Wednesday, December 30, 2009

@ Ipoh

ola..

skrg ni aku tgh brcuti..blik ipoh 23 dec yg lps..smpai d LCCT at midnite..my hubby fetch me up at d airport n then we going back 2 ipoh..smpai umah kul 3.40am..penat mo mampus..sdh la aku nda brapa cukup tdo hr sblm 2..al maklum la..kemas rumah..nda kn mo tinggal umah tunggang langgang..

ni aku mo story psl aku pnya rutin d ipoh ni..start hr isnin smpai la hr ini, rabu..pg kul 10am..aku bfast dgn hubby..lps bfast..aku hntar hubby ke ofisnya..aku pkai keta melancong ke PUO..jmpa Hanim dan jmpa kwn2 lama..so,rutin aku adlh..PUO...hr2 aku dtg cni..hehe..msti boring dorg tgk muka aku ni kali kn.. :D

Hanim tgh bz skrg ni bt jadual waktu utk JKE..mls mo kacau..jd,aku bt la hal sndri d dpn pc..mcm bt ofis sndri ja aku ni bah..minta maaf la byk2 kpd sesiapa yg nyampah..hehe..

bah..aku chow dlu la..till then..

c ya..

adios..end.

Tuesday, December 22, 2009

TV Series yg Best!!

ola..

n3 sblm ni aku sdh bg list yg pjg brjela psl fav rancangan2 TV yg aku tgk..ini mo tambah lg list aku yg sedia ada dgn yg trbaru aku sedang follow sirinya skrg ini..biasa la ada Season baru..i like!!!

# Channel 708



NCIS d tayangkan setiap hr Isnin jam 9.30pm ni mengisahkan ttg siri pnyiasatan pembunuhan yg melibatkn anggota2 tentera..cerita ni best sbb dia pnya dialog yg menarik..pelakon2 yg ada prsonaliti unik..trsendri..gila2..dan yg paling pntg..aku kn minat siri2 pnyiasatan mcm ni..al-maklumla..jgn nda tau ya kwn2 sekalian..cita2 i dlu nk jd DETECTIVE...WAHH!!!(Believe it or Not??)..hihihihi..

1 lg TV Series yg aku tgk adlh Merlin..

# Channel 702

MERLIN SEASON 1



MERLIN SEASON 2



The Adventures of Merlin ni main setiap hr Selasa jam 10pm..sdh namanya Astro..msti la ada ulangan byk kali kn..so,nda kisah la kl trlps tgk hr selasa pun..hehe..

Cerita ni mengisahkan ttg seorg pemuda yg brnama Merlin..

He came to Camelot after living in the town of Ealdor. It is implied that he had to leave Ealdor because they were aware and didn't approve of his magical ability. There, he found Gaius, a court physician who has given up his former magical life, and serves a ruthless king who wants magic stamped out. Although Gaius is fatherly and kind, he has a dark side that is slowly being revealed. (sumber : http://www.merlintvshow.com/)

Cerita ni best sbb ada magic2..cuma yg kesiannya Merlin ni..dia jd kuli batak Prince of Camelot-Arthur..prince ni slalu layan dia mcm sampah..kesian tau..sdh byk kali Merlin kasi slmt nyawa putera 2..tpi,dia trpaksa bt sembunyi2..sbb d Camelot..siapa yg ada magical power akn d hukum bunuh oleh King of Camelot-Uther Pendragon..

tgk la..best..more info..check out d web..http://www.merlintvshow.com/

till then..

adios..end.

