Saturday, June 20, 2009

Polytechnic Boat Race MSP 2009

ola..

kisahnya..

Event : Polytechnic Boat Race MSP 2009
Date : 20 - 25 June 2009
Venue : Jeti PKK & Sg.Padas, Tenom
Host : PKK

hr ni 20 june 2009 - aku bgun awal pg sbb mo brsiap g airport..
aku jd AJK Sambutan (ketua la konon)..
dan ironinya..aku sorg ja yg dpt brtugas sbb 2 AJK aku ada hal lain..
sorg (pompuan)..ada urusan soal hidup & mati..n yg sorg lg (lelaki)..msih brcuti..
tpi,nasib baik aku ada AJK pelajar yg akn membantu (start ptg ni)..kl aku sorg ja..mampus..mo tggu d 2 airport..MAS - terminal 1 (T1), AirAsia - terminal 2 (T2)..
tpi,itu la yg aku bt skrg ni..pg tdi kul 9.30am smbut PJB d T2..kul 12.35pm ni smbut POLISAS d T1..poly lain akn smpai kul 2pm sehingga kul 6pm nnt..yg smpai mlm aku nda smbut la kali..rs nda larat..sbb hr ni ada 16 buah poly yg akn dtg..byk kn?..hehe..

skrg ni lokasi aku : Starbuck Warisan Square..sj mo lepak..surf internet sementara menunggu team POLISAS smpai jap lg..aku tau..today is my hectic day..(biar pun blum smpai ptg lg skrg ni).. :)

oh ya..d saat ini aku pkai t-shirt yg ada logo PKK..tujuannya..supaya time aku mnyambut team politeknik d airport..diorg tau la aku ni dr PKK kn..mo d jd kan cerita..ms aku beli ice blended ni tdi..casher 2 tnya..

Mat : "student ka lecturer??"

hihi...kembang idung aku kjap..nmpak sgt yg muka aku muda..sbb 2 dia tnya mcm 2 kn..huahuahua...sukanya.. :D
obviously la kn..im still look youngie..youngie..brapa umur student??18 - 23 yrs old..itu la range umur aku.. :D (kes perasan la ni)..well..

ermm..k la..skrg sdh kul 11.30am..30 min to go..mo stop la dlu..

k..till c u again..

"BERKHIDMAT UNTUK NEGARA"

adios..end.

Tuesday, June 16, 2009

Operator Penerbangan..

ola..

hr ni dlm sejarah..16 june 2009 - aku jd operator penerbangan..ayat pertama yg kuar dr bibir ku yg sexy..

aku : "hello..sy intan dr politeknik kota kinabalu..sy nk tau maklumat penerbangan utk
polytechnic boat race"..

"no flight..tarikh dtg..balik..pukul brapa??"

byk jgk soalan aku 2..

so,aku pun apa lg..mengambil maklumat dgn jayanya..mana2 poli yg cuma ingat masa penerbangan..aku pun check la d internet..diorg pnya no flight..perghh!!mmg rs mcm operator la..suara aku pun pnya la lembut..ayu gitu..penuh sopan santun budaya timur btul..sndri dgr pun geli..hehe..suara yg d hujung talian jgn ckp la..mcm2..ada yg garang..friendly..suara macho..kira aku maintain la..ayu.. :D

semua poli aku call guna hp..kecuali 1 poli..knp aku nda guna talipon ofis??hah...ada story d sebaliknya...

kisahnya >>>> aku cal la operator poli suruh smbgkn panggilan ke no hp c polan bin polan..pas 2 bunyi tenet..tenet..tenet..teetttt...aku rs mcm putus la kn..so,aku pun letak..

dlm beberapa saat lps 2..talipon brdering..aku angkat..org d talian sana tnya no ext haidi inun..aku pun bg la..letak gagang..

pas 2,aku pula yg dail..aku tekan 0..mo brckp ngan operator poli la kn..(mo tnya psl status smbgan tdi,putus ka apa ka)..pas 2,kring..kring..aku jwb.."hello"..di hujung talian ada suara lelaki..dia tnya aku mo brckp dgn siapa..aik..aku pun konfius..aku slh tekan ka??aku ckp la dgn org 2 "sy tekan 0 ja tdi..ni smbg pigi mana?"..lelaki 2 jwb.."sy polan bin polan.."

ya rabbi ya rasul...aduiiiiyaii...malunya aku.......(rs muka panas ja time 2)..rupanya talian aku sdh kena smbg oleh operator poli dgn c polan 2 (mana la aku tau kn)..bt malu btul..nasib baik la org d hujung talian 2 sporting habis..kl d btnya dia maki aku ka..marah aku ka..nda haru aku memaki org 2 blik..(mcm berani kn)..hampeh btul..

sdhnya..d sbbkn aku nda mo pisang brbuah 2 kali..aku pun guna la hp sndri utk cal poli yg lain..biar la byr sndri..drpd menanggung malu yg amat sgt mcm tdi..hehe..

so, moral of d story : -

pakai direct line kl mo cal luar..(sbb aku yg nda reti guna line dlm)..hehe..

adios..end.

