Saturday, November 28, 2009

MasyaAllah..

ola..

ini berita yg aku br tgk d tv tdi..

kisahnya..mlm khamis yg lps..aku sdh dgr kisah bot karam d kudat..tpi,aku nda brapa mengikuti berita 2..

TIBA2..tdi,time tgk berita..aku nda sangka sgt..salah seorg mangsa yg trselamat dlm tragedi bot karam 2 adlh org yg aku kenal..kami sama2 kerja d poly..Wahadhir..ya Allah..syukur alhamdulillah dia slmt..seriously..brgenang sdh air mata aku tdi..sedih..trus aku trpikir..kak mala(isteri beliau)..dia ada ikut skali ka?dia slmt ka?mudah2an tiada apa2 la..

aku mmg tringin mo cal tnya khabar..tpi,msti dorg msih dlm tmpoh berehat..brkabung..dorg msih trauma..sbb slh seorg mangsa yg meninggal 2 saudara mara wahadhir jgk..(aku baca dlm newspaper)..insyaAllah..esk aku try cal..

kpd Wahadhir & keluarga pakciknya..bwk byk brsabar..

semoga rohnya d cucuri rahmat..Al-Fatihah..

Wassalam.Amiin...

KONVOI konon..

ola..

Khamis yg lalu aku blik kg dgn ank2 buah aku..nur n amir..lps blik kerja..aku kelam kabut blik umah (d poly) tukar baju,amik brg2 n amik my niece..brtolak la kami dr poly menuju ke ILP amik nephew aku,amir..n then..brtolak lg menuju ke KK utk brjmpa dgn kakak,abg ipar dan abg aku yg kebetulan ada d kk ats urusan pembelian rumah..so,kami pun brcadang utk blik secara beramai2 dgn menggunakan tema KONVOI la mlm itu..singgah kjap d putatan utk dinner..kami mkn d Restoran Saji..mmg mantoop...mknan n servisnya..

lps mkn..kami pun start la brkonvoi..abg ipar aku drive keta hilux..aku ni keta kelisa ja..time limpas (lalu) papar rsnya..dorg potong (over take) keta kami dan terus laju d hadapan..pergghh!!!trtinggal la akak ni kt blkg kn..smpai b'fort pun lgsung nda nmpak sdh keta dorg..mmg laju btul ni..

kesudahannya..aku pun trpaksa la drive mcm pelesit..habis segala bonggol2 jln aku langgar..kl la aku ni bwk steamroll (ejaan??)..mmg rata terus la jln mlm 2..skali lenyek ja..hehe..Y d bcoz aku bwk laju..sbbnya,jln b'fort - sipitang 2 gelap gila..(sapa pernah lalu mlm..paham la mksud aku ni)..sdh la nda byk keta lalu..ada 1 keta depan aku 2 pun laju semcm..akak x dpt nk kejar taw..dgn brbekalkn semangat yg begitu takut2 berani..(ank buah aku dua2 tidur)..akhirnya..aku smpai jgk d sipitang..bl smpai sipitang mmg aku akn rs lega yg amat..sbb dr sipitang - sindumin nda jauh sdh..dlm 15 minit gitu la..

bl smpai ja aku d halaman rumah..kwn konvoi aku ni tiada pun lg..aikk???knp aku yg smpai dlu..msti dorg singgah mana2 la ni..menurut sumber yg d perolehi..aku potong dorg d b'fort (dorg singgah kjap)..

so,n3 aku ni sbnrnya mo bg tau..mcm nda pyah konvoi pun nda pa mlm 2..masing2 bwk keta laju suka hati tnpa istilah tunggu menunggu..mls la mo bising2..(kira aku bising dlm blog ja)..aku bknnya apa..nda kisah pun sbnrnya..tpi,hakikatnya..aku takoot!!!jln gelap...uWaaaa............................

huh!!

adios..end.