Smarter than Smartphone..

ola..

since last week aku dtg ofis..kerja aku hanyalah utk surf internet..hehe..(ini bkn gaji buta ahh..kerja aku sdh siap)..mcm2 benda aku cari d internet..tmpt brcuti..hotel2 menarik & etc..ya la kn..kerja2 aku utk semester ini sdh settle..(padahal... :D)

memandangkan aku leka n asyik masyuk ngan internet ni..aku pun mula la berangan utk memiliki sesuatu yg sdh lama aku idam2 kn..HANDPHONE baru..hehe..hp aku skrg kurang canggih..setakat terima cal..jwb cal..msg..camera pun nda brapa clear..hmm..

list HP yg aku tgk antaranya adlh..
# Nokia Nseries N86 8MP (2-way slider,2.6" Display,8 MP Camera)
# Nokia 5800 XpressMusic (3.2" Display, 3.2 MP Camera - tiru hp yg Muizz mo beli..)&
# Samsung Jet (sgt2 brkenan)..
stlh melalui tapisan2 trtentu..insyaAllah..jika d murahkn rezeki..aku akn brusaha utk mndptkn hp idamanku thn dpn..Wahahahaha...jaga ko..mana mo lari...

Skrg...Dato'/Datin/Tok/Nek/Makcik/Pakcik/Tuan2 dan Puan2 sekalian..dipersembahkan secara brtulis kpd anda..TALIPON BIMBIT IDAMANKU 2009...jatuh kpd..jeng..jeng..jeng...(ada bnyi drum la ni kononnya..)

TADADAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

...SAMSUNG JET...

JET demonstrates the dominant performance that full touch users expect centreing around multimedia. Speedy processor and ultra brilliant display maximise user satisfaction. The mobile of tomorrow offering consumers’ real wants in a full touch mobile.



Sleek Design



Sleek lines and subtle curves personify its ergonomic intelligence, cradling perfectly and comfortably in your hand. The highly touchable main key, a black gem-like cubic icon, is beautifully inlaid into a slightly textured matte surface designed for durability. Incorporating high-end materials and otherwise highly polished surfaces that will easily maintain its clean, pristine character for you to use and enjoy without worry.



Intuitive 3D user interface




Intuitive touch interface delivers a faster, more responsive user experience. Supported by a high performance processor, Samsung Jet lets you do what you want with the flick of a finger or wrist.

Music Player



Music lovers won’t have to compromise anymore with tiny ear buds given Samsung Jet’s built-in 3.5mm ear jack lets you plug in your trusted stereo headphones. You could enjoy the multi-format music player that accommodates all music files, especially convenient for downloads or opening music files from friends.

Ultra Brilliant Display, AMOLED



The vivid colour and outstanding luminescence of AMOLED on a large 3.1” display, with ultra high WVGA (480 x 800) resolution, maximises viewing enjoyment. You can watch movies from any angle and enjoy response time on par with the speed of light, enhancing your comfort and ease of use.

5.0 Megapixel Camera



You will benefit from a 5 megapixel auto-focus camera installed with all the necessary features to create excellent photos every time. Dual power LED provides double the light of a normal flash, flooding your subject with light when needed.

Online Widgets



You can maximise the usefulness of your mobile with different kinds of embedded widgets, adding more as needed and customised by preference via downloadable widgets.

WiFi



Hit your favourite WiFi hotspot with Samsung Jet’s one-finger zoom capability and keep in touch with your online communities.

Pesanan Penaja :

ini iklan free utk Sykt Samsung..(kl aku d byr kn best..) *wink wink*

adios..end.

Monday, December 21, 2009

Sangkutan LI..

ola..

21 Dec 2009-Isnin : hr ni kerja aku d ofis..surf internet mncari tmpt utk aku mohon sangkutan LI..FYI,sangkutan LI a.k.a latihan staf ni adalah utk staf membuat latihan pratikal d syarikat2,industri2 yg brkaitan..tempoh latihan adlh selama 3 bulan..so,memandangkan aku nda dpt pindah thn dpn..aku brcadang utk bt latihan sangkutan ni d ipoh,perak..at least aku blh brsama husbandku utk tempoh 3 bulan itu..(kl dpt la)..

permohonan akn d buka januari thn dpn..jaddey..yg aku sibuk2 mencari hr ni adlh utk mengarang resume aku yg mantopp n cover letter yg sepatutnya mantopp jgk..hehe..seharian tgk screen ni bt mata aku brpinar-pinar..pening rsnya..gagahkn jgk la..huh..