Monday, June 15, 2009

Jalan2..

ola..

hr sbtu sehari suntuk aku duk rumah ja..plan mo kuar tpi,nda jd sbb mls yg amat sgt..so,melepak d rumah ja la..

hr ahad br la aku kuar..2 pun setelah rumah aku black out..kukuh la jgk alasan aku mo kuar jln2..duk d rumah panas..

plan aku yg pertama..aku mo pigi wisma merdeka..arah d tuju..Lazo Diamond..aku mo trade-in earring then beli cincin..smpai2 ja sana..lain pula ceritanya..aku trade-in earring dan beli earring br..hehe..nda jd beli cincin..

lps 2 aku pun naik la tingkat yg ada food court 2..mo lunch..skali tgk..tiada pun food court 2..tgh dlm reconstruction...hampeh btul..nmpak sgt la aku ni lama sdh nda dtg cni..oleh itu,aku pun mkn la d kedai yg ada d ats 2..biasa ja la pun..nda sdap..tpi,bedal ja la..

lps 2,aku kuar dr wisma merdeka menuju ke 1 Borneo..smpai 1B..aku pun parking la tmpt biasa..yg ada jockey..byr la RM5..mo tau..hr 2 aku pkai t-shirt hitam ada gmbr basikal..jockey 2 blh bt lawak bodoh.."nda berat ka bwk 2 (merujuk basikal d dada ku..).."gampang btul..aku pun sengih ja la..pas 2..aku blah..mls aku mo melayan..

window shopping d 1B ni mmg best..aku rs mcm semua aku mo beli..tahan dri ja time 2..dan aku ada tujuan jgk sbnrnya d 1B ni..iaitu..mo beli Pizza..hehe..lama sdh aku mengidam mo mkn pizza ni..kira br ni la trcapai..aku take away..dlm keriuhan 1B 2..aku rs sunyi sgt..aku pun cal la niece aku d kg..n then, brckp sm my mum..terubat la sikit jiwa aku time 2..huhu..

oh ya..sblm aku smpai 1B..aku singgah isi minyak..pas 2 g giant kingfisher..my niece bg nama kingfisher ni..KF..biasa la bdk2 UMS..semua mo d bg shortform..1 Borneo - 1B..indah permai - IP..alam mesra ja lg aku blum dgr..hehe..

smbil2 aku shopping dlm giant..aku antar keta aku utk d cuci..

sekian sj la kisah hujung minggu aku yg nda brapa best ni..

adios..end.

Thursday, June 11, 2009

starting point..

ola..

setelah lama nda menulis blog..kali ni aku perlukn starting point utk aku start berceloteh balik..aku ingat mo brcerita pasal kisah kawin aku..tpi,lama sgt la sdh..org bilang basi sikit la..3 bln sdh brlalu..tpi,aku bg sinopsis la..


20.02.09 - tarikh keramat dlm idup aku..kul 4pm..aku brtunang..lps acara sarung cincin..kami d ijabkabulkn oleh bapa aku..perghh..time 2,rs mcm nda prcaya pun ada..aku sah jd isteri kpd Mohd Shahdan Bin Abdullah dgn skali lafaz..alhamdulillah..lps akad nikah..majlis marhaban..renjis2 segala 2 la..mlmnya..aku berinai..


21.02.09 - majlis sanding belah aku..tema..putih pink..

01.03.09 - majlis d ipoh perak (belah husband)..tema..coklat..

pic2 kawin kl mo tgk ada d facebook..search intanhajilah..


finito..


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ni story trbaru..


1 & 2 june aku ada d melaka..menghadiri Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) thn 2008..

alhamdulilllah..aku suka sgt dpt APC ni..nda kisah la kn org mo ckp apa..sbb..aku mmg mo terima d cni (aku kerja PKK)..kl aku sdh pindah PUO nnt (bl la konon aku dpt pindah)..kompom ambil masa brthn br aku blh dpt APC..d sana ramai sgt senior..so,chances utk dpt 2 tipis gila la..

anyway,majlis APC 2 sebiji mcm majlis konvo..bezanya cuma kami nda pakai jubah..naik pentas..amik folder..nama kena sebut..mmg nervous gila la time 2..aku apa lg..mmg control cun abis la..dgn takut trsadungnya (pkai kasut brtutup)..lenggang aku pun mcm pelik ja time 2..brsepah..hahaha..lps selesai 2..turun pentas..ok la..lps azab..hehe..


start 3 - 8 june..aku brcuti d ipoh..ok la jgk..berada d samping suami trcinta..cuma yg nda bestnya..dia nda cuti..so,aku keboringan sorg2 d rumah..layan tv..layan ikan flowerhond laki aku..ketuk2 akuarium..dia berenang la langgar dinding kaca akuarium 2..wahaha..lucu..mcm dera pun ada..msti sakit bibir ikan 2 kn..minta maaf la ikan..jgn sumpah aku..hehe..


blik KK 8 june..aku jmpa bekas cikgu sekolah aku dlu..pnya lama nda jmpa..since 1998..muka dia sm ja mcm dlu (ya la bah kn..nda kn jd muka org lain..hehe)..mmg nda berubah lgsung..msih muda belia mcm dlu..dlm flight..aku tdur dr start naik smpai la landing..kepenatan naik bus dr ipoh..


9 june - aku start kerja..n d ofis..kerja aku main game..brgossip..surf internet..main game lg..berkhayal..YM..pet society..adeh..boring btul..mmg mkn gaji buta btul la..apa tidak..student bkn ada..diorg cuti..sbnrnya..byk kerja blh d bt..cuma kemalasan melanda tahap maksima..

so,apa lg..kt Enjoy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D


k la..takat ni la dlu..

adios amigos..end.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...