Tuesday, February 15, 2011

..Ayam vs Chicken..

Hola..

sejak dua menjak ni aku jadi a bit choosy kalau bab-bab makan lauk utk nasi campur..ayam or ikan??..kalau seafood,tak trcapai duitku..hehe..biasa la..budak asrama.. ---> tpi,mampu mkn sushi..apa kes??

kalau bab sayur of course la aku OK ja..favourite la katakan..kalau aku jadi vegeterian pun boleh..hehe..

sebagai jalan penyelesaian masalah aku ni..

IKAN la yg akan menang.. ---> mesti ikan bangga..hehe..

aku akan pilih ikan instead of pilih..

  • ayam masak merah
  • ayam goreng
  • ayam masak kicap
  • ayam masak kari
  • & segala jenis masakan ayam..

tpi,yg peliknya..aku sangat teruja bila memikirkan akan makan.. ---> baru pikir tau,belum makan lg..

  • KFC - Kentucky Fried Chicken -->order dgn roomate..mlm ni dinner KFC..Yeay!!
  • BBQ Chicken at Johnny's Restaurant ---> tahan mouth water dari keluar..
  • Curry Mee (ada Chicken) at Old Town White Coffee..
  • & yg ada nama CHICKEN dalam menu..

jadi,persoalan yg timbul dari masalah ini ialah..

..Ayam vs Chicken..

hmm..Chicken tu bukan ka Ayam??..jadi,kenapa aku memilih??..

SAHIH!!aku ni demand mo makan yg mahal ja..hehe.. ---> minta puji..

Moral of D Story : makan la apa yg anda berselera dan suka!! peace no war!!

sekian..

adios..end.

Saturday, February 12, 2011

..TERPAKSA PERGI..

Hola..

1st skali sy nk minta maaf atas segala kesalahan sy..
halalkan mkn minum sy..
sy rasa kt x kan jmpa lg..
mungkin ni msg yg terakhir dr sy..
simpanlah utk m`ingati diri sy..
setiap yg b`temu pasti akan b`pisah..

sy terpaksa pergi,

ke JEPUN bagi m`bantu..
Ultraman m`galahkan..
RAKSASA BELALANG

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

HAHAHAHAHAHAHAHA...HAMPEH!!!

ini la yg aku discovery channel dari sebuah laman blog..
lawak gila siot...hahahaha...
korang check it out la nanti blog ni..
http://bestsms4ever.blogspot.com/
byk ayat2 SMS yg best2..lawak2..kelakar2..
tahap GABAN, ULTRAMAN, SUPERMAN, SURIA BAJA HITAM..n dot!3x..

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

WOII!!!!!WOII!!!

Apa la mo jadi dgn ko ni ahh???
intan terpilih payung terjun tingkap..
mata sudah merah2 menahan ngantuk yg amat..
tpi,tetap sibuk surfing internet..
sudah2..go to sleep..

time ada peluang membuta..nda GRAB!!!!
time ada class..ko sanggup ponteng class semata-mata untuk membuta.. :D
uittsss!!!...dahsyat betul ko ni..penja'at!!!

>> bagi yg kurang paham apa itu membuta.. tu bukan mata jadi buta..tpi,tidur daa..hehe..<<

pergi la tidur sayang..
kalau ko tidur dari tdi..
mcm2 tajuk mimpi sudah ko bulih buat..

>>>>>>>>>>>>>>>

BAIKLAH..sy pergi tidur sekarang ya semua.. :)
GUDNITE every1 everybody builder!!

sekian..

adios..end.

Monday, February 7, 2011

..Aku Patah Balik..

Hola..

AKIBAT JEM TERUK..AKU PATAH BALIK..

Terjemahan : JEM = Traffic Jammmm, Kesesakkkkan lalu lintas..(byk 'm' dan 'k' menunjukkn ke-extrememan keadaan)

cuti CNY 1 minggu..
aku balik ipoh hr jumaat 28 Jan 2011..lepas habis ja class pagi kul 10am..aku chow..
seminggu cuti rs mcm sekejap ja..biar pun aktiviti aku cuma duduk rumah..tgk TV..cuci kain..masak..
tpi,bila ada insan trsayang d sisi..
semua pun jd best.. :)

part paling boring dan tidak best..
bila cuti sudah habis..finito.. :(
trpaksa la cam-packing (campak + packing) skali lagi dan plan utk drive berjam2 lamanya utk balik bt.pahat..


AHAD - 6 Feb 2011

aku biasa brtolak dr ipoh kompom ptg..nda kisah la smpai bt.pahat mlm..pagi2 drive,aku ngantuk.. :D
lepas lunch dgn hubby..aku pun memulakan perjalanan balik dlm kul 4.40pm..
smpai tol ampang..aku nampak byk gilakk kereta..alamak!!jem!! (terkejut konon)
dengar d sinar.fm..jem teruk dari simpang pulai smpai ke sungkai..pedas linggi..seremban..ayer keroh..bla..bla..bla..perghh!!dahsyat!!

tanpa usul periksa..aku pun percaya bulat2 apa yg aku dengar d radio..
tiada masa la aku mo find out sendiri betul ka tidak cerita tu..
bayangkan..had kelajuan aku time itu hanyalah 0 - 20 km/j..
mau minggu depan baru aku smpai bt.pahat kalau gitu..hehe..

aku pun mengambil keputusan drastik utk patah balik ke rumah..(dlm hati ku menyanyi riang)..
exit paling dekat..ikut exit simpang pulai..itu pun jem jgk..hmm..
setengah jam perjalanan baru la nampak 'rumah' tol..huh..rs mcm mo muntah sudah aku..
baru suku perjalanan..kalau aku teruskan smpai bt.pahat..mau batuk berdarah kali..hehe..
drive,drive,drive,drive..akhirnya..aku smpai rumah..kul 6.30pm.. :)

ISNIN - 7 Feb 2011

aku bertolak dari rumah kul 7.30am..awal.. (takut jem lg..)
on my way tu..aku kira masa perjalanan dari tol ampang ke exit simpang pulai..nda smpai 15 minit pun..
semalam..jem teruk pnya pasal..rs mcm jauh gilakk..brjam2 gitu..huu..memang dahsyat!!
nasib baik aku balik hr ni..hehe

perfect day..
hari yg cerah..jalan pun lengang..perjalanan aku smooth ja..lancar..
kalau mo drive zig zag d jalanan pun bulih..hehe..
tpi,yg nda bestnya..aku ngantuk bangat..tahan pnya tahan smpai aku nda tahan..
aku pun menyinggahkan diri d restoran jejantas ayer keroh kul 10.40am..sejam aku d situ..segar la sikit..

sambung perjalanan lagi dan lagi dan lagi..
akhirnya aku smpai ke destinasi tepat kul 1pm..
naik hostel..aku nampak katil memanggil manggil..apa lagi..landing terus..
class??hmm..2 class aku ponteng hari ni..
1) class kul 11am..(aku memang nda sempat attend)
2) class kul 4pm..(aku sengaja nda attend)
minta maaf la byk2 kpd sesiapa yg berkenaan..
nda larat..penat.. :D

so................

Moral of D Story : Ingat la time musim perayaan..kompom akan JEM TERUK!! :D

sekian..

adios..end.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...