Tuesday, June 16, 2009

Operator Penerbangan..

ola..

hr ni dlm sejarah..16 june 2009 - aku jd operator penerbangan..ayat pertama yg kuar dr bibir ku yg sexy..

aku : "hello..sy intan dr politeknik kota kinabalu..sy nk tau maklumat penerbangan utk
polytechnic boat race"..

"no flight..tarikh dtg..balik..pukul brapa??"

byk jgk soalan aku 2..

so,aku pun apa lg..mengambil maklumat dgn jayanya..mana2 poli yg cuma ingat masa penerbangan..aku pun check la d internet..diorg pnya no flight..perghh!!mmg rs mcm operator la..suara aku pun pnya la lembut..ayu gitu..penuh sopan santun budaya timur btul..sndri dgr pun geli..hehe..suara yg d hujung talian jgn ckp la..mcm2..ada yg garang..friendly..suara macho..kira aku maintain la..ayu.. :D

semua poli aku call guna hp..kecuali 1 poli..knp aku nda guna talipon ofis??hah...ada story d sebaliknya...

kisahnya >>>> aku cal la operator poli suruh smbgkn panggilan ke no hp c polan bin polan..pas 2 bunyi tenet..tenet..tenet..teetttt...aku rs mcm putus la kn..so,aku pun letak..

dlm beberapa saat lps 2..talipon brdering..aku angkat..org d talian sana tnya no ext haidi inun..aku pun bg la..letak gagang..

pas 2,aku pula yg dail..aku tekan 0..mo brckp ngan operator poli la kn..(mo tnya psl status smbgan tdi,putus ka apa ka)..pas 2,kring..kring..aku jwb.."hello"..di hujung talian ada suara lelaki..dia tnya aku mo brckp dgn siapa..aik..aku pun konfius..aku slh tekan ka??aku ckp la dgn org 2 "sy tekan 0 ja tdi..ni smbg pigi mana?"..lelaki 2 jwb.."sy polan bin polan.."

ya rabbi ya rasul...aduiiiiyaii...malunya aku.......(rs muka panas ja time 2)..rupanya talian aku sdh kena smbg oleh operator poli dgn c polan 2 (mana la aku tau kn)..bt malu btul..nasib baik la org d hujung talian 2 sporting habis..kl d btnya dia maki aku ka..marah aku ka..nda haru aku memaki org 2 blik..(mcm berani kn)..hampeh btul..

sdhnya..d sbbkn aku nda mo pisang brbuah 2 kali..aku pun guna la hp sndri utk cal poli yg lain..biar la byr sndri..drpd menanggung malu yg amat sgt mcm tdi..hehe..

so, moral of d story : -

pakai direct line kl mo cal luar..(sbb aku yg nda reti guna line dlm)..hehe..

adios..end.

2 comments:

farahashady said...

hehe..bukan ke kalo guna operator,lps kita minta dia call nombor luar, kita pun letak phone,tunggu phone kita berbunyi balik. bila dh bunyi tu, org yg dihujung talian tu adalah org yg kita nk call ler..ahaha...lawak..lawak... mesti org dlm talipon tu confuse..sapa talipon sapa????

intanhajilah said...

hehehe...mana la aku tau..jarang2 guna talipon poli..sdh trkena skali mcm gitu..serik jgk rs bah.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...