Friday, August 19, 2011

You Lost Me - Christina Aguilera

Hola..

been quiet in this few months..
actually, i keep this post in my draft for a long time..
i need a lot of guts to click the 'publish post' button..
and tonight..here we are..i've click it!
this song sings my heart out..101%..



.................................................................

YOU LOST ME

I am done
Smoking gun
We've lost it all
The love is gone

She has won
Now its no fun
We've lost it all
The love is gone

And we had magic
And this is tragic
You couldn't keep your hands to yourself

I feel like our world's been infected,
And somehow you left me neglected
We've found our lives been changed
Babe, you lost me

And we tried
Oh, how we cried
Oh, we lost ourselves
The love has died

And we had magic
And this is tragic
You couldn't keep your hands to yourself

Oh, I feel like our world's been infected
And somehow you left me neglected
We've found our lives been changed
Cause babe, you lost me

Now I know you're sorry
And we were sweet
Oh, but you chose lust when you deceived me
And you'll regret it, but it's too late
How can I ever trust you again?

I feel like our world's been infected,
And somehow you left me neglected
We've found our lives been changed
Oh babe, you lost me
..............................................................................

yup!
i'm done!
You LOST Me!!

Adios.. :)

Thursday, June 30, 2011

..GATA Sipitang..

Hola..


Pernahkah anda mendengar nama GATA??

Mungkin anda pernah terbaca di dada akhbar atau pun di siku sebelah kiri akhbar??

TIDAK PERNAH??


HAH!! tepat pada masanya..izinkan hamba me"mernah"kan ketidak "pernah"an anda itu..


Festival GATA SIPITANG adalah singakatan bagi Gasing dan Tamu Besar Sipitang. Diadakan 2 tahun sekali. 1st time Festival ni diadakan pada Julai 2003.


Dan bermula esok, 30 Jun 2011 sehingga 3 Julai 2011..GATA akan diadakan buat kali ke-5..


Apa yg ada di GATA??


banyyakk!!!! banyak benda yg ada di GATA..mo taip di sini pun nda muat..

share sikit ok la..GATA ada pameran budaya dan adat tradisi suku bangsa, gerai jualan makanan tradisi, persembahan kebudayaan dan banyak lagi..


so, for more info..check it out link di bawah ni..website GATA..


http://www.gatasipitang.gov.my/


................................................................................


honestly la kan, biar pun aku anak jati Kg. Hujung Padang Sindumin, Sipitang..

aku sebenarnya nda pernah ambil tau pun apa itu GATA..

aku ingat GATA ni festival biasa2 ja..kecil2..kampungan..

tapi, ternyata aku silap besar..


GATA adalah festival yg BESARR!!!! BIG EVENT!!

ehh..ini bukan cerita dongeng beb..betul2 punya..

nda percaya?? buka la website GATA..mesti lepas tu u alls percaya..


utk bukti kukuh dan sahih..esok, PM Malaysia akan turun merasmikan GATA dan Espaland Sipitang..see..PM pun datang tau..maknanya, GATA ni mmg betul la event besar..


so, kepada sesiapa yg berkesempatan utk datang melihat sendiri apa itu GATA..datang la beramai2 memeriahkan majlis dan men"JEM"kan jalan Sipitang..hehe..


aku kompom datang..kena bertugas jadi driver kakak aku dan tolong mana2 yg patut..kalau yg nda patut pun, aku tetap akan tolong..sebab, aku ni kan seorang yg rajin.. :D


kedatangan aku esok membawa niat yg besar dan suci murni..

aku ingin mengenal budaya bangsa..my "lumba" - KEDAYAN.. :)


"Daei Sipitang Kuan Biskita"


sekian..


adios..end.

Tuesday, June 28, 2011

..Kerusi Hitam..

Hola..

here i wanna share with u alls what happen to Kerusi Hitam (KH)..
don't know KH?? alaa..the story mory in my previous n3..go read now!!

it's a tragedy..1 of his leg patah..what?? "his"??
hmm..i assume the KH is male because of its colour..hehe..
kalau Kerusi Pink..of course la female..right? --> suka hati ko la nak..

orait!!..are u ready to witness the new born of KH??
READY?? okeyy, here we go!!

TADDAAAA!!!!


can u see the legs of KH??
if your answer is NO..don't blame your eyes for that..
there's no legs anymore..of course u not seeing them..
(kaki sudah kena potong daa..)

...........................................................................

This is the Advantage of being creative and innovative..
"The Chair" by my brother, Anuar..

so, till then..
ENJOY!!! chill!! chill!!

adios..end.

Thursday, June 16, 2011

..Tragedi Kerusi Hitam..

Hola..

Kisah berlaku di sebuah rumah di Kg. Hujung Padang Sindumin..

Saya ingin menceritakan kisah dua orang beradik perempuan (kakak dan adik) bersama mak mereka sedang menjamu selera di meja makan..bila memperkatakan tentang perempuan..terang lagi bersuluh la akan kejadian dan sifat perempuan yang suka bergosip..

Oleh yang demikian, mereka pun tidak terlepas dari sifat mulia itu..kenapa saya katakan mulia? pasti anda2 semua tertanya2 dan hairan bin ajaib bila saya mengeluarkan kenyataan berani mati itu bukan?? haa..jawapan saya mudah sahaja..

sifat ingin tahu dan mengambil berat akan perihal orang lain adalah baik..kenapa baik? sebab niat kita baik..jika niat kita jahat..bergosip, menabur fitnah dan menjaja cerita sana sini..maka, sifat itu adalah tidak baik..berdosa besor kate ko..

