Tuesday, November 30, 2010

..Asyik..

Hola..

skrg ni msih lg exam week..paper yg sdh lps..Eng.Math3 & Spanish..esk ada paper Analysis..kira killer subject jgk la ni..kl nda study btul2..blh trbunuh la org bilang..hehe..

tpi kn..sejak 2 menjak ni..yg aku perasan..sejak aku blik dr cuti study week hr 2..smpai la skrg..aku gila sgt main game SAME..ntah la knp..asl aku mo cr mood utk study..aku msti main game ni dlu b4 aku start study..

maybe ada yg nda kenal dgn game SAME ni..hehe..d bwh ni aku tunjuk gmbr..siap dgn rekod pncapaian trbaek aku lg..score paling tinggi aku pernah rekodkn..10K..tpi,dlm rekod ni..takat 9K ja..mungkin sbb 2 kali aku sungguh2 main game ni supaya aku capai rekod lama 10K 2..haha..

tadaaa!!!!!ini la dia c jali..jali.. :D



tgk la..setiap rekod yg aku bt..msti suruh aku study..hehe..

bak kata pepatah..kl masakan nda cukup garam & perisa..nnt nda sdap..(pepatah ikut suka suki aku..haha)

jd,apakah kaitan pepatah d ats dgn tebiat aku ni??..hehe..mari kt kaji..

minggu lps..aku br beli table laptop (TL) yg aku idam2 kn..aku rs niat aku mo memiliki TL ni sdh lama..kira br skrg trlaksana..aku sdh usha TL ni 2 bln lps..harga RM98..kdai 2 bg diskaun RM90..aku nda jd beli sbb tiada yg br..tgal yg display 2 ja..so,aku pun jual mahal la nda mo yg display..

blik cuti d ipoh..aku usaha lg cr TL yg aku idamkn..nda jmpa..sdhnya..blik bt.pahat..aku pun pegi la kdai yg aku usha hr 2..tauke kdai bg harga RM85..ok la kn..kurang RM5..hehe..d sbbkn aku minat gila ini TL..display pun display la..jnji aku dpt apa aku mau.. :8

oleh yg demikian..sejak aku ada TL..aku pnya tabiat yg asyik sgt main game ni mcm api d tuangkn minyak..mkin mnjd2..hmm..aku rs..aku bulih main game ni 24 jam..haha..gilakkk!!!!

cuba kamu try tgk ini TL..cntek bukan?? :D



k la..esk ada exam..subject blh tahan mautnya..jd,mo kena study la ni..

so,wa cau cin cau dlu..

sekian..

adios..end.

Monday, August 23, 2010

..Mata Hitamku..

ola..

stlh sekian lama mnyepikn dri..
n3 ini adlh utk sesi "warming up" merajinkn kembali dri ini utk mnghasilkn karya2 trbaek utk tatapan kwn2..(trbaek la konon).. :D

sbbnya..aku jeles baca blog org yg sntiasa d update n aku rajin mmbaca blog yg d update..so,aku pun mo rajin update blog aku ni..hehe..

k la..ni sj mo story mory d n3 ni..

hr ahad..22 Aug 2010..aku tdur jam 5am dan aku bgun jam 11.30am..maknanya aku tdur cuma 6 jam 30 min..puas jgk la..

dr saat aku bgun pg tu..dan sehinggalah saat ini (tgh menaip ni)..date : 23 Aug 2010..jam 7.15am..aku msih utuh brjaga..brsengkang mata..last minute mnyiapkn "homework" dan jgk konon2 nya merangkap study..aku blum tdur dan brcanda mesra dgn katil aku selama...selama...ermm...brapa jam 2 ahh??

hmm...Hah!!19 jam 15 min!!!!!!!

waduh!!!!gilak!!!pitam la aku mcm gini..(dh 2,ada hati lg update blog..hehe)..

