Wednesday, January 26, 2011

..JOZAN RL 5..

Hola..

JOZAN in Raja Lawak (RL) musim ke-5..mmg trbaek la wokk..hehe..
gandingan mantoopp gilakk dorg 2 ni..
JOZAN la pnyebab knp aku tengok RL..
tanpa dorg 2..kompom RL nda best..
lawak bahasa omputih mcm gini pun dorg blh buat..tabik spring la..
keep up d good work JOZAN!!!.. :)

so guys!!enjoy!!



adios..end.

..Aku Lupa!!!!!..

Hola..

>> Kejadian brlaku hr ni dlm sejarah lawak hidupku..<<

watak dlm ini cerita..aku, hanim dan My Car.. :D

Al-kisahnya..lepas ja abis class EMT kul 1pm..aku dgn hanim brhajat la utk mengisi perut..mamam safedellah..laporrr...hehe..

kami pun singgah la lunch d cafe TF (Tun Fatimah) sebelum balik asrama kami yg brdepan dgn TF tu..hehe..(konon mcm jauh)..

aku pun dgn bangganya parking la My Car btul2 dpn TF..nda la jauh brjalan..kami pun brlenggang kangkung belacan menuju ke cafe..dpt la lunch..alhamdulillah.. :)

favourite aku bl mkn d cafe ni >> pajeri nenas..perghh!!!sdap!!mmg trbaek la wok..

bl kami sdh abis mkn..rupa2nya hujan rintik d luar..time duduk d cafe..nda sdar pun hujan..hmm..aku dgn hanim pun tunduk la lipat kaki seluar sehingga nmpak sikit kaki kami..hehe..biasa la..takut seluar basah..

lps lipat seluar..kami pun ready mo brlari menuju ke My Car..aku pun mula la mengatur langkah brlari-lari anak..(kl hujan lebat..kompom aku brlari bapak budak..)..sambil aku brlari ala2 control cun gitew..aku pun tekan kunci My Car..

aikk???aku kehairanan...

kenapakah lampu kereta aku tidak menyala??y??y??..

kenapakah bunyi alarm pun sayup2 ja kedengaran dr kejauhan??..

aikk??hairan bin ajaib ini perkara...aku pun tengok nombor plat kereta tu...

arrrghhhh!!!!!tidakkk!!!!!!!aku salah kereta rupanya...hahahaha...cess!!cess!!maluuuu!!!!!!!!!!!!

My Car terletak selang 4-5 parking dr kereta yg aku tuju itew...hahaha...AKU LUPA!!!!AKU LUPA!!!mana aku parking My Car!!!mentang2 kereta sama spesis..huh!!benci!!!

blh bayangkn tidak..situasinya time kami brlari..aku brlari ke sebelah kanan menuju ke kereta yg bkn My Car..dan hanim brlari terus menuju ke My Car yg mmg btul2 parking dpn TF tu..hahahaha...

msuk2 ja My Car...kami pun apa lg..gelakk tak hengat la dekk....gelakk smpai sakit pinggang ooo...huahuahuahua...

so...PESANAN kpd yg menyaksikan kejadian ini...tolong la jgn sebarkn kpd sesiapa dan gelak pun sikit2 dah la..naa..he! he! akak malu dekk!! :D

moral of d story : Ingat la d mana anda parking kereta supaya anda tidak malu d kemudian hari... *wink wink*

sekian..

adios..end.

Wednesday, January 5, 2011

..Bahasa Blog..

Hola..

sejak 2 menjak ni..aku terlebih rajin pula membaca blog org lain yang aku nda kenal pun siapa..dan mereka2 itu lagi la nda kenal siapa aku kan..hehe..mcm blog addict pun iya juga kali aku ni..selalu rasa mo update blog.. :D

kesimpulannya : semua blog yg aku tgk..semua best2..akak jeles dekk..
oleh yg demikian,semua tu membuatkan aku bersemangat utk update blog aku more often dan buat n3 yg best2 jugak mcm dorg.. :8

lepas tu,aku pun terfikir..blog aku ni best ka tidak??org enjoy baca ka tidak??(kl ada yg baca la kn..ada ka?)

hmm..nda sure pula..tpi,kl tgk berdasarkan Live Traffic Feed tu..mcm ramai la juga..
harapnya ada la org enjoy baca blog ni sebagaimana aku pun enjoy mo menulis dan merapu meraban dalam blog ni..hehe..

so,start from today..

..I WISH..

aku akan rajin to update my blog and start menggurangkan penggunaan bahasa TRINGKAS = tulisan ringkas..