setakat yg aku surf d internet hr ni..aku jmpa 1 company ni yg aku brminat gila mo training ngan dorg..sbb,bidang yg aku minat 2 ada d tawarkan d company ini..nama company ni adlh..Tejari Technologies Berhad..company ni ada branch d ipoh..


aku brminat mo training d bhgn drawing..konon2nya aku mo mngaplikasikan skill aku yg mahir nda mahir sgt ni dlm bidang AutoCAD..Computer Aided Design..so,hopefully by tomorrow aku sdh mnyiapkn Resume n CL aku utk d bwk ke ipoh rabu ini..

knp Rabu??kerna ya pak..aku akn blik brcuti ke ipoh Start Rabu ni..smpai la 4 Jan 2010..oleh yg demikian..blh la aku hantar surat application itu by hand..hehe..berani ka aku???ntah la..tgk la nnt mcm mana..

till then..c u...tata..

adios..end.

Monday, December 14, 2009

Exam Week..

ola..

OLLA OLLI KEMONING..YEAHAHAHA!!!YA RIBBA!!!! YA RIBBA!!!!

14 DEC 2009 - ISNIN ; hatiku senang skali hr ini..sbb aku sdh abis marking paper..Yahoo!!tinggal key-in markah ja lg..Eleh..key-in senang ja..mcm minum air..just like a peanut..kacanng ja bah 2..muaahaha..(brlagak gila ni..gila pun nda brlagak mcm aku..).. :D

kepuasan yg tidak trhingga rsnya..segala penat lelah..brkorban masa..tenaga..brkorban apa saja..aku brtungkus lumus marking paper tgh mlm smpai ke pukul 1-2 pagi..akhirnya..aku brjaya mncapai kejayaan utk menyetelkan markah final paper student2 ku..brbaloi-baloi.. :)

k la..ni mo story coretan2 sepjg minggu exam ni..coretan aku time jd pengawas peperiksaan..

Exam week brlgsung 2 minggu..start dr 7 Dec 2009 until 16 Dec 2009..

aku brtugas last week ja..isnin pg..selasa ptg..rabu rehat..khamis pg ptg..n then jumaat ptg..kl ikut jadual sebenar aku..khamis ptg aku free..tpi,tolong kwn pnya psl..aku brtugas la ganti dia..bunyi mcm baik ja kn tolong kwn..

isshh...bkn tolong prcuma yg ibu2 bapak2 sekalian..gue tolong ada syaratnya..gue dpt habuan..gue minta ole2 dr t'ganu..mulanya bapak jul mau belikan batik gitu..tpi,gue ingak mau..gue cuma mau fridge magnet aja..waduh..suka bener gue kumpulin brg itu..(woii...merapu sdh ni)..oh!!blik ke m'sia dlu ya..tinggalin..daa..

haa...mo tau..aku ni kl jaga exam kn..pantang btul tgk student trjeling jeling tgk meja kwn dia d sblh..mo meniru la 2..mcm la aku nda nmpak..mata aku ni tajam mcm mata burung helang bah ni..dahsyat..pas 2,aku pantang jgk kl tgk stundent mnjwb guna pensil..nmpak sgt nda confident mnjwb..mmg la dorg takut salah..mls mo meliquid byk2..tpi,ntah la..jwb la pkai pen..akak x suka la dek..x tau la knp...apa lg yg aku pantang ah..ermm...pantang kl ada student loyar buruk..benci!!

al kisahnya..aku telah mengkantoi kn student meniru..3 org tau..aku tidak brbangga dgn apa yg telah aku bt..tpi,aku lega..sbb aku jalankn tugas aku dgn baik..mengawas peperiksaan..biarpun nasib student2 2 akn kucar kacir nnt..aku mo bg lesson utk org lain yg ada niat mo bt begitu..jgn nda tau..smlm time jln2 dgn mak aku d center point..aku blh trbayangkn..student yg aku tangkap 2 dtg balas dendam dgn aku..waa...scary seh..blh aku trpikir smpai tahap 2..hehe..bodoh..

k la..skrg sdh msuk kul 4.30pm..masa utk blik..smpai jmpa lg d lain hr..tata titi tutu...