Jadual waktu aku hr Isnin trsgt la pack..makmal jam 8am-11am..pas 2,ada class lg smpai jam 1pm..rehat 1 jam..kul 2pm msuk class lg smpai la jam 5pm..itu pun ada Quiz lg 2..pas 2,jam 5pm-6pm...aku ada TEST Digital Electronics...(dlm hati blum ada rs takut..)

so,study pun lebih kurang ja..nda tau la bulih jwb ka nda ni ptg karang..huhu..mo suruh org wish Gud Luck!! pun bikin malu..nda payah la..usaha nda byk..tawakal pun nda patut..hehe..yg pntg,ada ms trluang 1 jam tgh hr nnt..aku buka2 la buku..bwk2 la study..

skrg jam sdh hmpir pukul 7.30am..aku mo brsiap2 utk ke class..jadey!!!memandangkn aku blum tdur lg..bakal brlaku la "HITAM D BWH MATAKU"..he! he! he!

Moral of d story :- jgn la suka bt kerja last minute..(biar brjuta kali d pesan..aku ttp bt jgk.. :/)

sekian..

adios..end.

Tuesday, April 6, 2010

..ARIES..

ola..

aku d lahirkn pd 23 march 1981..
horoskop aku adlh ARIES..(jgn prcaya sgt benda2 ni..utk suka2 blh la)
once upon a time..dlu2 zaman sek men..aku adlh pembaca setia majalah REMAJA..
dan page yg akn aku cr dlu n baca adlh bhgn horoskop..hehe..

saat brtukar minit..
minit brtukar jam..
jam brtukar hr..
hr brtukar minggu..
minggu brtukar bln..
dan bln brtukar thn..
thn silih brganti..
lama kelamaan aku pun jarang melayan benda2 yg brkaitan horoskop ini.. :)

tetapi,pd hr ini..aku trtarik dgn 1 gmbr yg d post d profile 1 of my fren d FB..
bkn niat utk prcaya..tetapi hanya,utk peringatan dan sntiasa blajar utk mengenali dri sndri..
mungkin ada yg benar..dan mungkin jgk ada yg tidak benar..maka oleh itu,mari la kt lihat brsama..siapakah insan yg brnama
HAJILAH @ INTAN BINTI ARIFF
..mari kt baca.. :)


Q : antara semua ciri d ats..yg mana 1 pilihan anda??

intanhajilah : mmm..i suka iNDEPENDENT..coz that's wat i am..hehe..

Q : bagaimana pula pndapat anda d luar sana??
A : ...........(jujur la pdku..)

sekian shj..

p/s : jgn muntah baca ayat brbunga dlm ni ya.. :D

adios..end.

Wednesday, March 31, 2010

..Monthly Assembly..

ola..

Pd hr jumaat yg lalu..26 March 2010..jam 2.00 pm..brtempat d Dewan Kuliah Utama..semua staff PKK tlh d jemput hadir ke Majlis Perhimpunan Bulanan a.k.a Monthly Assembly yg d anjurkn oleh Jabatan Hospitality.. :)


Q : Perasankah anda dgn segala bntuk seni halus tangan (contengan) yg trdpt pd kertas d atas??
A : jika jwpn anda YA..itu la hasil kreativi aku meng'kaler' dan men'yeni'kn pamplet trsbut.. :D (cntik bukan??)

biasa la time prhimpunan mcm2 pengumuman dan peringatan yg akn d maklumkan..so,utk mngelakkn drpd trkena jangkitan penyakit mengantuk..itu la yg aku bt..jgn marah..nnt kena jual.. :D

ok la..antara makluman penting pd hr trsbut adlh spt berikut :

1. Latihan Sangkutan Pensyarah (SIP)- calon2 yg akn d beri keutamaan adlh calon2 yg memohon d dlm lingkungan stesennya shj..
# brmksud,yg bt prmohonan dekat dgn politeknik msing2 ja yg akn d prtimbangkn..so,yg mohon jauh2 dr kawasan poly mcm aku ni..mohon SIP nun jauh d Ipoh sana..mcm tiada peluang la mo dpt..melepas la aku mo duduk brkepit dgn husband.. :( tpi,ya la kn..mana tau ada rezeki aku..insyaAllah.. :)(jgn brhenti brharap)