Apa yang digosipkan oleh mereka? oo..mereka berbual2 mengenai keluarga sanak saudara yang berbagai ragam..antara kisah2 yang di utarakan ketika itu adalah mengenai perkahwinan sepupu dengan sepupu..(kata orang tak elok, darah panas), perebutan harta dan macam2 lagi..(semua story mencapai tahap drama TV)

tukang pencerita adalah si kakak..manakala yang adik hanya mendengar dengan penuh kuhsyuk!!! dan mak mereka sebagai penambah perisa kepada cerita yang disampaikan oleh si kakak..

si adik mendengar kisah2 kehidupan sanak saudaranya dengan penuh minat dan semangat waja yang penuh di dada..sambil itu juga, si adik dengan girangnya bermain jongkang jongkit dengan kerusi hitam..jongkang jongkit!! jongkang jongkit!!

TIBA2!!! Prappppp!!!!! kelibat si adik hilang dengan serta merta dari pandangan semua orang..aik! ke manakah beliau pergi?? oh TIDAK!!! si adik sudah terjonkang di bawah
dengan kaki terjongkit ke atas..wahahahahahahahahahahaha!!!!! kerusi patah daa!!!! huhu..

saya tanpa berlengah lagi..mengambil gambar bahan bukti kejadian..tengok bawah ni..

pasti anda semua hairan bagaimana saya boleh berada di tempat kejadian kan?? saya adalah reporter..PASTI ADA DI MANA2!! :D

* mesti si adik tu berat sangat kan sampai kerusi tu boleh patah..

Saya yang melaporkan dari sini..

sekian..

adios..end.



Wednesday, June 15, 2011

..Sindumin..

Hola..

>> Pengenalan <<

Sindumin merupakan sebuah pekan kecil yg terletak di daerah Sipitang di Negeri Sabah di Bawah Bayu di Negara Malaysia.. (refer map if u never heard of my Kampung name..)

Terdapat beberapa kampung di dalam Pekan Sindumin..aku tinggal di Kg. Hujung Padang..kenapa namanya hujung padang?? sebab, memang ada padang..dan rumah aku di hujung padang itu..(sort of) --> blh terima ka explaination aku tu? hehe..

* hancus sejarah..huhu..


>> Isi Kandungan <<

pic di bawah ini adalah rumah di mana aku dibesarkan sejak aku berusia 6 tahun (start umur tu baru aku ada ingatan..)

actually, as u can see..rumah ni bertiang tinggi..dan kenapa perlu bertiang?? ya' udah jelas dong..BANJIR!!


* ubah style ckp..

ni akak nak citer ni dekk..akak ni kan..balik kampung 8 june (rabu) hari tuh lagi..balik2 aje dh kena meredah banjir..rasa geli geleman aje kaki akak ni nak melangkah dalam air banjir yg mcm 'teh ais' tuh..mana tak nya dekk..akak ni takut lintah..

al-maklum la..akak ni kan brdarah manis..memang menjadi kesukaan para2 lintah se-antero dunia..mana la tau dia nak hisap barang sesedut dua darah akak ni..

hah!! sapa nak jawab..akkaaaak jugak nanti yg terkinja2 terpekik terlolong minta tolong..malu dekk kt anak2 sedara akak yg ramai brduyun doyon tuh..time akak balik ni cuti sek..ramai la yg balik bercuti di kampung..nasib baik la akak selamat sampai ke destinasi tangga dekk..syukur Alhamdulillah.. :)

>> 15.6.2011 (rabu) <<

* ubah style ckp lg..

dalam tempoh seminggu aku di kampung ni..hari ni adalah kali ke-3 banjir melanda..kali ke-2, isnin lepas..mcm nda percaya kan?? memang betul wa ckp lu..di sini ni..asal hujan lebat ja..ready2 la utk banjir..nda tau la kenapa senang sangat air mo naik..mo ckp masalah perparitan, mcm bukan..so, wallah hu alam..redha ja la.. :)

>> Penutup <<

pic di bawah ni aku mo tunjuk, aku pakai kasut " Phua Chu Kang"..oleh itu, selesai la masalah aku yg geli geleman mo meredah banjir.. :D


sekian..peace pada Kg.Air!!

adios..end.

Tuesday, June 14, 2011

..My Mood..

Hola..

Hii tawan2!! i'm back!! hehe..

after 1 month ++ aku bt silent treatment utk blog aku ni..
now, i'm back in d game bebeh!! new n3 for my blog..rindu sangat2 mo merapu.. :D

FYI, it's not that easy as taking shower utk bt n3 yg menarik and vogue d best..
aik!! taking shower?? easy meh? easy la bah kan for those yg rajin mo mandi..hehe..kalau malas..kompom pakai perfume berbotol2.. --> apa punya per-umpamaan la aku bt ni..suka suki hati aku ja bah.. :D

in d process of knowing myself better (kenali diri hiasi peribadi)..
kalau cerita bab mandi ni..aku ada 1 kebiasaan yg aku perasan aku biasa bt..
iaitu..aku akan terus mandi sejurus ja aku bangun dari tidur..

>> ?? : mesti la org mandi lepas bangun tidur..kalau mandi time tidur nda ka pelik.. <<

ya la..maksud akak tu dekk..ada sesetengah org..lepas bangun tidur..just cuci muka n berus gigi then breakfast n so on..take time la mo mandi..ok??paham?? tapi, macam kes aku ni..bangun tidur ja, mesti terus mandi..sbb bangun lambat.. :D

point aku d n3 ni sebenarnya..aku mo cakap..aku ikut mood kalau mo update blog..kalau mood aku rajin..ber-update la blog ni..kalau mood malas..ber-sawang la blog aku ni sebelum ber-update..ber-sawang?? yup..hanya aku yg blh nampak..jeng jeng jeng..misteri..

so, c u in my next "mood"..hehe..

adios..end.

Monday, May 9, 2011

..Blog Makeover..