Sunday, November 22, 2009

PaintBall JKE

ola..

Kejohanan PaintBall JKE (kejohanan gitu)..5 Julai 2009..bunyi mcm Ball yg d Paint..tpi,bkn ya tuan2 puan2..ini permainan tembak2..biar pun sdh lama brlalu..aku mo share jgk moment2 yg best utk tatapan pembaca semua..

brtmpat d Area 21,penampang..(btul bah kn su??)..pg2 lg kami brtolak dr politeknik..aku naik keta su n her hubby..(aku menumpang sbb aku nda tau mana tmpt ni)..sblm smpai..aku membayangkan tmpt main paintball ni besar..tpi,bl smpai..ek eleh..kecik ja pun..hehe..tpi,jauh d sudut hati..aku kecut jgk la..sbb ini 1st time mo main..org ckp..sakit..bl sdh main..kena tembak..blh tahan la lg dia pnya sakit..ok la..dan yg aku ingat..org pertama yg tembak aku adlh mashadi (husband su)..kena d pinggang..sakit siot..aku siap trjerit ADOIII!!!haha..well..kl ikut btul..trkejut ja yg lebih bl time kena tembak 2..sakit??nda la sakit sgt..(padahal)..hehe..

kami d bahagikan kpd 4 kumpulan..main secara liga..jd,setiap team brpeluang main 3 kali..1st game n 3rd game..aku last women standing..sbb,aku takut gila mo brgerak dr 1 banker (tmpt brlindung 2) ke banker yg lain..jd,brtapuk ja la kerja aku..2nd game..aku brjaya d tembak oleh shalizan kl nda silap aku..cet..hampeh btul..aku tembak dia nda pndai kena..

mari la aku kenalkn kalian semua ngan benda2 yg brkaitan ngan main paintball ni..(correct me if im wrong..)

ini d panggil MARKER..(sblm ni..aku yg nda tau ni..sebut ja senapang)..hehe..dlm marker ni akn d isi ngan pallet (btul ka ejaan aku ni?)..lantak la..



ini aku pd hr kejadian..



sblm braksi d medan peperangan..



sesi meregangkan otot2 yg kecut dek lama nda brsenam..dgn harapan yg mengunung tinggi kami akn menang pd battle hr itu..



ok kwn2..tiba la masanya aku mempertontonkn antara aksi2 menarik yg d capture pd hr itu..(sumber gmbr bkn dr kamera aku)..aku suka aksi2 ni semua..d best!!!









ini gmbr aku tgh brtarung..tgh menembak ku adnan d sblh pihak lawan..mcm sensored jgk la pic ni..tpi,jgn slh sangka ya..tiada sentuhan brlaku.. :D



ini pun gmbr yg menarik..semua mcm penembak pro..



FYI..nama2 penembak2 brani d ats tidak d nyatakan ats sbb2 keselamatan..pndai2 la kamu teka sndri.. :)

byk sgt gmbr yg best2..cukup la setakat itu..sblm brpisah..ini pozing maut dr kami yg brgaya dgn penuh minta puji (mcm terror la konon) dan mantopp!! gitu..smart kn??



acara yg plg last..pnyampaian hadiah..group aku UNCIT (last)..uWaa..kesian..nda pa la bah..lain kali kami perbaiki ranking..gud job guys..u all rocks!! :D



semoga dpt main d lain hr..sekian.

adios..end.

Wednesday, November 18, 2009

Over Time

ola..

melihat kpd tajuk n3 ni mcm bgus ja kn..Over Time..@ nama glamernya OT..biasanya kl kerja swasta mcm d kilang2 dan company2 gah..OT adlh perkara biasa..semua org berebut2 mo bt OT..sbbnya,blh dpt income lebih..setiap jam time kerja kt yg over akn d bayar dgn amount trtentu..best kn mcm gitu..makcik KayOOO!!!

