Friday, October 26, 2012

..Apa yang terkorban??..

Salam..Hola! :)

Hari Raya Korban! atau pun nama popularnya Hari Raya Aidiladha atau pun Hari Raya Haji..
kenapa Korban? apa yang terkorban? well, biasanya lembu kerbau sapi kambing ayam itik yang akan terkorban..kena masak rendang, masak kari, masak itu masak ini dan lain2 lagi..
oh ya, jadi serunding pun boleh.. :D

kalau raya haji? Ooo..yang itu sebab umat Islam sedang menunaikan haji di tanah suci.. :)
hmm..sebut pasal haji..nama aku pun ada haji juga..HAJI-LAH.. :D 
dan jika umur panjang dimurahkan rezeki, suatu hari nanti aku bakal jadi Hajah Hajilah..insyaAllah! :)

apa yang aku korbankan? 
hmm..berkorban beraya di perantauan..(ini trip2 macam study jauh di overseas la ni kononnya)
i'm Sabahan what..so, boleh kira aku ni study di 'over-sea' la kan..
merentas laut China Selatan untuk sampai ke tanah semenanjung..chewahh!!

so, sempena hari raya korban ni..
i wanna share pics that i've taken last year..
exact date : 29 Jan 2011 :)

Masjid Ubudiah yang terletak di daerah Kuala Kangsar, Perak Darul Ridzuan



 Masjid Ubudiah ni dirasmikan pembukaannya pada tahun 1917 dan merupakan salah satu tarikan pelancongan di negeri Perak.. :)


kalau la aku pandai edit pic ni..mesti lagi cantik kn? erk!! tetiba lari topik.. :D

ok la..till then..

"SALAM AIDILADHA DARI PERANTAUAN"

adios..end.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...