Hola..

instead of i'm suppose trying harder to push myself packing things up for this semester break time..i'm trying more harder and 'semangat gila babas' for this Blog Makeover..haha..crazy rite?? and..and..to make it sound more crazy to u alls..i'm doing this since i was 30 yrs old..coz now i'm 30 yrs old ++..hah!!??..of coz la darling..umur mesti meningkat..time is ticking babeh!! :D

actually kan..i wanna be the happiest 'single lady' in the whole universe..wah gitu pula??..iya betul ni..will be in the process begging, fighting and seeking for happiness..and happiness = my freedom.. :(

oppss!!! hmm..before i'm going to melalut merapu meraban here..have to go dulu la ahh.. :D

till then..hope u alls like my new Blog Makeover..chill! chill!

adios..end.

Sunday, May 8, 2011

..Kenapa??..

Hola..

..kenapa??..
setiap kali selesai bertarung, bertempur ilmu d dewan peperiksaan menghadapi exam..aku langsung tiada rasa lega :
sebab aku tidak berusaha bersungguh2 untuk study dan lulus dengan cemerlang..asalkan lepas dan tidak repeat paper..ok la..

..kenapa??..
kini setelah exam tamat..aku belum lagi pulang ke mana2 destinasi untuk bercuti pjg, sedangkan orang lain sudah ramai yg balik kampung :
sebab aku ada kerja yg perlu d siapkan dan aku tidak excited mo balik pun.. :(

..kenapa??..
orang lain nyenyak tidur d buai mimpi yg indah2..aku masih bersengkang mata mengadap internet dan update blog :
sebab aku susah sangat2 tidur malam..entah apa la spesis mata aku ni..mcm mata burung hantu..hehe..

..kenapa??..
sepatutnya aku sudah boleh siap packing barang untuk balik bercuti..tapi, aku belum juga siap2 packing dari semalam membawa la hingga ke hari ini :
sebab aku malas mo packing..huhu..kompom la aku akan buat aktiviti "campacking" nanti..campak + packing.. :D

..kenapa??..
hati aku tidak tenang setenang air d tasik ketika ini :
sebab aku terlalu banyak berfikir mcm mana mo settlekan masalah problemo yg aku hadapi..hmm..

..kenapa??..
aku sudah jarang update blog :
sebab aku belum ada idea yg best2 untuk d story morykan..

..kenapa??..
makin pendek ayat yg aku taip ni :
sebab aku sudah mo tiada idea..

jadeyy!!!! kenapa?? nda reti2 mo stop??
ya la bah..gue stop sekarang juga.. :D

adios..end.

Saturday, April 23, 2011

..BZ week..

Hola..

n3 ni aku mo story mory betapa aku bz gila tahap gaban last week..huhu..penat siot..

hari2 yg aku lalui yg aku tidak akan pernah lupa dalam hidup aku.. :)

11/4/11 - aku drive balik dari ipoh menuju ke pt.raja..drive mcm ala2 laju (120-130km/j) sebab mesti sampai pt.raja jam 8pm..ada presentation DSD..3 jam perjalanan aku drive dari ipoh sampai pedas linggi, N9..boleh kira laju ka tu ahh?? hmm.. :D

nasib baik la lepas tu, kwn msg..presentation tukar hari rabu..fuhh!!lega..harus la aku membawa kereta dgn tenangnya selepas itu..hehe..

12/4/11 - bz buat project report at Cafe TDI sampai jam 2am..kena submit tomorrow morning..n then have to prepare for presentation project also..

13/4/11 - pagi, presentation project EMT..ptg, meeting class KHIDMAT MASYARAKAT..mlm, presentation DSD..tgh mlm sampai pagi esoknya..siapkn assignment CS..kena submit n compile b4 8am..huh!! penatnya..minta oksigen!!!help!!

14/4/11 - pagi ada quiz math..oleh kerana aku langsung nda study dan masih belum tidur dr semlm..so, aku hanya mampu merenung kertas soalan tu..nasib baik la mata aku ni tiada power mcm superhero pakai spender d luar.. En. Superman..kalau tidak..kompom kertas soalan tu hangus rentung terbakar..hahaha..

mlm, buat slide show utk presentation CS..tpi, nda siap sebab aku tertidur.. :(

15/4/11 - pagi, presentation CS..slide show??arr..hmm..technical problem..hehe..at last, hantar via email..TQ en.hafiz.. :) mlm jam 8.15pm..Test DSD..aku study jam 6pm..

16 - 17/4/11 - Program Jom Jelajah Kampung (program anak angkat) d Kg. Pt. Mastar (kaw.6) pontian..selaku pengarah program..aku mmg boleh d labelkan sebagai bz dan kepenatan..TAHNIAH!! kpd semua AJK2 pelaksana..program kita sukses!!! :)

18 - 20/4/11 - aku balik sabah..flight dr senai..kerja aku d dalam kapal..tidur!!! :D

21/4/11 - quiz math..tpi, aku trlepas attend..sori pn.rosmila.. :(

today..23/4/11 - aku update blog..hehe..biarpun sepatutnya aku bz study sebab final exam is just around d corner..aku 'kona' buat benda lain.. :D

# Moral of d Story..

baru seminggu aku d uji dgn tahap ke'bz'an melampau mcm gitu..mcm mana la agaknya dgn PM kita kn? mesti dia lagi bz 24/7.. :D

adios..end.

Sunday, April 3, 2011

..Kaki Novel..

Hola..

Setelah berkurun lamanya aku tidak melayan perasaan membaca novel cintan cintun..aku harap tarikh 2 April 2011 akan menjadi titik permulaan untuk aku jatuh cinta semula kepada novel2 yg ada d pasaran, d rak2 buku orang dan juga d library2 seluruh M'sia.. :D --> over

kenapa aku start layan novel??

Al-kisahnya >> aku pegi bilik bernombor G4C-302, hostel Tun Dr. Ismail, UTHM (jiran depan bilik aku) untuk copy movie2/cerita2 dari member (Anis) dan transfer file2 tu dalam my hard disk..

while i'm waiting kebapak-lamaan file2 tu berhijrah..aku pun start la baca novel yg ada d rak buku Anis untuk mengisi masa menunggu itu..