2. Elaun mkn utk claim SIP adlh RM15/sehari..brbanding..RM40/sehari.. :-??
# no comment.. :-X

yg menariknya mengenai pnyampaian makluman trsebut ialah..beliau menyelitkn cerita yg brunsur lucu dan ada Moral of The Story (MOTS)..sgt best!!2 thumbs up!!hehe..

Q : Apa lg yg menarik dlm prhimpunan kali ni??
A : sy suka sama speech yg d smpaikn oleh Tuan Pengarah..(ini bkn BODEKKAN okey..mmg i like)

Q : Kenapa?Bl?Bagaimana?Apakah??
A : sbb..beliau ada kasi tunjuk 2 slideshow..1 psl riwayat helang..ermm..biasa ja la..tpi,dia punya MOTS blh d terima..bl smpai waktunya..kita kena sentiasa brsedia dan lakukan perubahan dlm hidup dan kerjaya kita..1 word yg blh describe benda ni adlh..brsedia utk menerima "TRANSFORMASI".. :)

Q : Slideshow yg ke-2?
A : hmm..yg slide ni kena tayang laju..oleh itu,nda smpat mo salin apa2..smpat baca ja..yg pasti tajuk dia.."90/10 Principle"..so,aku pun search la d Google..ini yg aku dpt.. :)

***************************************************
..90/10 Principles by Stephen Covey..

What is this principle?

10% of life is made up of what happens to you.

What does this mean? We really have no control over 10% of what happens to us. We cannot stop the car from breaking down. The plane will be late arriving, which throws our whole schedule off. A driver may cut us off in traffic. We have no control over this 10%.

90% of life is decided by how you react.

The other 90% is different. You determine the other 90%. How? By your reaction.
You cannot control a red light; but you can control your reaction. Don't let people fool you; YOU can control how you react.

You really do not have any control over 10% of what happens. The other 90% was determined by your reaction.

***************************************************

# im just posting such an amazing document!!!..It might be change ur life or at least change d way u react 2 any situations..

Thanx a lot n BRAVO!! 2 d author of this 90/10 principles..(jgn saman aku ahh sbb redistribute ini benda.. :D )

sbg penutup tirai n3 aku kali ni..aku prsembahankn..cup cake yg tlh brjaya aku 'PooW' drpd seseorg tnpa rs segan silu ttpi,msih mengekalkn adab sopan budaya timur..dan tnpa rs malu2 kucing kambing unta..ini dia..CUP CAKE of d Year!!!TADAAAA!!!!


hehe..jgn nda tau..semata2 mo menjaga rupa paras cup cake ni agar sntiasa cute dan elok..aku sanggup drive sblh tangan ja..tangan kanan pegang stereng keta.. tangan kiri pegang cup cake.. :D

p/s : cup cake ni sedapp... :)

Sekian..

adios..end.

Wednesday, March 24, 2010

..My 29th Besday Party..

ola..

23 march 1981 - 23 march 2010 ->> genap la umur aku 29 thn..rs mcm nda prcaya pun ada..kt nyanyi sikit.."aku x prcaya tua..aku x prcaya tua..aku x prcaya T.U.A..tua..yeay!!"..tua kew i ni??xde la..i muda lg la..youngie..youngie..ahaks..*wink wink*

cuba anda perhatikn..kl tgk pd rupa parasku yg cute ini (kasi can la perasan skjap)..msti ramai yg nda sangka aku sdh 29 thn..biasanya org akn teka umur aku..25 thn,26 thn..plg muda..ada yg teka 23 thn lg tau..hisshh..nda d mkn usia bah aku ni..haha..

tpi,hakikatnya..thn dpn umur aku meningkat lg..30 beb..aku akn jd wanita brusia awl 30-an..hehe..ngeri pun ada..syok pun ada..brcmpur baur perasaan aku..nda pa la..look on the bright side..+ve thinkin'..aku akn brtmbah matang..mature..n brtmbah rezeki..insyaAllah..amiin..lg pun..age is just a number..hik hik.. :)

k la..ni aku mo story psl besday party aku last nite..

