Saturday, January 14, 2012

..Sukar untuk Tidur..

Hola..

Morning World!! :)

lately..aku punya penyakit susah mo tidur datang balik..
time tidur aku sudah jadi terbalik dari kebiasaan..
bila malam mata aku bulat terbuntang luas..
bila siang aku ZZZzzzz...
serupa macam burung hantu..*erk!! ya ka burung tu gitu??
time yg biasa aku tidur skrg ni dalam jam 5am, 6am, 7am ++..
PAGI2 wa cakap lu..DAHSYAT GILAKK!!! :D

dan skrg sudah jam 8.30am..
aku masih mengadap ini laptop dan update blog..
mmg TERBAEKK!! :D

bukan aku nda usaha mo menidurkan diri seawal mungkin..
tapi, aku susah mo paksa mata aku tidur..
oleh yg demikian, aku kena buat mata aku letih seletih-letihnya..
then, baru aku boleh tidur.. :(

sepanjang minggu ni..rutin tidur aku mmg 5am ke atas..
so, setiap kali jam menunjukkan 4 pagi..
aku mesti akan terbayangkan set breakfast McD..
selalunya aku malas mo keluar dan drive..
tapi, hari ni..aku nekad dan tekad..
dan hasilnya...

TADAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

.
.
.
.
.
.
.


nampak sedap bukan?? benar tuan2 dan puan2..
bukan saja nampak sedap..sudah terbukti kesedapannya!!
licin gue cekik..hehe..
*siap beli extra hash brown lagi..jgn jeles! ahaks~

<.........................................................................................>

baiklah kawan2..
sebelum gue tidur..ada pantun untuk anda2 semua..

Gendang Gendut Tali Kecapi,
Kenyang Perut Senang Hati,
Senang Hati Makan McD,
Lain Kali Kita Jumpa Lagi..

*ini namanya pantun suka hati..

sudah2!! jom tidur..Gudnite World!! mmuahh!! :)

adios..end.

Saturday, January 7, 2012

..Starting 2012..

Hola..

7 Jan 2012 - genap seminggu kita d tahun 2012..

kebiasaannya, bila masuk tahun baru..
semua org akan sibuk buat azam baru..
dan kebiasaan itu jugak la yg aku selalu buat tiap2 tahun..
tapi, untuk tahun ni..aku mo buat luar daripada biasa..
NO AZAM!!

kenapa tidak perlu azam baru?
sebabnya..azam aku tahun 2011..tiada 1 pun yg tercapai..
makin teruk lagi ada la..
apa AZAM 2011 aku? kalau mo tau..click link ya!
then u'll understand d rest of my story d bwh ni.. :)

.......................................................................................

sebagai Hamba Allah, tiada apa pun yg meningkat..menurun makin byk.. :(
* astagfirullahalazim!! intan..intan..sedar la usia ko tu makin meningkat..
kematian datang menjemput bila2 masa..moga ko mendapat hidayah dari-NYA..AMIIN

as a wife, it's also not turn to happy ending as i wish..
what happen?? well................
i'm not ready yet to story mory and share about this here..
but, d day will come..when "evertyhings" settle.. :)

as a student, i also becoming more worst than before..much2 worst..
and u know what? 1 of my friend said..i ni "Ratu Ponteng"..
that's totally true..hehe..
buktinya, ada 1 course ni..POWER..
boleh kira guna sebelah tangan ja berapa kali aku attend class tu..
less than 5 times okeyy..worst rite??
i'm not proud of it..but i can't help it..
aku mmg malas bangat attend any classes semester ni..
* nasib baik nda kena band dari final exam..Ngee~

sebagai seorg anak..of cos la yg ini aku maintain..
tetap sayang dan ingat mereka d kampung..
tapi,bab mo bagi cucu tu..terpaksa la postpone dulu..
tunggu gue 'Kawin' ya pak!!.. :D

HAH!! kalau mo cerita bab turunkan berat badan..mmg dari tahun gajah sampai sekarang nda pernahnya tertunai..hahaha..konon la start diet..not taking heavy dinner..kurangkan nasi..eat more salad, friut, itu, ini, including LONDON uolls..
tapi..Cet! phoodah!! papadom!! tenpanyaki!! Hot2 chicken shit org bilang..
last2, semua benda aku bedal..tengah2 mlm pun mentekedarah KFC..apa kes? haha..

...............................................................................................

so,kesimpulannya..tahun ni..NO MORE AZAM..
apa yg penting..i'll do my very best to make myself happy..
YeeHaaa!!! chaiyokk!! gambate!! chill!! :)

till then..

adios..end.

Monday, January 2, 2012

..Last Day of Year 2011..

Hola!!

actually, i wanna post this n3 before masuk new year..
but, as usual..
i need time! mood! and of coz..RAJIN!!
coz all this time..aku MALAS!!
so, update hari ni utk story thn lepas..
and new year's story update..later! :D

"Last Day of Year 2011"..
31st Dec - presentation for project DSP course..
but, i'm not going to story about it..not went well.. :/

just take a look at this pic..okeyy!!


pic with 1 of my best of friend..Hanim!!
we've been friend since 1999..*Diploma
close since 2002 till now..*kerja-sama
and now futher study sama2..here at UTHM.. :)
look at our happy face..priceless!!

"Last Day of Year 2011"..
is also the last day of our age of 30..gulpp!!
by the year of 2012..3o + 1 uolls..ahaks~
pray we'll more wiser and happier..
this year..2012..
we'll be housemate again..YEAY!!! super like!!!
F.R.A.N.C.E Hanim!!.. :)

yg 2nd pic ni..my housemate..
Noor (tengah) and Ina (bj kurung)



they really a nice person and like sisters to me..
i tell u..dorg ni rajin gilakk!! opposite sangat2 la dgn gue..Ngee~
dorg rajin study..aku malas nak mampus..test, study last minit..
dorg rajin attend classes..aku lebih suka ponteng and tidur..
*ishh3x..teruk betul!!

yg ini pun housemate aku jgk..Anis!
she's also rajin gilakk!!
kesimpulannya..semua org rajin..aku malas..huhu..
contohnya mcm skrg ni..dorg semua tgh study d living hall..
aku update blog dlm bilik..hehe


ok la!! should stop here..c u in the next n3 guys!! :)

last but not least..
HAPPY NEW YEAR 2012!!!!

adios..end.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...