Wednesday, June 15, 2011

..Sindumin..

Hola..

>> Pengenalan <<

Sindumin merupakan sebuah pekan kecil yg terletak di daerah Sipitang di Negeri Sabah di Bawah Bayu di Negara Malaysia.. (refer map if u never heard of my Kampung name..)

Terdapat beberapa kampung di dalam Pekan Sindumin..aku tinggal di Kg. Hujung Padang..kenapa namanya hujung padang?? sebab, memang ada padang..dan rumah aku di hujung padang itu..(sort of) --> blh terima ka explaination aku tu? hehe..

* hancus sejarah..huhu..


>> Isi Kandungan <<

pic di bawah ini adalah rumah di mana aku dibesarkan sejak aku berusia 6 tahun (start umur tu baru aku ada ingatan..)

actually, as u can see..rumah ni bertiang tinggi..dan kenapa perlu bertiang?? ya' udah jelas dong..BANJIR!!


* ubah style ckp..

ni akak nak citer ni dekk..akak ni kan..balik kampung 8 june (rabu) hari tuh lagi..balik2 aje dh kena meredah banjir..rasa geli geleman aje kaki akak ni nak melangkah dalam air banjir yg mcm 'teh ais' tuh..mana tak nya dekk..akak ni takut lintah..

al-maklum la..akak ni kan brdarah manis..memang menjadi kesukaan para2 lintah se-antero dunia..mana la tau dia nak hisap barang sesedut dua darah akak ni..

hah!! sapa nak jawab..akkaaaak jugak nanti yg terkinja2 terpekik terlolong minta tolong..malu dekk kt anak2 sedara akak yg ramai brduyun doyon tuh..time akak balik ni cuti sek..ramai la yg balik bercuti di kampung..nasib baik la akak selamat sampai ke destinasi tangga dekk..syukur Alhamdulillah.. :)

>> 15.6.2011 (rabu) <<

* ubah style ckp lg..

dalam tempoh seminggu aku di kampung ni..hari ni adalah kali ke-3 banjir melanda..kali ke-2, isnin lepas..mcm nda percaya kan?? memang betul wa ckp lu..di sini ni..asal hujan lebat ja..ready2 la utk banjir..nda tau la kenapa senang sangat air mo naik..mo ckp masalah perparitan, mcm bukan..so, wallah hu alam..redha ja la.. :)

>> Penutup <<

pic di bawah ni aku mo tunjuk, aku pakai kasut " Phua Chu Kang"..oleh itu, selesai la masalah aku yg geli geleman mo meredah banjir.. :D


sekian..peace pada Kg.Air!!

adios..end.

4 comments:

You Dont Have To Know ( Hazeeq :D) said...

Informative :D

intanhajilah said...

informative? u mean about d Banjir? hehe..i can be a good reporter what.. :D

You Dont Have To Know ( Hazeeq :D) said...

not good but great :D, bile ibu balik KK?

intanhajilah said...

hehe..TQ!

blik hr selasa..insyaAllah papa hazeq yg amik kt airport.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...