puan..

studnt 3 : 99 ja puan..

studnt 4 : 97 ja puan..

ARRRGHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!rs bengang aku dgn ayat 'JA' dorg 2..nda pndai brsyukur btul..tension akak taw..huh!!

aku pun jwb blik..

aku : kl sy bg kamu 100 pun..ttp A jgk..mana ada A++..(isshh..syukur la nak aku bg markah tinggi)..

tpi,ada 1 studnt aku ni..dia dpt 70 ja..n he thank me 4 that marks..(sbb dia ingat dia akn fail subject aku ni)..bl studnt ucap terima kasih dgn kt..rs happy 2 sukar utk d gambarkn dgn kata2.. :)

ishh..pjg sdh aku membebel ni..

k la..utk semua studnt ku..sy HALALKAN apa yg sy ajar..MAAFKAN sy kl ada slh silap dgn kamu semua spjg sy mngajar..(kdg2 aku garang seh dlm class)..i lap u all..mmuaah..

adios..end.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...