TETAPI, dengan tidak semena-mena tuan2 dan puan2 sekalian..novel tu seperti melekat terus d tangan aku..macam ada magnet gitew..

aiks!!heran bin ajaib juga..nda percaya?..betul!!..serius duarius berius2 ni..d bawah ni novel tu..ce tengok ce tengok..



nampakk??..haa..mo tau (mesti mo tau kn?), aku layan baca novel ni start dari jam 5pm until 7am keesokan harinya..

perrgghh!!!!begitu punya taksubnya aku (over mo mampus)..sampai sanggup aku nda makan, nda tidur (time mandi aku stop) semata-mata mo kasi abis baca novel ni..betapa kuatnya panahan cinta asmara novel ni..BEST GILAKK wa cakap lu!!!

tapi, minta maaf siang2 pandang2 la kn..aku malas la mo taip sinopsis dan jalan cerita novel ni d sini..sebab kalau aku cerita..kompom panjang berjela..u all can click d link below..


or this website.. http://www.kakinovel.com

kalau mo tau kesudahan cerita..boleh tanya sama aku atau pun u all terpaksa la cari novel ni..pinjam atau beli dan baca dan jangan over macam aku..hehe..macam kejam ja bunyinya kn? --> promotion strategy beb!

Time baca novel ni..aku menghayati sungguh2 watak heroin tu..bila dia bahagia..aku pun tumpang sekaki setangan dan sebadan rasa bahagia..bila dia sedih..jangan cakap la kn..aku pun ikut sedih..siap menumpahkan air mata real lagi tau..huhu..memang over kn emo aku ni?? :D

.....................................................................................

D sebalik kegilaanku melayan novel ini, ada 1 persoalan dan kemusykilan yg timbul d benak fikiranku..Apakah??

aku hairan, kenapa aku begitu bersemangat waja ketika membaca novel yg
636 muka surat ini?kenapa?..tetapi, bila aku d sua nota study a.k.a buku yg tidak sampai 100 muka surat pun tebalnya..aku macam orang mengantuk d sorong kn bantal..buku ibarat sleeping pills untukku..hmm.. :?? memang aku naik hairan..kn bagus jika aku naik flight dan pergi bercuti.. (",)

andai aku fail test2 yg akan aku duduki nanti..aku pasti, muka surat akan bertukar kepada padan muka!! ha! ha!

.....................................................................................

* pstt!! ada gaya nda jadi penulis novel?? :D --> pasang angan2

Adios..end.

Wednesday, March 30, 2011

..The Latest Me..

Hola..

sesuai ka tidak tajuk n3 aku tu?.."The Latest Me".. :D --> sapa la juga mo marah..hehe..

kenapakah demikian??

sebab, pics yg aku tempek d n3 ni adalah antara2 rupabentuk aku yg terbaru, terkini dan sensasi..kenapa pula rupabentuk??..macam lain ja bunyi ayat itu..hmm..meh i explain to u all..

Rupa tu mewakili wajah la kn..cantik ka aku, comot ka aku, chubby ka aku, chubby ka atau chubby ka aku (conclusion : mmg aku chubby.. :D)

Bentuk tu pula mewakili bentuk la kn..aku bulat ka, lonjong, nipis atau tebal..u all nilai la sendiri..hehe..tapi yg pasti, aku tetap cute.. :D (bagi can la aku puji diri sendri..)

Jom kita nilai ramai2.. :D

Ni pics time Hanim bagi aku besday present..CD lagu HAPPY BESDAY versi cartoon, tapi, corrupt nda boleh play..huhu.. --> last2 tgk d laptop dia juga..TQ Nim.. :)


Yg ini pics aku bersama roomate2 tersayang - farah, along n yati..posing d mural Pizza..we had so much fun time ambil gambar ni..Thanks to zaid (jurufoto) .. --> nmpak kaki aku macam kecik kn..ahaks~



Bukan main lagi kami posing d mural Pizza ni kn..tapi, sebenarnya..kami bukan makan Pizza..kami makan d Food More.. :D


so, itu sahaja buat masa ini..enjoy ur day!!

Till then..

Adios..end.

Saturday, March 26, 2011

..Gift 4 Myself..

Hola..

i've been thinking a lot lately..
how to make myself happy n enjoying my life..
as i turn to 3 series 3 days ago..hehe..
i wanna chill!!chill!!enjoy!!menjoy!! after this..woot!!woot!!

don't get me wrong..i'm not kaciwa age aku sudah bertambah..
but, honestly i'm excited!!
pelik tapi benar bukan..tiada yg benar melainkan benar2 belaka.. :D

so, as excited i am turning to 3 series..
me also excited planning or can i say dreaming of vacation trip.. :)
even tho i realize money would become my major problem..
but still, i wanna plan something for this coming semester break..
cuti panjang gila beb..3 months ++..mesti la aku kena pegi vacation kn..
bila??..harus2 la after final exam..lambat lagi..so, FOCUS STUDY dulu..
-->> lama lagi pun..mmg aku ni over.. :D <<--

ok la..as a start to chill n make myself happy..
i bought this marvellous n superb stuff as a
Besday Gift for myself..u all wonder what it is?? C for urself..hehe..

TADAA!!!!



CD + DVD David Foster & Friends - concert at Mandalay Bay, Vegas..

For those yg don't know who is this guy..David Foster is a songwriter, musician, composer n etc..(want more..wikipedia kn la diri anda)..
In this amazing concert..his friends a.k.a singers..
sing a song that written by him..
n guess what??..it was spectacular..
boleh ka aku cakap?..beyond expectation..speechless..mmg terbaek wokk!!

so guys..if u all wanna witness this dahsyat punya persembahan..
apa tunggu lagi..go n get it from ur nearest CD store now..
OR..u all can You Tube..perhaps.. :D

oh ya pula..ini HIT MAN RETURNS..
maknanya..aku kena cari yg part 1 la lepas ni..HIT MAN..ngee~

till then..

adios..end.

