Wednesday, March 30, 2011

..The Latest Me..

Hola..

sesuai ka tidak tajuk n3 aku tu?.."The Latest Me".. :D --> sapa la juga mo marah..hehe..

kenapakah demikian??

sebab, pics yg aku tempek d n3 ni adalah antara2 rupabentuk aku yg terbaru, terkini dan sensasi..kenapa pula rupabentuk??..macam lain ja bunyi ayat itu..hmm..meh i explain to u all..

Rupa tu mewakili wajah la kn..cantik ka aku, comot ka aku, chubby ka aku, chubby ka atau chubby ka aku (conclusion : mmg aku chubby.. :D)

Bentuk tu pula mewakili bentuk la kn..aku bulat ka, lonjong, nipis atau tebal..u all nilai la sendiri..hehe..tapi yg pasti, aku tetap cute.. :D (bagi can la aku puji diri sendri..)

Jom kita nilai ramai2.. :D

Ni pics time Hanim bagi aku besday present..CD lagu HAPPY BESDAY versi cartoon, tapi, corrupt nda boleh play..huhu.. --> last2 tgk d laptop dia juga..TQ Nim.. :)


Yg ini pics aku bersama roomate2 tersayang - farah, along n yati..posing d mural Pizza..we had so much fun time ambil gambar ni..Thanks to zaid (jurufoto) .. --> nmpak kaki aku macam kecik kn..ahaks~



Bukan main lagi kami posing d mural Pizza ni kn..tapi, sebenarnya..kami bukan makan Pizza..kami makan d Food More.. :D


so, itu sahaja buat masa ini..enjoy ur day!!

Till then..

Adios..end.

Saturday, March 26, 2011

..Gift 4 Myself..

Hola..

i've been thinking a lot lately..
how to make myself happy n enjoying my life..
as i turn to 3 series 3 days ago..hehe..
i wanna chill!!chill!!enjoy!!menjoy!! after this..woot!!woot!!

don't get me wrong..i'm not kaciwa age aku sudah bertambah..
but, honestly i'm excited!!
pelik tapi benar bukan..tiada yg benar melainkan benar2 belaka.. :D

so, as excited i am turning to 3 series..
me also excited planning or can i say dreaming of vacation trip.. :)
even tho i realize money would become my major problem..
but still, i wanna plan something for this coming semester break..
cuti panjang gila beb..3 months ++..mesti la aku kena pegi vacation kn..
bila??..harus2 la after final exam..lambat lagi..so, FOCUS STUDY dulu..
-->> lama lagi pun..mmg aku ni over.. :D <<--

ok la..as a start to chill n make myself happy..
i bought this marvellous n superb stuff as a
Besday Gift for myself..u all wonder what it is?? C for urself..hehe..

TADAA!!!!



CD + DVD David Foster & Friends - concert at Mandalay Bay, Vegas..

For those yg don't know who is this guy..David Foster is a songwriter, musician, composer n etc..(want more..wikipedia kn la diri anda)..
In this amazing concert..his friends a.k.a singers..
sing a song that written by him..
n guess what??..it was spectacular..
boleh ka aku cakap?..beyond expectation..speechless..mmg terbaek wokk!!

so guys..if u all wanna witness this dahsyat punya persembahan..
apa tunggu lagi..go n get it from ur nearest CD store now..
OR..u all can You Tube..perhaps.. :D

oh ya pula..ini HIT MAN RETURNS..
maknanya..aku kena cari yg part 1 la lepas ni..HIT MAN..ngee~

till then..

adios..end.

Wednesday, March 23, 2011

..3 Series!!!..

Hola..

-- n3 kali ni ayat jiwa2..Harap Maklum --

23 March 2011 - genap la umur ku 30 thn..utk lebih glamer n vogue d vast!!..aku memberi gelaran "3 Series" utk starting three = 3 itu..seperti kereta mewah BMW..ada Series2nya..oleh kerana itu, aku pun ingin merasa "mahal" seperti BMW.. :)

Sepatutnya dan selayaknya aku bergembira tahap dewa2 hari ini..gembira dan bersyukur dgn nikmat yg ada..ya, memang aku bersyukur dan menghargai apa yg ku miliki..tetapi, d sebalik kegembiraan itu..terpalit jua rasa sedih dan duka yg teramat sangat..kesedihan dan kedukaan yg tidak mampu utk ku bendung lagi..hati yg lara yg trpaksa ku pendam selama ini.. :(

Aku redha dgn ketentuanNya..aku terima, pasrah..dan aku sentiasa berusaha utk menghargai dan menerima segalanya..tetapi, sabar ku ada batasnya..tika aku sudah berusaha utk memberi ruang dan peluang..kenapa perlu d persiakn peluang itu? kenapa perlu d uji tahap kesabaran ku? kenapa?

Aku sudah puas bertahan..puas bersabar..dan sudah puas mengalirkan air mata..tapi, sampai bila aku harus bertahan? sampai bila aku harus bersabar? hmm..aku sendiri tidak pasti..tika ini, ingin rasanya aku menjerit, menangis dan meraung sepuas2nya dgn nasib yg ku alami..hati ini terlalu terluka dan cukup menderita..kenapa tidak menangis? sudah puas ku menangis..tetapi, sebanyak mana pun aku menangis..masih ada tertinggal sisa2 tangisan yg tidak mampu ku luahkan..sakit dada ku menahan sisa tangisan ini..sakit!!!