SO..bl isu OT ni timbul d kalangan tenaga pengajar d politeknik ni..(timbul kerr??)ia adlh 1 prkara yg luar biasa..sbbnya,tidak kira brapa lama overnya time kami brkerja..1 sen pun kami tidak akn d bayar..hehe..ya la bah kn..mmg tiada peruntukkan pun utk OT..(dont stop hoping..konon)

jaddey!!apa la rasionalnya aku cerita psl OT ni??sdh terang lg brsuluh poly mmg tiada OT..WELL!!..actually kn tuan2 dan puan2 semua..just nk bg tau la kn..aku blik lmbat hr ni..lmbat sgt2..saangat2..(mmg sgt ni)..blik kul 5.15pm okey..rsnya yg trlmbat d JKE..siap blh dpt anugerah org terakhir tutup pintu ofis lg gitew..hehe..jabatan lain aku nda tau..bkn aku nmpak..ya la..time brkerja kn smpai kul 4.30pm ja..so,bl msih sorg2 d ofis over 30 min dr habis waktu brkerja 2..(seram akak nyah)..blh d kira lmbat la 2 kn??..WHY d bcoz??sbb,aku mo habiskn kerja..(URGENT!!)..kelam kabut la aku bt soalan Ujian utk esk pg..padan muka aku bt last minit..hhmm..(nda pernah insaf)..

oh ya..bl cerita psl pekerja ni kn..hr 2 time meeting JKE..our Ketua Jabatan bg makluman psl ada anugerah Pekerja Contoh..n then..dia bt sebuah lawak yg aku rs sungguh mencuit hati,paru2 dan buah pinggang..(hehe..tgh sengih ni)..dia ckp kononnya ada yg comment ayat PEKERJA 2 mcm buruh kasar..iya la..kita2 ni buruh halus..so,kurang sesuai la ayat pekerja 2..oleh yg demikian..maybe ayat 2 akn d ubah..apa tah yg dia sebut hr 2..Staf Contoh..(suka hati aku ja bg nama)..nda pula aku ingat..lantak la..akak x hingin pun..hehe..

aik..pjg pula aku merapu d cni..hehe..oleh itu kwn2..i undur dri dlu okey..i nk tgk cerita Hindi..tajuk - Aap Ki KHatir..mksudnya??eemmm...hmmm..ntah.. :D

c ya..

adios..end.

Tuesday, November 17, 2009

YG Aku MaHU..

ola..

Memandangkn skrg ni aku tgh rajin mo brBlog..byk benda n perkara yg aku mo share dlm Blog ni..aku mo post n3 psl semua aktiviti yg aku bt..sbbnya,byk cerita2 menarik dlm setiap aktiviti 2..antara yg aku teringin mo post adlh spt berikut :

1. Kejohanan Paintball JKE (best gila!!gila pun nda best mcm 2)

2. aku g Kursus 3D Modelling d T'ganu (bunyi kursus mcm aku yg jd model..tpi,bkn ya kwn2..ni blajar psl software..:D )

3. Ladies Day Out (biarpun n3 ni ada dlm blog Su..aku mo cerita jgk versi aku..)

4. Reunion SMESH (ni jmpa kwn2 yg sdh 11-14 thn nda jmpa)

5. Cerita Raya thn ni (1st time Raya ngan husband,jamuan raya d Poly,dll psl raya)

6. Sukan MSP yg aku ikut (biarpun sdh basi..aku mo cerita jgk)

7. Jamuan Student d rumah Su (class DKE3 n DKE6..SU,minta gmbr.. :D)

8. etc (puhh!!!byk ni mo d tulis..but,i like..hehe)

d ats 2 adlh list n3 yg teringin aku mo post..(mcm rajin sgt mo bt semua 2)..so,tggu ja la aku update..hehe..

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Apa lg Yg Aku MaHu???

