Saturday, April 23, 2011

..BZ week..

Hola..

n3 ni aku mo story mory betapa aku bz gila tahap gaban last week..huhu..penat siot..

hari2 yg aku lalui yg aku tidak akan pernah lupa dalam hidup aku.. :)

11/4/11 - aku drive balik dari ipoh menuju ke pt.raja..drive mcm ala2 laju (120-130km/j) sebab mesti sampai pt.raja jam 8pm..ada presentation DSD..3 jam perjalanan aku drive dari ipoh sampai pedas linggi, N9..boleh kira laju ka tu ahh?? hmm.. :D

nasib baik la lepas tu, kwn msg..presentation tukar hari rabu..fuhh!!lega..harus la aku membawa kereta dgn tenangnya selepas itu..hehe..

12/4/11 - bz buat project report at Cafe TDI sampai jam 2am..kena submit tomorrow morning..n then have to prepare for presentation project also..

13/4/11 - pagi, presentation project EMT..ptg, meeting class KHIDMAT MASYARAKAT..mlm, presentation DSD..tgh mlm sampai pagi esoknya..siapkn assignment CS..kena submit n compile b4 8am..huh!! penatnya..minta oksigen!!!help!!

14/4/11 - pagi ada quiz math..oleh kerana aku langsung nda study dan masih belum tidur dr semlm..so, aku hanya mampu merenung kertas soalan tu..nasib baik la mata aku ni tiada power mcm superhero pakai spender d luar.. En. Superman..kalau tidak..kompom kertas soalan tu hangus rentung terbakar..hahaha..

mlm, buat slide show utk presentation CS..tpi, nda siap sebab aku tertidur.. :(

15/4/11 - pagi, presentation CS..slide show??arr..hmm..technical problem..hehe..at last, hantar via email..TQ en.hafiz.. :) mlm jam 8.15pm..Test DSD..aku study jam 6pm..

16 - 17/4/11 - Program Jom Jelajah Kampung (program anak angkat) d Kg. Pt. Mastar (kaw.6) pontian..selaku pengarah program..aku mmg boleh d labelkan sebagai bz dan kepenatan..TAHNIAH!! kpd semua AJK2 pelaksana..program kita sukses!!! :)

18 - 20/4/11 - aku balik sabah..flight dr senai..kerja aku d dalam kapal..tidur!!! :D

21/4/11 - quiz math..tpi, aku trlepas attend..sori pn.rosmila.. :(

today..23/4/11 - aku update blog..hehe..biarpun sepatutnya aku bz study sebab final exam is just around d corner..aku 'kona' buat benda lain.. :D

# Moral of d Story..

baru seminggu aku d uji dgn tahap ke'bz'an melampau mcm gitu..mcm mana la agaknya dgn PM kita kn? mesti dia lagi bz 24/7.. :D

adios..end.

Sunday, April 3, 2011

..Kaki Novel..

Hola..

Setelah berkurun lamanya aku tidak melayan perasaan membaca novel cintan cintun..aku harap tarikh 2 April 2011 akan menjadi titik permulaan untuk aku jatuh cinta semula kepada novel2 yg ada d pasaran, d rak2 buku orang dan juga d library2 seluruh M'sia.. :D --> over

kenapa aku start layan novel??

Al-kisahnya >> aku pegi bilik bernombor G4C-302, hostel Tun Dr. Ismail, UTHM (jiran depan bilik aku) untuk copy movie2/cerita2 dari member (Anis) dan transfer file2 tu dalam my hard disk..

while i'm waiting kebapak-lamaan file2 tu berhijrah..aku pun start la baca novel yg ada d rak buku Anis untuk mengisi masa menunggu itu..

TETAPI, dengan tidak semena-mena tuan2 dan puan2 sekalian..novel tu seperti melekat terus d tangan aku..macam ada magnet gitew..

aiks!!heran bin ajaib juga..nda percaya?..betul!!..serius duarius berius2 ni..d bawah ni novel tu..ce tengok ce tengok..



nampakk??..haa..mo tau (mesti mo tau kn?), aku layan baca novel ni start dari jam 5pm until 7am keesokan harinya..

perrgghh!!!!begitu punya taksubnya aku (over mo mampus)..sampai sanggup aku nda makan, nda tidur (time mandi aku stop) semata-mata mo kasi abis baca novel ni..betapa kuatnya panahan cinta asmara novel ni..BEST GILAKK wa cakap lu!!!

tapi, minta maaf siang2 pandang2 la kn..aku malas la mo taip sinopsis dan jalan cerita novel ni d sini..sebab kalau aku cerita..kompom panjang berjela..u all can click d link below..


or this website.. http://www.kakinovel.com

kalau mo tau kesudahan cerita..boleh tanya sama aku atau pun u all terpaksa la cari novel ni..pinjam atau beli dan baca dan jangan over macam aku..hehe..macam kejam ja bunyinya kn? --> promotion strategy beb!

Time baca novel ni..aku menghayati sungguh2 watak heroin tu..bila dia bahagia..aku pun tumpang sekaki setangan dan sebadan rasa bahagia..bila dia sedih..jangan cakap la kn..aku pun ikut sedih..siap menumpahkan air mata real lagi tau..huhu..memang over kn emo aku ni?? :D

.....................................................................................

D sebalik kegilaanku melayan novel ini, ada 1 persoalan dan kemusykilan yg timbul d benak fikiranku..Apakah??

aku hairan, kenapa aku begitu bersemangat waja ketika membaca novel yg
636 muka surat ini?kenapa?..tetapi, bila aku d sua nota study a.k.a buku yg tidak sampai 100 muka surat pun tebalnya..aku macam orang mengantuk d sorong kn bantal..buku ibarat sleeping pills untukku..hmm.. :?? memang aku naik hairan..kn bagus jika aku naik flight dan pergi bercuti.. (",)

andai aku fail test2 yg akan aku duduki nanti..aku pasti, muka surat akan bertukar kepada padan muka!! ha! ha!

.....................................................................................

* pstt!! ada gaya nda jadi penulis novel?? :D --> pasang angan2

Adios..end.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...