BERKHIDMAT UNTUK NEGARA

adios...end.

Friday, December 11, 2009

AC?

ola..

aku tgk AC?..dia n rancangan dia ni mmg sempoi la..lg2 kl guest yg dtg 2 best..time DJ2 glamour (iyan,JJ,Nana & Salih Yaacob dtg show 2..mmg sempoi gila la..tambah2 aku minat salih yaacob (SY)..(akak minat abg jem..pg2 msti mo dgr suara dia d radio Sinar Pagi..akak suka dek!!)

so,n3 aku ni mo share lawak spontan yg bikin kering gusi dr SY time dia jwb soalan2 AC..

AC : Abg salih ada brapa isteri skrg ni??sbb dgr2 citer br2 ni abg ada kawin ank tan sri la..cuba citer sikit..

SY : ermm..ada isteri jer..

AC : ?? (pelik ngan jwpan)

SY : ye la..is ONE..is TWO..is THREE..hahahaha...

Wakakakaka...hampeh tul SY ni..pecah perut aku ketawa..nsib baik sorg2 d rumah..mmg nda cover la mulut aku nganga luas2 ketawa..

AC tnya lg soalan kpd guest dia..

AC : kl x keje jd DJ skrg ni..korg nk keje ape??

Iyan : sy jd pemuzik..main gitar..

JJ : jd pilot..

Nana : msih blajar lg kot..

SY : jd PAK GUARD d bank..

AC : haha..knp 2 abg salih??

SY : kl org tnya keje mana??..keje Bank..

kahkahkah...aduyaii...kelakarnya SY ni..tgk muka dia yg selamba mnjwb 2 mmg nda tahan aku ketawa..benci taw abg jem ni kelakar..ahakss..

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

# PESANAN PENAJA :

jika anda rs cerita ini kelakar..gelak la biarpun org akn pikir anda gila gelak tiba2 dpn pc..

ttpi,jika anda rs cerita ini tidak kelakar..gelak la jgk..kl x gelak pun..sekurang2nya senyum atau pun sengih.. :D

adios..end.

Wednesday, December 9, 2009

TV Addict..

ola..

d cni aku ingin membuat pengakuan berani bahawasanya..aku ini adlh "TV Addict" yg TEGAR!! :D

antara rancangan2 tv yg aku minat tgk dan tidak akn boring tgk biar pun ulang byk kali tgk adlh..cuba tgk list d bwh..(siap ikut channel lg u..)

# Channel 701 - AXN
1. CSI : Miami (sbb aku suka tgk Horatio Caine..ada style)
2. Chuck (sbb ceritanya lucu..blh ketawa2)
3. Leverage (cerita pencuri yg mencuri dr org jahat..smart)
4. The Amazing Race (syok tgk negara org)
5. David Blaine
6. Cyril : Simply Magic

# Channel 702 - HMK : Hallmark
1. The Nanny (kdg2 aku trikut suara dia time aku mengajar..hehe)
2. The Oprah Winfrey Show (selalu dpt tgk isu2 yg baru)
3. The Biggest Loser (aku ikut nangis jgk kl dorg sedih..i trharu u..)

# Channel 703 - AFC : Asian Food Channel
1. Restaurant Make Over
2. Jamie Oliver (aku suka slang dia)
3. rancangan masak2..sbb aku suka tgk org masak..