Date : 23 March 2010 (Tuesday)
Time : 9.45 pm - 11.00 pm
Venue : Blok I-5-1,Quarters Poly KK
Organizer : DK N Azidah a.k.a Eeche' & Nurhidayah a.k.a Enur
VIPs :
+ Amy Rosliza a.k.a mimi
+ Dg Zarinah a.k.a Enah
+ Dg Razlinah a.k.a echi
+ DK Ratna Marhalis a.k.a ratna
+ Pg AK Mohd Azlan a.k.a abg adi

Pertalian kami :
+ enur n mimi adlh my niece..
+ yg lain..1st cousin..

Main Menu : Tom Yam Steamboat
Desert : Fruit Cake

so guys..b4 u check it out all my pics..ini amaran ni ahh..tahan2 la air liur anda dr jatuh..hehe..TADAAAA!!!!

Bahan2 Steamboat..nice kn deco crab stick ni??.. :D



Fruit Cake yg sgt sedaaapppp!!!








ok..sesi memsukkan bahan2 ke dlm Tom Yam Soupnya yea tuan2 dan puan2 sekalian telah pun siap..dan apabila bahan kita sdh msak..apa tggu lg...MELANTAK TIME!!!!! SERANG!!!!


mmg sdaapp gilak la tomyam ni..BRAVO!!!2 our chef Enur..mmg marvellous..superb!!

so,kpd semua yg wish my besday..nda kira la mcm mana pun caranya..ada yg wish d FB..guna SMS..ada yg cal dan sebagainya..Thank U so much..i really appreciate it..sgt2 trharu..luv u allzzzz!!!mmuaahhhkkssss!!!!!

p/s : next year..aku mo smbut lg grand dr ini..30 la katakan..hehe :p

adios..end.

Monday, March 8, 2010

..Menghitung Hari..

ola..

next week..4 1 week..15 until 19 Mac 2010..semester break utk semua politeknik seluruh Malaysia..Hoorey!!!Hip!!Hip!!Hoorey!!!..mcm biasa..politeknik akn sunyi sekejap dr hiruk pikuk pelajar2..dan lecturer yg brhajat..brniat suci murni utk brcuti..kena la isi borang permohonan cuti.. :)

dgn bangganya..aku sdh isi borang mohon cuti..hrpnya lulus la kn..biasa kl tiada P&P (class)..kompom lulus cuti2 yg d pohon..hehe..

aku ni menghitung hr utk blik brcuti jmpa husband d Ipoh,Perak..14 Mac 2010 brsamaan hr ahad..aku akn naik flight AirAsia dr KK menuju ke LCCT..harga tiket yg aku beli jgn ckp la..mahal mo mampus!!!RM800++..huh!!tpi,demi yg trsyg..ku turutkn jua.. :D

Countdown 2 it.. :)




knp aku nda blik hr jumaat??nda blik hr sabtu??..sbb : 13 Mac 2010 >> hr brsejarah bg kwn sekolah aku Afezah Rosun Khan a.k.a Upe'..demi kwn..aku sanggup blik ipoh lmbt sehari..yg pntg,aku akn dtg majlis kawin upe'..dpt jmpa kwn2 lama..ala2 reunion gitew kn..akak suka dek..ahaks.. :)

k la..apa2 pun..MAGGI SY SDH KEMBANG..sy mo pigi class..chow!!!

adios..end.