Wednesday, March 23, 2011

..3 Series!!!..

Hola..

-- n3 kali ni ayat jiwa2..Harap Maklum --

23 March 2011 - genap la umur ku 30 thn..utk lebih glamer n vogue d vast!!..aku memberi gelaran "3 Series" utk starting three = 3 itu..seperti kereta mewah BMW..ada Series2nya..oleh kerana itu, aku pun ingin merasa "mahal" seperti BMW.. :)

Sepatutnya dan selayaknya aku bergembira tahap dewa2 hari ini..gembira dan bersyukur dgn nikmat yg ada..ya, memang aku bersyukur dan menghargai apa yg ku miliki..tetapi, d sebalik kegembiraan itu..terpalit jua rasa sedih dan duka yg teramat sangat..kesedihan dan kedukaan yg tidak mampu utk ku bendung lagi..hati yg lara yg trpaksa ku pendam selama ini.. :(

Aku redha dgn ketentuanNya..aku terima, pasrah..dan aku sentiasa berusaha utk menghargai dan menerima segalanya..tetapi, sabar ku ada batasnya..tika aku sudah berusaha utk memberi ruang dan peluang..kenapa perlu d persiakn peluang itu? kenapa perlu d uji tahap kesabaran ku? kenapa?

Aku sudah puas bertahan..puas bersabar..dan sudah puas mengalirkan air mata..tapi, sampai bila aku harus bertahan? sampai bila aku harus bersabar? hmm..aku sendiri tidak pasti..tika ini, ingin rasanya aku menjerit, menangis dan meraung sepuas2nya dgn nasib yg ku alami..hati ini terlalu terluka dan cukup menderita..kenapa tidak menangis? sudah puas ku menangis..tetapi, sebanyak mana pun aku menangis..masih ada tertinggal sisa2 tangisan yg tidak mampu ku luahkan..sakit dada ku menahan sisa tangisan ini..sakit!!!

Setiap apa yg berlaku..pasti ada Hikmah D Sebaliknya..dan aku yakin akan kenyataan itu..buat masa ini..aku cuma mampu berdoa dan terus berdoa agar Allah s.w.t memberikan aku kekuatan, kesabaran dan ketabahan utk menghadapi ujianNya..aku berdoa semoga d beri petunjuk dan hidayah utk aku mencari jalan yg terbaik utk keluar dari kekusutan ini..pasti akan ada hati yg terluka..ya, memang benar..tapi, hati ku jua perlu d jaga..kali ini..aku mahu pentingkn diri sendiri..penat rasanya aku menjaga hati org lain sedangkan hati ku tiada siapa pun peduli..

Cukup lah sampai d sini..bila tiba masanya utk aku melangkah pergi..jangan d halang pemergian ku itu nanti..kerana waktu itu..semuanya sudah terlambat utk aku mengundurkn diri..bila aku sudah nekad dgn keputusanku..terlalu sukar utk ku berganjak walau seinci..

kini..AKU SUDAH BERHENTI BERHARAP!!!

Izinkn ku mengundur diri..sekian..

Adios..end.

Wednesday, March 16, 2011

..Sizzling Chicken Chop..

Hola..



Now,im having my dinner at Food more rstrnt, BP mall..



Sizzling Chicken chop with black pepper sauce.. :)



Bon appetite!!



p/s : testing again..



Adios..end.

* Note :

tdi try post n3 above using my hp..but, still nda begitu menarik utk d tatap..jadey!!kena la d edit dulu baru d post..so, nmpak gayanya..aku msih blum terror mo brblog thru my hp.. :D
Testing..testing..1, 2 jus

This message has been delivered to your e-mail account by the Celcom Multimedia Messaging Service Centre (MMSC) and was originally sent by subscriber number 60194123381

You have received this Multimedia Message in your email inbox and it has been reformatted in order to be visible in your email client. However, Multimedia Messages have slideshow like qualities that are best viewed with the MMS capable player located in MMS capable devices or in our Web based MMS Player.

This message can be viewed as it was originally intended

To view this message as it was originally intened click on the button below...

Sunday, March 13, 2011

..Blog Header..

Hola..

sejak2 aku suka explore n i know how to use PhotoScape ni..apa lagi..don't have to tunggu lama2 la kn..edit meng-edit pics ja la kerja aku..mcm2 pics aku edit..semuanya khas utk n3 dlm blog ni..tpi, smpai ke hari ini..mcm yg u'alls blh nmpak dan baca..n3 yg berkenaan belum jgk tr-entry dlm blog ni..hehe..

kononnya, skrg ni aku tgh mengumpul material la utk n3 aku akan dtg.. ---> ceh..mcm artis buat album pula mo kumpul2 material..nyampah!!

sebelum aku post n3 aku akan dtg..ni aku mo tunjuk...Blog Header yg aku buat semalaman smpai kul 5am..mo ckp canggih sgt..biasa ja la pun..penat2 buat n pikir semalam..at last, aku pakai Header yg aku baru buat beberapa minit yg lepas..hmm..nyusahkn diri betul..

tgk la ni..Header aku buat semalam..cntik nda? :D


nda kisah la kn which Header aku pakai..d most important thing is..n3 msti mo best!!!.. :D

so, sekian dulu buat masa ini..

adios..end.

Friday, March 4, 2011

.. PhotoScape i Like!!..