# Channel 708 - 8TV
Guess Guess Guess..hr ahad jam 5pm..(best!!)

# Channel 104 - Astro Ria
1. AC? (tgk guest yg dtg la jgk)
2. Macam Macam Aznil (tgk guest jgk)

# Channel 105 - Astro Prima
1. JOZAN Show (2 host ni mmg gila2)
2. Fikirlah sendiri Nabil

# Channel 106 - Astro Oasis
1. Bersama Dato'
2. Anjakan Paradigma
(penceramah dua2 program ni : Dato' Dr. Hj. Mohd. Fadhillah Kamsah..aku suka dia)

# Channel 108 - Zee
aku tgk cerita hindi..(biasa jam 9pm)..nda pun just tgk video clip pun jd la..suka tgk dorg menari..gelek sana..gelek cni..huh!!i like..

dan skrg ni ada tmbah 1 lg channel yg bakal aku ikuti..

# Channel 303 - KBSW : KBS World
ini channel korea..cerita yg best skrg ni adlh drama IRIS jam 9pm

so,n3 aku ni adlh bukti yg kukuh betapa aku ni mmg Addict kpd TV.. :D

Adios..end.

Friday, December 4, 2009

i've prove it..

ola..

MERDEKA!!!!MERDEKA!!!huahahahaha....

hr ini aku rs bahagia sgt..sbbnya,aku sdh siapkn markah (carry mark) studnt2 ku..kul 9am tdi aku tampal d cermin tingkap ofis utk d pertontonkan kpd mereka yg brkenaan..hehe..mmg aku happy sgt2 la..kira..semua org yg trserempak dgn aku akn dpt melihat ke'sengih'an d wajah ku..PERGHH!!bangga gila seh..

PADAHAL..aku yg pigi lalu dpn meja dorg dn mnyapa dorg dgn penuh keceriaan..kuang..kuang..'minta puji'..hehe..n then,aku ni suka bt kerja last minit..org lain siap lama sdh pun..nda la kecoh mcm aku.. :D

al-kisah n3 aku ni sbnrnya mo crita dan beri peringatan kpd..
>> all my beloved studnts..
>> n also 4 me (coz 1 day aku akn jd studnt blik..insyaAllah)

BAHAWASANYA..kl kt ni studnt..tolong la study..plz,plz plz,tlg la study(baca ikut irama lagu plz plz 2 ya..)..kl nda paham apa yg kt blajar dlm lecture..go n c ur lecturer..susah sgt ka mo bt??

im really disapointed with those studnt yg nda mo ambil peluang dpt markah penuh dlm class aku..coz,aku suka bt OPEN BOOK TEST..(jwb ujian dgn buku trbuka..haha)..ya la bah kn..kt nda bg tgk buku..sibuk mo meniru..bawa 'toyol'..ini sdh bg can bwk buku..nda jgk blh jwb..aku bkn apa,kononnya mo bg markah free..tpi,hakikatnya..tiada siapa pun yg dpt markah penuh..heran btul..killer sgt ka subject yg aku ajar ni??atau..aku ka yg nda pndai mngajar??hmm..i wonder..ntah la..im worried 4 their final exam..aku pula yg mo risau..dorg mcm nda rs apa ja.. :(

d main reason i do d OPEN BOOK TEST is just..

i want all my studnts 2 hv d nota 4 d subject E1001 - Electrical Technology 1..otherwise,kl aku nda bt begitu..akn ada studnt yg smpai abis semester pun lngsung tiada nota..

n d second reason is..aku mo bg markah free..meniru la kamu sepuasnya..

3rd reason..i wanna prove 2 them that..kl bwk nota msuk dwn exam sekali pun..tpi,nda reti2 mo study..sama jgk..nda blh jwb..eee..geramnya aku..hissh..

so pelajar2 ku..study la kamu utk final exam ni..paper aku E1001..i wish u all..GUD LUCK!!!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

yg 1 story lg ni lain pula kisahnya..

aku ajar AutoCAD..n,subject ni tiada final..so,studnt akn dpt result sebenar b4 d exam week start..bl studnt dpt markah 80 ke ats..kira sdh dpt A la kn..4.00 point..

yg aku kisah sgt ni sbb..most of my studnt akn jwb begini bl aku tanya soalan begini dgn dorg (soalan aku ttp sama)..lebih dr seorg studnt ni.... :)

aku : sdh tgk markah??puas hati?? (aku brtanya smbil trsenyum penuh makna)

studnt 1 : ok la..85 ja puan..

studnt 2 : erm..9 markah lg mo 100 puan..

studnt 3 : 99 ja puan..

studnt 4 : 97 ja puan..

ARRRGHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!rs bengang aku dgn ayat 'JA' dorg 2..nda pndai brsyukur btul..tension akak taw..huh!!

aku pun jwb blik..

aku : kl sy bg kamu 100 pun..ttp A jgk..mana ada A++..(isshh..syukur la nak aku bg markah tinggi)..

tpi,ada 1 studnt aku ni..dia dpt 70 ja..n he thank me 4 that marks..(sbb dia ingat dia akn fail subject aku ni)..bl studnt ucap terima kasih dgn kt..rs happy 2 sukar utk d gambarkn dgn kata2.. :)

ishh..pjg sdh aku membebel ni..

k la..utk semua studnt ku..sy HALALKAN apa yg sy ajar..MAAFKAN sy kl ada slh silap dgn kamu semua spjg sy mngajar..(kdg2 aku garang seh dlm class)..i lap u all..mmuaah..

adios..end.

Saturday, November 28, 2009

MasyaAllah..

ola..

ini berita yg aku br tgk d tv tdi..

kisahnya..mlm khamis yg lps..aku sdh dgr kisah bot karam d kudat..tpi,aku nda brapa mengikuti berita 2..

TIBA2..tdi,time tgk berita..aku nda sangka sgt..salah seorg mangsa yg trselamat dlm tragedi bot karam 2 adlh org yg aku kenal..kami sama2 kerja d poly..Wahadhir..ya Allah..syukur alhamdulillah dia slmt..seriously..brgenang sdh air mata aku tdi..sedih..trus aku trpikir..kak mala(isteri beliau)..dia ada ikut skali ka?dia slmt ka?mudah2an tiada apa2 la..

aku mmg tringin mo cal tnya khabar..tpi,msti dorg msih dlm tmpoh berehat..brkabung..dorg msih trauma..sbb slh seorg mangsa yg meninggal 2 saudara mara wahadhir jgk..(aku baca dlm newspaper)..insyaAllah..esk aku try cal..

kpd Wahadhir & keluarga pakciknya..bwk byk brsabar..

semoga rohnya d cucuri rahmat..Al-Fatihah..

Wassalam.Amiin...

KONVOI konon..

ola..

Khamis yg lalu aku blik kg dgn ank2 buah aku..nur n amir..lps blik kerja..aku kelam kabut blik umah (d poly) tukar baju,amik brg2 n amik my niece..brtolak la kami dr poly menuju ke ILP amik nephew aku,amir..n then..brtolak lg menuju ke KK utk brjmpa dgn kakak,abg ipar dan abg aku yg kebetulan ada d kk ats urusan pembelian rumah..so,kami pun brcadang utk blik secara beramai2 dgn menggunakan tema KONVOI la mlm itu..singgah kjap d putatan utk dinner..kami mkn d Restoran Saji..mmg mantoop...mknan n servisnya..

lps mkn..kami pun start la brkonvoi..abg ipar aku drive keta hilux..aku ni keta kelisa ja..time limpas (lalu) papar rsnya..dorg potong (over take) keta kami dan terus laju d hadapan..pergghh!!!trtinggal la akak ni kt blkg kn..smpai b'fort pun lgsung nda nmpak sdh keta dorg..mmg laju btul ni..

kesudahannya..aku pun trpaksa la drive mcm pelesit..habis segala bonggol2 jln aku langgar..kl la aku ni bwk steamroll (ejaan??)..mmg rata terus la jln mlm 2..skali lenyek ja..hehe..Y d bcoz aku bwk laju..sbbnya,jln b'fort - sipitang 2 gelap gila..(sapa pernah lalu mlm..paham la mksud aku ni)..sdh la nda byk keta lalu..ada 1 keta depan aku 2 pun laju semcm..akak x dpt nk kejar taw..dgn brbekalkn semangat yg begitu takut2 berani..(ank buah aku dua2 tidur)..akhirnya..aku smpai jgk d sipitang..bl smpai sipitang mmg aku akn rs lega yg amat..sbb dr sipitang - sindumin nda jauh sdh..dlm 15 minit gitu la..