Sunday, March 7, 2010

..My New Bag..

ola..

tujuan aku tulis n3 ni sj suka2..tiada niat mo menunjuk2 pun..sbb,membeli beg br adlh slh 1 wish list aku thn ni..hehe..

aku beli beg ni pd 11 Feb 2010..time lunch break..kira amik kesempatan brfoya2 d 1B..hehe..pd mlm hr yg sama..aku fly 2 KL..flight pukul 8.05pm..KKIA(T2)-LCCT..my husband amik aku d sana..

k la..ni aku kasi tgk gmbr2 My New Bag.. :)

my fav brand utk shopping @ window shopping..hehe..



ini begnya..of cos la kaler pink kn..my fav kaler.. :D



ni pandangan hadapan..ada tali pendek dan jgk tali pjg..



ni pandangan blkg..



cntik bah kn??aku syg beg ni..dan slalunya..benda yg aku syg..aku akn pkai slalu..smpai la dia rosak suatu hr nnt..hehe..

idup CK!!!idup PINK!!!wallaa..

adios..end.

Friday, March 5, 2010

..Nora The Piano Cat..

ola..

(nyanyi ikut irama lagu AF)

"bukan mudah mengapai bintang yg brkelipan..OO yea
bukan mudah mem'polish' bakat yg trpendam..
apa pun jua..
bisa trbukti andai langkah mu tidak trhenti..."

chewah..chewah..mentang2 la AF mo start show sdh d Astro..nyanyi gitew..
bkn bah..mo start blik bakat merapu br'Blog' ni bknnya senang..memerlukan idea dan bahan utk d msukkan dlm n3..idea mo kena mantooppp...bahan mo kena menarik..supaya ada yg brminat utk membaca..hehe..

so,n3 aku kali ni mo brkongsi sesuatu yg menarik dan comel..kpd semua pengemar kucing sedunia..brsedia la.. :D

Bln feb yg lalu..aku blik brcuti ke ipoh...slh seorg pakcik sedara (pak tam) sblh my hubby bt kenduri kendara msuk rumah br..smbil2 menunggu tetamu yg lain dtg brtandang..aku pun mengisi masa lapang dgn membaca paper lama..tiba2!!!!...aku trpandang 1 artikel yg menarik dlm paper.. >>>>> kisah seekor kucing yg pandai main piano..aik!!pelik tpi,benar..


(sumber : website c Nora)

al-kisahnya..kucing ni d ambil oleh tuannya d pusat jagaan haiwan..byk la kucing d pusat 2..d setiap sangkar kucing ada board (tulisan) yg mengambarkn personality kucing2 d ctu..antaranya.."Kid friendly"..n apa yg menarik tuan Nora utk mengambil Nora ni adlh..d sangkar Nora trtulis.."i'm Bossy"..mcm minta puji sikit la kali 2 kn..(kucing pun ada sifat ngada2)maybe sbb 2 la Nora kena adopt..

yg dahsyatnya..kucing ni ada blog sndri..n of cos la tuan dia yg tlg bt n update kn..hehe..kl kucing 2 sndri yg bt..aku kagum gila la..huh!!..n lg,Nora ni sdh publish DVD..mcm2 la..kamu search d Google : Nora The Piano Cat..@ pun..click this link..
www.ravenswingstudio.com/NoraWeb/nora_home.html

kamu tgk la sndri betapa cutenya Nora ni main piano..tgk petikan piano Nora brgabung dgn okestra..blh jgk click link ni.. http://www.catcerto.com/cat_video.htm

Nora The Piano Cat..





check it out guys..ENJOY!!!!!

adios..end.