# aku Mahu terbang g Ipoh jmpa husband..lama sdh nda jmpa..last aku jmpa my hubby is time raya hr 2..susah jgk PJJ ni..trpaksa byk brsabar..sabar JAH.. :)

# aku Mahu shopping beg n kasut..sbbnya,beg aku sdh mo jd 'lama'..dan beg 2 sdh jd tidak menarik d pandangan mata aku..mo beli kasut sbb,kasut yg aku pakai skrg sdh start jd 'buaya'..hehe..kasut aku sdh ada mulut (trbuka tapak)..al-kisahnya,tdi time aku naik tangga..sikit lg trsemban..kl la aku trsadung tdi 2..sah bibir aku brtambah sexy..bengkak sbb luka..jgn nda tau..siap ada saksi kejadian lg okey..2 org student yg dekat tangga 2 trnganga tgk aku mo jatuh..(akak trpaksa cover malu..ahaks..)

# aku Mahu merajinkan dri marking paper students dan siapkan carry mark b4 final exam..(chaiyok!!)

# aku Mahu pegi melancong ke mana2 pulau..knp pulau??sbb nnt aku dpt tgk laut..dpt mandi manda..dan dpt tenangkn fikiran..isshh..bestnya..

# aku Mahu apa yg aku Mahu..(trlampau byk sbb 2 nda bulih tulis d cni..nnt kamurang buring mo baca n3 ni)..

Kesimpulannya..apa YG Aku MaHU adlh ke'happy'an d dlm hidup aku skrg ni..coz sometime..i feel like my life is so boring..n i always try so hard 2 enjoying every moment that i hv..n rite now..im enjoying brBlog..its like a new hobby 4 me..

dan Blog ini aku dedikasikan kpd :

My beloved husband..MOHD SHAHDAN BIN ABDULLAH..'sy SYG awk'..(emo plak rsnya..hehe)

n 2 all my frens..TQ 4 owez be my fren..akak syg semua smpai kiamat.. :)

Friendship.Remains.And.Never.Can.End.

i believe that Dreams Do Come TRue.. :)

YG MaHU,
intanhajilah
PKK
sabah.

adios..end.

Sunday, November 15, 2009

Ketahuan yg Tidak Disengajakan

ola..

skrg jam sdh kul 12.30am..so,sdh msuk hr ahad - 15 Nov 2009..tpi,aku msih brsemangat mo update blog..hehe..

kisahnya..ptg tdi,sblm mo kuar dgn kakak aku..dgn tidak semena mena..tiba2 aku teringat mo cr aku pnya driving lesen..rs mcm slama ni aku bwk keta tnpa ada lesen..cr pnya cr..lama la jgk aku cr..nda jmpa..adus..rs mcm mo bengang sdh..mana la aku letak ni..hhmmmm....

aku pun mnjalankn operasi mencari d semua wallet yg aku miliki..dlm wallet Carlo Rino tiada..dlm wallet Vincci aku tiada..wallet Guess pun tiada..dlm wallet kulit yg tiada brand aku beli dgn harga RM20 pun tiada..(penyataan brand d cni hanyalah utk tujuan komersil shj..tidak brniat utk menunjuk2)..smpai aku check skali wallet niece aku..(mcm nda munasabah tindakan ku ini)..bkn apa..kdg2 aku kuar..aku tumpang simpan IC n lesen aku d wallet dia..sbb 2 aku tnya..pun tiada jgk..

aikk..aku pun sdh naik hairan..d mana la aku letak lesen aku ni..last2..aku jmpa jgk..rupa2nya..lesen aku ada d blkg gmbr kawin aku dlm wallet Carlo Rino..CIS!!..hampagas btul la..buek ponat yo eden selongkar sumo wallet..