Hola..

after taking a silent moment a.k.a lazy and doing some kerahan 'idea' utk kembali rajin gila babas mem'blogging'kan diri..
now, i'm back in d game babeh!! dgn semangat baru dan brkobar-kobar gitew.. :8 ---> for now..

why d bcoz??
Today, i've learn new stuff..new method..old software but new for me.. :D
method for what??
something to do with photo editing.. :)
it's so much fun for me to learn n bakal explore..

PhotoScape!!! Ti amor!!! ---> over..

maybe for some people yg memang terer bab2 edit photo guna software best2 such as adobe photoshop, adobe photoshop n adobe photoshop..---> ni ja yg aku tau.. :D
benda ni biasa ja pun..apa la mo d kecohkan..betul nda?
tpi, memandangkan aku ni nda terer bab edit mengedit pic..
so, bagi can ja la aku over n excited trlebih.. :D

d main reason why aku mo blajar edit pic..
sbb, aku mo post lagi byk n3 brgmbr d blog aku ni.. ---> so, just wait n C la nnt..

my 1st PICScape (i name it..cute isn't?)..hehe..Dedicate to GURUs..Ina n Nor (kwn @UTHM)..
Muchas Gracias Mi Hermosa Amigas..mmuaah!!syg korg.. :)


koleksi toy McD : SHREK's Buddies..my fav of coz la "Puss in d Boot".. :D

so, till then..c u guys in d next n3.. :)

sekian..

adios..end.

Tuesday, February 15, 2011

..Ayam vs Chicken..

Hola..

sejak dua menjak ni aku jadi a bit choosy kalau bab-bab makan lauk utk nasi campur..ayam or ikan??..kalau seafood,tak trcapai duitku..hehe..biasa la..budak asrama.. ---> tpi,mampu mkn sushi..apa kes??

kalau bab sayur of course la aku OK ja..favourite la katakan..kalau aku jadi vegeterian pun boleh..hehe..

sebagai jalan penyelesaian masalah aku ni..

IKAN la yg akan menang.. ---> mesti ikan bangga..hehe..

aku akan pilih ikan instead of pilih..

  • ayam masak merah
  • ayam goreng
  • ayam masak kicap
  • ayam masak kari
  • & segala jenis masakan ayam..

tpi,yg peliknya..aku sangat teruja bila memikirkan akan makan.. ---> baru pikir tau,belum makan lg..

  • KFC - Kentucky Fried Chicken -->order dgn roomate..mlm ni dinner KFC..Yeay!!
  • BBQ Chicken at Johnny's Restaurant ---> tahan mouth water dari keluar..
  • Curry Mee (ada Chicken) at Old Town White Coffee..
  • & yg ada nama CHICKEN dalam menu..

jadi,persoalan yg timbul dari masalah ini ialah..

..Ayam vs Chicken..

hmm..Chicken tu bukan ka Ayam??..jadi,kenapa aku memilih??..

SAHIH!!aku ni demand mo makan yg mahal ja..hehe.. ---> minta puji..

Moral of D Story : makan la apa yg anda berselera dan suka!! peace no war!!

sekian..

adios..end.

Saturday, February 12, 2011

..TERPAKSA PERGI..

Hola..

1st skali sy nk minta maaf atas segala kesalahan sy..
halalkan mkn minum sy..
sy rasa kt x kan jmpa lg..
mungkin ni msg yg terakhir dr sy..
simpanlah utk m`ingati diri sy..
setiap yg b`temu pasti akan b`pisah..

sy terpaksa pergi,

ke JEPUN bagi m`bantu..
Ultraman m`galahkan..
RAKSASA BELALANG

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

HAHAHAHAHAHAHAHA...HAMPEH!!!

ini la yg aku discovery channel dari sebuah laman blog..
lawak gila siot...hahahaha...
korang check it out la nanti blog ni..
http://bestsms4ever.blogspot.com/
byk ayat2 SMS yg best2..lawak2..kelakar2..
tahap GABAN, ULTRAMAN, SUPERMAN, SURIA BAJA HITAM..n dot!3x..

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

WOII!!!!!WOII!!!

Apa la mo jadi dgn ko ni ahh???
intan terpilih payung terjun tingkap..
mata sudah merah2 menahan ngantuk yg amat..
tpi,tetap sibuk surfing internet..
sudah2..go to sleep..

time ada peluang membuta..nda GRAB!!!!
time ada class..ko sanggup ponteng class semata-mata untuk membuta.. :D
uittsss!!!...dahsyat betul ko ni..penja'at!!!

>> bagi yg kurang paham apa itu membuta.. tu bukan mata jadi buta..tpi,tidur daa..hehe..<<

pergi la tidur sayang..
kalau ko tidur dari tdi..
mcm2 tajuk mimpi sudah ko bulih buat..

>>>>>>>>>>>>>>>

BAIKLAH..sy pergi tidur sekarang ya semua.. :)
GUDNITE every1 everybody builder!!

sekian..

adios..end.

Monday, February 7, 2011

..Aku Patah Balik..

Hola..

AKIBAT JEM TERUK..AKU PATAH BALIK..

Terjemahan : JEM = Traffic Jammmm, Kesesakkkkan lalu lintas..(byk 'm' dan 'k' menunjukkn ke-extrememan keadaan)

cuti CNY 1 minggu..
aku balik ipoh hr jumaat 28 Jan 2011..lepas habis ja class pagi kul 10am..aku chow..
seminggu cuti rs mcm sekejap ja..biar pun aktiviti aku cuma duduk rumah..tgk TV..cuci kain..masak..
tpi,bila ada insan trsayang d sisi..
semua pun jd best.. :)

part paling boring dan tidak best..
bila cuti sudah habis..finito.. :(
trpaksa la cam-packing (campak + packing) skali lagi dan plan utk drive berjam2 lamanya utk balik bt.pahat..