Setiap apa yg berlaku..pasti ada Hikmah D Sebaliknya..dan aku yakin akan kenyataan itu..buat masa ini..aku cuma mampu berdoa dan terus berdoa agar Allah s.w.t memberikan aku kekuatan, kesabaran dan ketabahan utk menghadapi ujianNya..aku berdoa semoga d beri petunjuk dan hidayah utk aku mencari jalan yg terbaik utk keluar dari kekusutan ini..pasti akan ada hati yg terluka..ya, memang benar..tapi, hati ku jua perlu d jaga..kali ini..aku mahu pentingkn diri sendiri..penat rasanya aku menjaga hati org lain sedangkan hati ku tiada siapa pun peduli..

Cukup lah sampai d sini..bila tiba masanya utk aku melangkah pergi..jangan d halang pemergian ku itu nanti..kerana waktu itu..semuanya sudah terlambat utk aku mengundurkn diri..bila aku sudah nekad dgn keputusanku..terlalu sukar utk ku berganjak walau seinci..

kini..AKU SUDAH BERHENTI BERHARAP!!!

Izinkn ku mengundur diri..sekian..

Adios..end.

Wednesday, March 16, 2011

..Sizzling Chicken Chop..

Hola..



Now,im having my dinner at Food more rstrnt, BP mall..



Sizzling Chicken chop with black pepper sauce.. :)



Bon appetite!!



p/s : testing again..



Adios..end.

* Note :

tdi try post n3 above using my hp..but, still nda begitu menarik utk d tatap..jadey!!kena la d edit dulu baru d post..so, nmpak gayanya..aku msih blum terror mo brblog thru my hp.. :D
Testing..testing..1, 2 jus

This message has been delivered to your e-mail account by the Celcom Multimedia Messaging Service Centre (MMSC) and was originally sent by subscriber number 60194123381

You have received this Multimedia Message in your email inbox and it has been reformatted in order to be visible in your email client. However, Multimedia Messages have slideshow like qualities that are best viewed with the MMS capable player located in MMS capable devices or in our Web based MMS Player.

This message can be viewed as it was originally intended

To view this message as it was originally intened click on the button below...

Sunday, March 13, 2011

..Blog Header..

Hola..

sejak2 aku suka explore n i know how to use PhotoScape ni..apa lagi..don't have to tunggu lama2 la kn..edit meng-edit pics ja la kerja aku..mcm2 pics aku edit..semuanya khas utk n3 dlm blog ni..tpi, smpai ke hari ini..mcm yg u'alls blh nmpak dan baca..n3 yg berkenaan belum jgk tr-entry dlm blog ni..hehe..

kononnya, skrg ni aku tgh mengumpul material la utk n3 aku akan dtg.. ---> ceh..mcm artis buat album pula mo kumpul2 material..nyampah!!

sebelum aku post n3 aku akan dtg..ni aku mo tunjuk...Blog Header yg aku buat semalaman smpai kul 5am..mo ckp canggih sgt..biasa ja la pun..penat2 buat n pikir semalam..at last, aku pakai Header yg aku baru buat beberapa minit yg lepas..hmm..nyusahkn diri betul..

tgk la ni..Header aku buat semalam..cntik nda? :D


nda kisah la kn which Header aku pakai..d most important thing is..n3 msti mo best!!!.. :D

so, sekian dulu buat masa ini..

adios..end.

Friday, March 4, 2011

.. PhotoScape i Like!!..

Hola..

after taking a silent moment a.k.a lazy and doing some kerahan 'idea' utk kembali rajin gila babas mem'blogging'kan diri..
now, i'm back in d game babeh!! dgn semangat baru dan brkobar-kobar gitew.. :8 ---> for now..

why d bcoz??
Today, i've learn new stuff..new method..old software but new for me.. :D
method for what??
something to do with photo editing.. :)
it's so much fun for me to learn n bakal explore..

PhotoScape!!! Ti amor!!! ---> over..

maybe for some people yg memang terer bab2 edit photo guna software best2 such as adobe photoshop, adobe photoshop n adobe photoshop..---> ni ja yg aku tau.. :D
benda ni biasa ja pun..apa la mo d kecohkan..betul nda?
tpi, memandangkan aku ni nda terer bab edit mengedit pic..
so, bagi can ja la aku over n excited trlebih.. :D

d main reason why aku mo blajar edit pic..
sbb, aku mo post lagi byk n3 brgmbr d blog aku ni.. ---> so, just wait n C la nnt..

my 1st PICScape (i name it..cute isn't?)..hehe..Dedicate to GURUs..Ina n Nor (kwn @UTHM)..
Muchas Gracias Mi Hermosa Amigas..mmuaah!!syg korg.. :)


koleksi toy McD : SHREK's Buddies..my fav of coz la "Puss in d Boot".. :D

so, till then..c u guys in d next n3.. :)

sekian..

adios..end.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...