akn ttpi,bt ke sekian kalinya..jantung aku terkejut lg..aduyaiii...lesen aku mati daa..10/11/2009..maknanya..aku akn lmbt 6 hr la bl aku renew lesen isnin ni..kureng btul..mcm mana la aku blh nda ingat lesen aku mati..ini sah kes tiada reminder..sungguh tidak senonoh dri ku ini.. :D

so,Ketahuan ku trhadap kematian lesenku ini adlh scr Tidak Disengajakn..aku brsyukur krn aku duduk d KK..kl aku d kg ku Sipitang saat ini..sdh tentu aku akn d saman oleh pak polisi kerana polis d sana rajin gila check lesen..hehe..tpi,andai kata la aku kena tahan pak polisi..scrip ada sdh dlm kepala.."sy minta maaf encik..sy nda perasan lesen sy mati"..agak2 kamurang la..kena terima ka alasan 2..??..msti polis 2 akn kesian dgn aku yg cute ni..hehe..

oleh itu kwn2..

MORAL OF D STORY : check lesen anda skrg..dan jgn lupa pigi renew secpt mungkin..jgn biarkn dri anda d selubungi msteri hantu lesen..hua hua hua... :)

adios..end.

Saturday, November 14, 2009

Bowling Time..

ola..

mlm jumaat yg lalu aku dan kwn2 kerja ku telah pergi main bowling..lokasi kami brmain bowling adlh d 1 Borneo..dan tmpt itu d namakan U-Bowl..tmpt itu sungguh sejuk..buktinya..bl duduk ats kerusi d ctu..bontot kt akn rs mcm mo kebas..rs mcm duduk ats ais gitu..hehehe..(maybe sbb itu la aku skali skala trpaksa brdri)..adakah kwn2 ku yg brdri sm pd mlm itu merasakan perasaan ku jua..hua hua..hanya mereka dan keluarga mereka saja yg tau..(siapakah gerangannya??lu pkir la sndri.. :D)

ini senarai kehadiran pd mlm itu..
- Suriya & Husband (Mashadi)
- Ku Adnan & Intan Zarina
- Hazizul
- Kak Jum
- Muizz
- Bahril
- Hanum
- Clara
- Diyana

ya kwn2 ku semua..ingin ku beritahu d cni ya..inilah rupa paras ku dan fesyen ku pd mlm itu..ya btul!!spt dlm gmbr ini..cute kn??



dan ini adlh niece aku..cute mcm auntynya jgk..hehe..(sori mie..kl ko boring ikut aku mlm 2)..



kecomelan kami blur..ini yg clear.. :D



ini pose sblm menggolekkan bola bowling itu..



dan ini adlh gaya seorg yg pertengahan pro main bowling..(tahap kecekapan msih d ragui)..gmbr smpai blur sbb balingan yg laju..(kononnya la)..



yg terakhir skali..aku ingin menontonkn kpd anda semua..jatuhan pin bowling yg telah menjadi mangsa balingan ku yg tidak brapa laju dan ganas pd mlm itu..




di cni..anda dpt mnyaksikan sndri..betapa tidak terrernya dri ini..akn ttpi,bkn itu sbnrnya yg ingin ku smpaikan melalui pic ini..

actually kn..akak nk tunjuk yg akak pun ada STRIKE..d ulang skali lg..STRIKE ok..bangga akak taw..kembang idung..rs mcm lps ni akak ada peluang kalahkn shalin zulkifli..ahakss!!dahsyat..

kesimpulannya d cni..mlm itu aku main 2 game..1st game dpt 89..2nd game dpt 86..so,average jatuhan pin ku pd mlm itu adlh 87.5..ahahaha...

sekian..

adios..end.

Friday, November 13, 2009

Blogging MOOD..

ola..

hr ni aku msuk kerja setelah men'cuti'kan dri smlm..rutin aku adlh..kul 7.30am hingga8.30am..time bfast dan jgk 'mesyuarat kdai kopi' dgn geng2 bfast..lps bfast..naik ofis..ngadap laptop..konon mo bt kerja..tpi,dr pg tdi smpai la skrg ni..aku bz gila mo update blog..mo kasi cntik blog..mo kasi cute blog..siap blajar dgn kwn lg..(Tq Su)..persoalannya d cni..