# reason :
  • supaya org lebih paham apa aku tulis..
  • blh dapat manfaat yg berguna seperti : kasi laju skill menaip aku yg tidak berapa laju ni..
  • pengaruh penulisan blog2 lain.. :D
pemberitahuan :

nda la semuanya aku akan guna bahasa penuh..matiiii la bah jugak!!..nnt nampak mcm skema gilakk pula aku punya blog ni..aku sendiri pun boring mo mengadap..HUH!!palis2..(ceh..itu pun mo palis2..)

so,kwn2..pesanan penaja utk n3 kali ini..CINTAILAH BAHASA KITA..

tata titi tutu..sekian..

adios..end.

..Azam 2011..

Hola..

as i promise b4..n3 kali ni mo story mory about azam aku utk thn ni..hehe..
BE READY TO READ??..let me start d writing n u all start d reading.. :D

azam aku kali ni d bahagikn kpd bbrapa kategori..

1) sbg Hamba Allah..
aku mo memperbaiki dri dr semasa ke semasa..
mempertingkatkn amalan dan ilmu agama..insyaAllah.. :)

2) as a wife..
i want to be d best as i can be..senang ckp..aku mo jd yg trbaek!!
mo jd, loving..understanding..sporting..more patient..
n always by his side through ups n downs..
LUV u syg!! *hugs*..

3) as a student..
aku mo study btul2 sem ni..sbb pointer aku sem lps teruk..hmm..2.96 ja..
bkn la nda brsyukur..tpi,aku tau itu bkn kemampuan aku yg sbnr..
i can get more than that..at least 3 point above..apa blh bt la kn..nasi sdh jd bubur..terima ja la..padan muka dri sndri.. :D

4) sbg seorg anak..
aku sntiasa ingat parents aku..
kpd mama n bapa..
ketahui lah bahawasanya..anak mu ini..mmg brhajat mo bg duit bln2..
tpi,memandangkn skrg ini anak mu adlh seorg student yg cukup2 mkn ja..
kemampuanku sdh trbatas..(time kerja pun mis jgk bg..apa cer?? :D)
hanya doa yg dpt ku berikn..smoga sntiasa sihat dan d pjgkn umur..
insyaAllah dpt tgk cucu a.k.a anak ku nnt..(huhu..sedih..) AMIIN..

4) as a Ipoh's Next Top Model..
HAH!!bl masa pula aku jd model??ya rite..model "belly"..haha..
Target : mo kurangkn berat badan..nda la byk sgt..11 kg ja..(uWaaaa!!!!aku gumuk skrg..)

otak -ve : 11 kg??HAH!!!hilang akal apa..

otak +ve : not impossible what..paling2,aku mkn nasi skali sehari..dinner msti mkn sblm kul 6pm..

otak -ve : blh ka ko exercise??

otak +ve : knp pula nda bulih..nnt aku jogging la..aku sdh ada kasut..(mmg la jogging kena pkai kasut kn)..aku sdh beli botol air..(apa la kena mngena dgn jogging)..aku sdh ada itu..ada ini..cuma blum start jogging ja lg..

otak -ve : ya la..ya la..ok la..aku bg ko masa smpai Mei ni..ok nda??

otak +ve : ok bah kl ko!!..DEAL!!

so,itu ja la azam aku thn ni..kira ini yg utama la ni..sampingan2 byk sgt kl mo crita d cni..nda muat nnt..hehe..

hopefully,semua azam aku ni akn trcapai..we wait n C.. :)

till then..sekian.

adios..end.

Monday, January 3, 2011

..WELCOME 2011..

Hola..

1st of all..i wanna wish Happy New Year 2 ALL!!! :)

as a starting of my n3 for this year..aku mo share this motivational thought (positive ideas)

MAKE YOUR DAYS BRIGHTER!

Accept what u must,
and Change what u can.
Think before u act,
and not Regret any moment of carelessness.
Appreciate what u have
and the wonderful person u are.
Enjoy the simple pleasures of life :
In nature and In people.
Forgive mistakes and forget the past.
Learn and discover new experiences
and take life as an adventure.
Dream and make plans for your future..
GO FOR WHAT U WANT!

cntik bkn??hehe..akak suka dek.. :8
ermm..ok la kwn2 sekalian,in my next n3 nnt..
aku mo story mory sikit psl azam aku utk thn ni..
biasa la bah kn..bl msuk thn br..azam pun msti mo br.. :D
so,c u all in d next n3..

sekian.

adios..end.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...