bl smpai ja aku d halaman rumah..kwn konvoi aku ni tiada pun lg..aikk???knp aku yg smpai dlu..msti dorg singgah mana2 la ni..menurut sumber yg d perolehi..aku potong dorg d b'fort (dorg singgah kjap)..

so,n3 aku ni sbnrnya mo bg tau..mcm nda pyah konvoi pun nda pa mlm 2..masing2 bwk keta laju suka hati tnpa istilah tunggu menunggu..mls la mo bising2..(kira aku bising dlm blog ja)..aku bknnya apa..nda kisah pun sbnrnya..tpi,hakikatnya..aku takoot!!!jln gelap...uWaaaa............................

huh!!

adios..end.

Sunday, November 22, 2009

PaintBall JKE

ola..

Kejohanan PaintBall JKE (kejohanan gitu)..5 Julai 2009..bunyi mcm Ball yg d Paint..tpi,bkn ya tuan2 puan2..ini permainan tembak2..biar pun sdh lama brlalu..aku mo share jgk moment2 yg best utk tatapan pembaca semua..

brtmpat d Area 21,penampang..(btul bah kn su??)..pg2 lg kami brtolak dr politeknik..aku naik keta su n her hubby..(aku menumpang sbb aku nda tau mana tmpt ni)..sblm smpai..aku membayangkan tmpt main paintball ni besar..tpi,bl smpai..ek eleh..kecik ja pun..hehe..tpi,jauh d sudut hati..aku kecut jgk la..sbb ini 1st time mo main..org ckp..sakit..bl sdh main..kena tembak..blh tahan la lg dia pnya sakit..ok la..dan yg aku ingat..org pertama yg tembak aku adlh mashadi (husband su)..kena d pinggang..sakit siot..aku siap trjerit ADOIII!!!haha..well..kl ikut btul..trkejut ja yg lebih bl time kena tembak 2..sakit??nda la sakit sgt..(padahal)..hehe..

kami d bahagikan kpd 4 kumpulan..main secara liga..jd,setiap team brpeluang main 3 kali..1st game n 3rd game..aku last women standing..sbb,aku takut gila mo brgerak dr 1 banker (tmpt brlindung 2) ke banker yg lain..jd,brtapuk ja la kerja aku..2nd game..aku brjaya d tembak oleh shalizan kl nda silap aku..cet..hampeh btul..aku tembak dia nda pndai kena..

mari la aku kenalkn kalian semua ngan benda2 yg brkaitan ngan main paintball ni..(correct me if im wrong..)

ini d panggil MARKER..(sblm ni..aku yg nda tau ni..sebut ja senapang)..hehe..dlm marker ni akn d isi ngan pallet (btul ka ejaan aku ni?)..lantak la..



ini aku pd hr kejadian..



sblm braksi d medan peperangan..



sesi meregangkan otot2 yg kecut dek lama nda brsenam..dgn harapan yg mengunung tinggi kami akn menang pd battle hr itu..



ok kwn2..tiba la masanya aku mempertontonkn antara aksi2 menarik yg d capture pd hr itu..(sumber gmbr bkn dr kamera aku)..aku suka aksi2 ni semua..d best!!!









ini gmbr aku tgh brtarung..tgh menembak ku adnan d sblh pihak lawan..mcm sensored jgk la pic ni..tpi,jgn slh sangka ya..tiada sentuhan brlaku.. :D



ini pun gmbr yg menarik..semua mcm penembak pro..



