Wednesday, November 18, 2009

Over Time

ola..

melihat kpd tajuk n3 ni mcm bgus ja kn..Over Time..@ nama glamernya OT..biasanya kl kerja swasta mcm d kilang2 dan company2 gah..OT adlh perkara biasa..semua org berebut2 mo bt OT..sbbnya,blh dpt income lebih..setiap jam time kerja kt yg over akn d bayar dgn amount trtentu..best kn mcm gitu..makcik KayOOO!!!

SO..bl isu OT ni timbul d kalangan tenaga pengajar d politeknik ni..(timbul kerr??)ia adlh 1 prkara yg luar biasa..sbbnya,tidak kira brapa lama overnya time kami brkerja..1 sen pun kami tidak akn d bayar..hehe..ya la bah kn..mmg tiada peruntukkan pun utk OT..(dont stop hoping..konon)

jaddey!!apa la rasionalnya aku cerita psl OT ni??sdh terang lg brsuluh poly mmg tiada OT..WELL!!..actually kn tuan2 dan puan2 semua..just nk bg tau la kn..aku blik lmbat hr ni..lmbat sgt2..saangat2..(mmg sgt ni)..blik kul 5.15pm okey..rsnya yg trlmbat d JKE..siap blh dpt anugerah org terakhir tutup pintu ofis lg gitew..hehe..jabatan lain aku nda tau..bkn aku nmpak..ya la..time brkerja kn smpai kul 4.30pm ja..so,bl msih sorg2 d ofis over 30 min dr habis waktu brkerja 2..(seram akak nyah)..blh d kira lmbat la 2 kn??..WHY d bcoz??sbb,aku mo habiskn kerja..(URGENT!!)..kelam kabut la aku bt soalan Ujian utk esk pg..padan muka aku bt last minit..hhmm..(nda pernah insaf)..

oh ya..bl cerita psl pekerja ni kn..hr 2 time meeting JKE..our Ketua Jabatan bg makluman psl ada anugerah Pekerja Contoh..n then..dia bt sebuah lawak yg aku rs sungguh mencuit hati,paru2 dan buah pinggang..(hehe..tgh sengih ni)..dia ckp kononnya ada yg comment ayat PEKERJA 2 mcm buruh kasar..iya la..kita2 ni buruh halus..so,kurang sesuai la ayat pekerja 2..oleh yg demikian..maybe ayat 2 akn d ubah..apa tah yg dia sebut hr 2..Staf Contoh..(suka hati aku ja bg nama)..nda pula aku ingat..lantak la..akak x hingin pun..hehe..

aik..pjg pula aku merapu d cni..hehe..oleh itu kwn2..i undur dri dlu okey..i nk tgk cerita Hindi..tajuk - Aap Ki KHatir..mksudnya??eemmm...hmmm..ntah.. :D

c ya..

adios..end.

2 comments:

MaLa said...

a'kum moi...

sedih jg kamu inda kena byr OT kan. apasal ahh?? anyway moi..kalo ko rasa ko keja lebih masa til 5.15pm tu tersgt2 la lmbatnya, ko imagine i used to OT smpai jam 12 m/nite geng. yg baiknya kami boleh claim OT tapi nda berbaloila moi..balik rumah on time spend masa sama anak lagi la best!! tapi..hehe..salah sendiri jgkla inda siap keja ontime kan tapi moi mun sdh boss suruh stay jua w/pun ko sdh hbs keja camana tu?? tapi ada aku kisah sekarang??!! hehe...not anymore. so moi, inda payah ko OT lagi ok unless akan dibyr! ok moi..ingat tu. jgn keja free lagi ok. muah muah..t/care.

intanhajilah said...

hehe..nda tau la knp tiada OT..tpi kn..bl ko ckp bt kerja nda ontime..so,OT blh jgk d berikan mksud ON Time..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...