AHAD - 6 Feb 2011

aku biasa brtolak dr ipoh kompom ptg..nda kisah la smpai bt.pahat mlm..pagi2 drive,aku ngantuk.. :D
lepas lunch dgn hubby..aku pun memulakan perjalanan balik dlm kul 4.40pm..
smpai tol ampang..aku nampak byk gilakk kereta..alamak!!jem!! (terkejut konon)
dengar d sinar.fm..jem teruk dari simpang pulai smpai ke sungkai..pedas linggi..seremban..ayer keroh..bla..bla..bla..perghh!!dahsyat!!

tanpa usul periksa..aku pun percaya bulat2 apa yg aku dengar d radio..
tiada masa la aku mo find out sendiri betul ka tidak cerita tu..
bayangkan..had kelajuan aku time itu hanyalah 0 - 20 km/j..
mau minggu depan baru aku smpai bt.pahat kalau gitu..hehe..

aku pun mengambil keputusan drastik utk patah balik ke rumah..(dlm hati ku menyanyi riang)..
exit paling dekat..ikut exit simpang pulai..itu pun jem jgk..hmm..
setengah jam perjalanan baru la nampak 'rumah' tol..huh..rs mcm mo muntah sudah aku..
baru suku perjalanan..kalau aku teruskan smpai bt.pahat..mau batuk berdarah kali..hehe..
drive,drive,drive,drive..akhirnya..aku smpai rumah..kul 6.30pm.. :)

ISNIN - 7 Feb 2011

aku bertolak dari rumah kul 7.30am..awal.. (takut jem lg..)
on my way tu..aku kira masa perjalanan dari tol ampang ke exit simpang pulai..nda smpai 15 minit pun..
semalam..jem teruk pnya pasal..rs mcm jauh gilakk..brjam2 gitu..huu..memang dahsyat!!
nasib baik aku balik hr ni..hehe

perfect day..
hari yg cerah..jalan pun lengang..perjalanan aku smooth ja..lancar..
kalau mo drive zig zag d jalanan pun bulih..hehe..
tpi,yg nda bestnya..aku ngantuk bangat..tahan pnya tahan smpai aku nda tahan..
aku pun menyinggahkan diri d restoran jejantas ayer keroh kul 10.40am..sejam aku d situ..segar la sikit..

sambung perjalanan lagi dan lagi dan lagi..
akhirnya aku smpai ke destinasi tepat kul 1pm..
naik hostel..aku nampak katil memanggil manggil..apa lagi..landing terus..
class??hmm..2 class aku ponteng hari ni..
1) class kul 11am..(aku memang nda sempat attend)
2) class kul 4pm..(aku sengaja nda attend)
minta maaf la byk2 kpd sesiapa yg berkenaan..
nda larat..penat.. :D

so................

Moral of D Story : Ingat la time musim perayaan..kompom akan JEM TERUK!! :D

sekian..

adios..end.

Wednesday, January 26, 2011

..JOZAN RL 5..

Hola..

JOZAN in Raja Lawak (RL) musim ke-5..mmg trbaek la wokk..hehe..
gandingan mantoopp gilakk dorg 2 ni..
JOZAN la pnyebab knp aku tengok RL..
tanpa dorg 2..kompom RL nda best..
lawak bahasa omputih mcm gini pun dorg blh buat..tabik spring la..
keep up d good work JOZAN!!!.. :)

so guys!!enjoy!!



adios..end.

..Aku Lupa!!!!!..

Hola..

>> Kejadian brlaku hr ni dlm sejarah lawak hidupku..<<

watak dlm ini cerita..aku, hanim dan My Car.. :D

Al-kisahnya..lepas ja abis class EMT kul 1pm..aku dgn hanim brhajat la utk mengisi perut..mamam safedellah..laporrr...hehe..

kami pun singgah la lunch d cafe TF (Tun Fatimah) sebelum balik asrama kami yg brdepan dgn TF tu..hehe..(konon mcm jauh)..

aku pun dgn bangganya parking la My Car btul2 dpn TF..nda la jauh brjalan..kami pun brlenggang kangkung belacan menuju ke cafe..dpt la lunch..alhamdulillah.. :)

favourite aku bl mkn d cafe ni >> pajeri nenas..perghh!!!sdap!!mmg trbaek la wok..

bl kami sdh abis mkn..rupa2nya hujan rintik d luar..time duduk d cafe..nda sdar pun hujan..hmm..aku dgn hanim pun tunduk la lipat kaki seluar sehingga nmpak sikit kaki kami..hehe..biasa la..takut seluar basah..

lps lipat seluar..kami pun ready mo brlari menuju ke My Car..aku pun mula la mengatur langkah brlari-lari anak..(kl hujan lebat..kompom aku brlari bapak budak..)..sambil aku brlari ala2 control cun gitew..aku pun tekan kunci My Car..

aikk???aku kehairanan...

kenapakah lampu kereta aku tidak menyala??y??y??..

kenapakah bunyi alarm pun sayup2 ja kedengaran dr kejauhan??..

aikk??hairan bin ajaib ini perkara...aku pun tengok nombor plat kereta tu...

arrrghhhh!!!!!tidakkk!!!!!!!aku salah kereta rupanya...hahahaha...cess!!cess!!maluuuu!!!!!!!!!!!!

My Car terletak selang 4-5 parking dr kereta yg aku tuju itew...hahaha...AKU LUPA!!!!AKU LUPA!!!mana aku parking My Car!!!mentang2 kereta sama spesis..huh!!benci!!!

blh bayangkn tidak..situasinya time kami brlari..aku brlari ke sebelah kanan menuju ke kereta yg bkn My Car..dan hanim brlari terus menuju ke My Car yg mmg btul2 parking dpn TF tu..hahahaha...

msuk2 ja My Car...kami pun apa lg..gelakk tak hengat la dekk....gelakk smpai sakit pinggang ooo...huahuahuahua...

so...PESANAN kpd yg menyaksikan kejadian ini...tolong la jgn sebarkn kpd sesiapa dan gelak pun sikit2 dah la..naa..he! he! akak malu dekk!! :D

moral of d story : Ingat la d mana anda parking kereta supaya anda tidak malu d kemudian hari... *wink wink*

sekian..

adios..end.