MENGAPAKAH AKU TIBA2 RAJIN MO BERBLOG INI?

hhmm..musykil akak tau..mungkin jgk kerna pengaruh rakan sebaya?TIDAK..mungkin kerna minta puji?pun TIDAK..mungkin kerna SAYANG..yess..itu tajuk lagu Alyah..(start sdh merapu)..apa pun jawabannya..yg pasti..aku mmg tgh brsemangat mo update blog..hehe..

oh ya..ni aku mo kasi tgk kamurang semua..rupabentuk meja kerja aku yg nda brapa kemas dan trsusun..saksikan la..tadaaa.....




hehe..ini la meja kerja ku yg semak dan unorganize..nmpak mcm byk kerja la konon.. :D

skrg jam sdh kul 1pm..aku sorg dri ja d ofis ni..tgh menunggu call dr my father..sbb dia mo kasi tinggal kereta dia d poli..dan dia ckp..dia ada mesyuarat d slh 1 hotel d 1B smpai hr ahad..so,aku ckp..ok..dan kami pun brckp lg..dia mo dtg cni lps solat jumaat..pendaftaran dia d hotel tersebut start kul 2pm..

oleh yg demikian..aku stop la dlu..till then..

adios..end.

Thursday, November 12, 2009

MC

ola..

hr ni aku amik MC..sbbnya,aku batuk n selsema..kira sakit la 2 kn..tpi,kl d ikutkn hakikatnya..bkn teruk sgt pun sakit aku ni smpai mo amik MC..hehe..tpi,d sbbkan ada kejadian yg brlaku pg tdi..n aku nda blh mo crita detailnya d cni..(ats faktor keselamatan dan mo cover dri sndri)..so here i am..d rumah..ngadap internet..update blog..watching tv..dan tgh tggu nasi aku msk..hmm..feel boring actually..i wish aku d ofis skrg ni..bt kerja..marking paper..key-in markah..kn lg best..(dahsyatnya wish aku ni)..mcm la aku ni rajin sgt.. :D

skrg ni aku tgh pkir mo msk apa utk lunch..sbb lps lunch..aku kena mkn ubt..dan ubt yg aku kena mkn ada 3 jenis..antibiotik..ubt selsema..ubt batuk..tpi,doctor sdh warning aku..ubt batuk n selsema 2 akn mnyebabkn mengantuk..so i hv 2 choose antara ubt batuk @ ubt selsema yg aku akn mkn..doc ckp nda blh mkn dua2 skali..nnt kesannya mengantuk ganda dua..hehe..so,i've decide mo mkn ubt selsema ja lps lunch ni..aku kn cuti hr ni..so,blh la rehat..tdur..hehe..

k la..aku mo g msk..till then..

adios..end.

Wednesday, November 11, 2009

Masalah yang Problem..

ola..

setelah sekian lama aku nda update blog ni..mo start berkarya kembali perlukan hujah2 yang kukuh lg bernas br ada feeeellll....mo merapu dan brgosip..time awl2 kenal apa itu blog..semua benda mo d tulis dlm blog..setiap kejadian..segala perasaan..rs mcm mo bg tau 1 dunia apa yg kt lalui..

dan antaranya saat ini dan ketika ini adalah...

BROADBAND aku mcm gampssss!!!!!munyit...minta puji..rs mcm mo menyesal pun ada ambil ni hr 2..sdh la contract 2 thn...sekjap sekjap putus..bikin panas..so,sebelum connection aku ni putus utk kesekian kalinya..baik la aku stop d cni dlu..lain kali smbg lg..

so, Masalah aku yg PROBLEM sgt skrg ni sbnrnya adlh ketidakpuasan hatiku trhadap VODAFONE...gilak...HUH!!!!

adios..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...