Tuesday, March 2, 2010

Finding Idea..

ola..

hallo..who r u?? (slang mcm Idlan raja lawak okey)..

setelah sebln lebih tidak brkarya dan merapu meraban d blog ini..aku terasa seolah olah sunyiiii..sepppiiiii..terasa bagai kosong hidupku ini..terasa seperti kehilangan sesuatu dlm dri..aduh..sungguh aku terasa..(chewah)..byk crita2 utk d kongsi..byk isu utk d story..gosip2 panas yg sdh jd suam2 kuku..peristiwa2 dan kejadian2 yg brlaku dlm hidupku..kenangan terindah yg trcipta..mnjadi memori yg x mungkin aku lupakan...(pergghh!!!ayat brbunganya..dahsyat..)

oleh itu,n3 aku kali ini adalah brtujuan..ingin memberikan perkhabaran gumbira..bahawasanya..aku msih wujud d alam maya yg brnama BLOG ini..akan ku hidupkn kembali..zaman2 kerajinanku utk brkarya.. zaman2 otakku brfungsi dgn meriahnya..YA!!!akan ku cari kembali..idea2 yg bernas..agar dptku membuat n3 n3 yg mnghiburkn pd masa akan dtg..

utk pengetahuan kalian..bt masa skrg..aku sedang mengumpul material2 yg ku gunakan kelak..especially,gmbr..semua itu perlu d edit dahulu..d berikn sentuhan komputer agar nmpak nice d pandang..wah gitew!!

baiklah..ingin ku mengundurkn dri bt waktu ini..brjmpa lg kita d lain n3..semoga kalian sihat dan happy slalu..

akhir kalam..C YA!!!!

adios..end.

Wednesday, January 20, 2010

Azam Thn 2010

ola..





WELCOME 2010..

2010 - merupakn thn yg amat brmakna dlm hidup aku..sbb,azam,matlamat,impian,harapan dan cita2 aku jelas..terang..dan yg plg penting..blh d realisasikan..insyaAllah.. :)

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

mcm biasa setiap kali msuk thn baru..semua org akn start pasang azam br..pelik la jgk kl ada org yg langsung tiada azam..kl tiada azam..mksudnya,tiada matlamat utk d capai..tiada matlamat..ertinya..tidak ada kemajuan dlm hidup..

so,utk aku yg mo ada kemajuan dlm hidup..msti mo ada azam br..biar pun azam thn lps blum trcapai..(tidak dpt d nyatakan d cni ats sebab2 trtentu)hehe..oleh yg demikian..azam thn lps akn d bwk ke thn ini.. :D

ok la..crita psl azam..hnya 1 yg aku btul2 wish akn trcapai dan trlaksana thn ini..Futher STUDY!!!smbg blajar..oleh itu,d n3 ni aku kasi tau setakat mana sdh usaha aku agar semua org tau yg aku mmg sungguh2 utk mncapai apa yg aku impikn.. :)

Berikut tindakan yg sdh aku bt..

1) aku sdh hhtar borang kebenaran Cuti Belajar Separuh Gaji(CBSG1)dgn kementerian..
2) aku sdh isi UPU online..

tinggal lg skrg..aku kena photostat segala dokumen2 yg d perlukn dan hntar ke setiap U yg aku pohon..ttg salinan sijil lahir ibu dan bapa..i'hv told my DAD utk bt surat akuan sumpah d mahkamah..biasa la bah kn..org2 dlu mana ada sijil lahir..TQ daddy!!!

Alhamdulillah..biar pun skrg br bln Januari..org sbh bilang..bln satu..msih trlalu awl utk aku ckp perancangan aku utk thn ni teratur dan brjaya..tpi,setiap apa yg aku bt adlh mngikut trek yg btul..trsusun dan trancang..harapnya rezeki aku thn ni murah..amminnn....

k la..sblm gue mngundurkn dri..ini ada serangkap pantun..

Pergi Sipitang mncari durian,
Durian d cari d Pekan Sipitang,
Hajat d hati mahukn Kejayaan,
Akn ku usaha mlm dan siang..

Chewahhh!!!!!pantun gitew...dahsyat...

Akhir kata,semoga thn ini akn membawa kejayaan dan kebahgiaan kpd semua..insyaAllah...amminn...

adios..end.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...