Wednesday, January 5, 2011

..Bahasa Blog..

Hola..

sejak 2 menjak ni..aku terlebih rajin pula membaca blog org lain yang aku nda kenal pun siapa..dan mereka2 itu lagi la nda kenal siapa aku kan..hehe..mcm blog addict pun iya juga kali aku ni..selalu rasa mo update blog.. :D

kesimpulannya : semua blog yg aku tgk..semua best2..akak jeles dekk..
oleh yg demikian,semua tu membuatkan aku bersemangat utk update blog aku more often dan buat n3 yg best2 jugak mcm dorg.. :8

lepas tu,aku pun terfikir..blog aku ni best ka tidak??org enjoy baca ka tidak??(kl ada yg baca la kn..ada ka?)

hmm..nda sure pula..tpi,kl tgk berdasarkan Live Traffic Feed tu..mcm ramai la juga..
harapnya ada la org enjoy baca blog ni sebagaimana aku pun enjoy mo menulis dan merapu meraban dalam blog ni..hehe..

so,start from today..

..I WISH..

aku akan rajin to update my blog and start menggurangkan penggunaan bahasa TRINGKAS = tulisan ringkas..

# reason :
  • supaya org lebih paham apa aku tulis..
  • blh dapat manfaat yg berguna seperti : kasi laju skill menaip aku yg tidak berapa laju ni..
  • pengaruh penulisan blog2 lain.. :D
pemberitahuan :

nda la semuanya aku akan guna bahasa penuh..matiiii la bah jugak!!..nnt nampak mcm skema gilakk pula aku punya blog ni..aku sendiri pun boring mo mengadap..HUH!!palis2..(ceh..itu pun mo palis2..)

so,kwn2..pesanan penaja utk n3 kali ini..CINTAILAH BAHASA KITA..

tata titi tutu..sekian..

adios..end.

..Azam 2011..

Hola..

as i promise b4..n3 kali ni mo story mory about azam aku utk thn ni..hehe..
BE READY TO READ??..let me start d writing n u all start d reading.. :D

azam aku kali ni d bahagikn kpd bbrapa kategori..

1) sbg Hamba Allah..
aku mo memperbaiki dri dr semasa ke semasa..
mempertingkatkn amalan dan ilmu agama..insyaAllah.. :)

2) as a wife..
i want to be d best as i can be..senang ckp..aku mo jd yg trbaek!!
mo jd, loving..understanding..sporting..more patient..
n always by his side through ups n downs..
LUV u syg!! *hugs*..

3) as a student..
aku mo study btul2 sem ni..sbb pointer aku sem lps teruk..hmm..2.96 ja..
bkn la nda brsyukur..tpi,aku tau itu bkn kemampuan aku yg sbnr..
i can get more than that..at least 3 point above..apa blh bt la kn..nasi sdh jd bubur..terima ja la..padan muka dri sndri.. :D

4) sbg seorg anak..
aku sntiasa ingat parents aku..
kpd mama n bapa..
ketahui lah bahawasanya..anak mu ini..mmg brhajat mo bg duit bln2..
tpi,memandangkn skrg ini anak mu adlh seorg student yg cukup2 mkn ja..
kemampuanku sdh trbatas..(time kerja pun mis jgk bg..apa cer?? :D)
hanya doa yg dpt ku berikn..smoga sntiasa sihat dan d pjgkn umur..
insyaAllah dpt tgk cucu a.k.a anak ku nnt..(huhu..sedih..) AMIIN..

4) as a Ipoh's Next Top Model..
HAH!!bl masa pula aku jd model??ya rite..model "belly"..haha..
Target : mo kurangkn berat badan..nda la byk sgt..11 kg ja..(uWaaaa!!!!aku gumuk skrg..)

otak -ve : 11 kg??HAH!!!hilang akal apa..

otak +ve : not impossible what..paling2,aku mkn nasi skali sehari..dinner msti mkn sblm kul 6pm..

otak -ve : blh ka ko exercise??

otak +ve : knp pula nda bulih..nnt aku jogging la..aku sdh ada kasut..(mmg la jogging kena pkai kasut kn)..aku sdh beli botol air..(apa la kena mngena dgn jogging)..aku sdh ada itu..ada ini..cuma blum start jogging ja lg..

otak -ve : ya la..ya la..ok la..aku bg ko masa smpai Mei ni..ok nda??

otak +ve : ok bah kl ko!!..DEAL!!

so,itu ja la azam aku thn ni..kira ini yg utama la ni..sampingan2 byk sgt kl mo crita d cni..nda muat nnt..hehe..

hopefully,semua azam aku ni akn trcapai..we wait n C.. :)

till then..sekian.

adios..end.

Monday, January 3, 2011

..WELCOME 2011..

Hola..

1st of all..i wanna wish Happy New Year 2 ALL!!! :)

as a starting of my n3 for this year..aku mo share this motivational thought (positive ideas)

MAKE YOUR DAYS BRIGHTER!

Accept what u must,
and Change what u can.
Think before u act,
and not Regret any moment of carelessness.
Appreciate what u have
and the wonderful person u are.
Enjoy the simple pleasures of life :
In nature and In people.
Forgive mistakes and forget the past.
Learn and discover new experiences
and take life as an adventure.
Dream and make plans for your future..
GO FOR WHAT U WANT!

cntik bkn??hehe..akak suka dek.. :8
ermm..ok la kwn2 sekalian,in my next n3 nnt..
aku mo story mory sikit psl azam aku utk thn ni..
biasa la bah kn..bl msuk thn br..azam pun msti mo br.. :D
so,c u all in d next n3..

sekian.

adios..end.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...