FYI..nama2 penembak2 brani d ats tidak d nyatakan ats sbb2 keselamatan..pndai2 la kamu teka sndri.. :)

byk sgt gmbr yg best2..cukup la setakat itu..sblm brpisah..ini pozing maut dr kami yg brgaya dgn penuh minta puji (mcm terror la konon) dan mantopp!! gitu..smart kn??



acara yg plg last..pnyampaian hadiah..group aku UNCIT (last)..uWaa..kesian..nda pa la bah..lain kali kami perbaiki ranking..gud job guys..u all rocks!! :D



semoga dpt main d lain hr..sekian.

adios..end.

Wednesday, November 18, 2009

Over Time

ola..

melihat kpd tajuk n3 ni mcm bgus ja kn..Over Time..@ nama glamernya OT..biasanya kl kerja swasta mcm d kilang2 dan company2 gah..OT adlh perkara biasa..semua org berebut2 mo bt OT..sbbnya,blh dpt income lebih..setiap jam time kerja kt yg over akn d bayar dgn amount trtentu..best kn mcm gitu..makcik KayOOO!!!

SO..bl isu OT ni timbul d kalangan tenaga pengajar d politeknik ni..(timbul kerr??)ia adlh 1 prkara yg luar biasa..sbbnya,tidak kira brapa lama overnya time kami brkerja..1 sen pun kami tidak akn d bayar..hehe..ya la bah kn..mmg tiada peruntukkan pun utk OT..(dont stop hoping..konon)

jaddey!!apa la rasionalnya aku cerita psl OT ni??sdh terang lg brsuluh poly mmg tiada OT..WELL!!..actually kn tuan2 dan puan2 semua..just nk bg tau la kn..aku blik lmbat hr ni..lmbat sgt2..saangat2..(mmg sgt ni)..blik kul 5.15pm okey..rsnya yg trlmbat d JKE..siap blh dpt anugerah org terakhir tutup pintu ofis lg gitew..hehe..jabatan lain aku nda tau..bkn aku nmpak..ya la..time brkerja kn smpai kul 4.30pm ja..so,bl msih sorg2 d ofis over 30 min dr habis waktu brkerja 2..(seram akak nyah)..blh d kira lmbat la 2 kn??..WHY d bcoz??sbb,aku mo habiskn kerja..(URGENT!!)..kelam kabut la aku bt soalan Ujian utk esk pg..padan muka aku bt last minit..hhmm..(nda pernah insaf)..

oh ya..bl cerita psl pekerja ni kn..hr 2 time meeting JKE..our Ketua Jabatan bg makluman psl ada anugerah Pekerja Contoh..n then..dia bt sebuah lawak yg aku rs sungguh mencuit hati,paru2 dan buah pinggang..(hehe..tgh sengih ni)..dia ckp kononnya ada yg comment ayat PEKERJA 2 mcm buruh kasar..iya la..kita2 ni buruh halus..so,kurang sesuai la ayat pekerja 2..oleh yg demikian..maybe ayat 2 akn d ubah..apa tah yg dia sebut hr 2..Staf Contoh..(suka hati aku ja bg nama)..nda pula aku ingat..lantak la..akak x hingin pun..hehe..

aik..pjg pula aku merapu d cni..hehe..oleh itu kwn2..i undur dri dlu okey..i nk tgk cerita Hindi..tajuk - Aap Ki KHatir..mksudnya??eemmm...hmmm..ntah.. :D

c ya..

adios..end.

Tuesday, November 17, 2009

YG Aku MaHU..

ola..

Memandangkn skrg ni aku tgh rajin mo brBlog..byk benda n perkara yg aku mo share dlm Blog ni..aku mo post n3 psl semua aktiviti yg aku bt..sbbnya,byk cerita2 menarik dlm setiap aktiviti 2..antara yg aku teringin mo post adlh spt berikut :

1. Kejohanan Paintball JKE (best gila!!gila pun nda best mcm 2)

2. aku g Kursus 3D Modelling d T'ganu (bunyi kursus mcm aku yg jd model..tpi,bkn ya kwn2..ni blajar psl software..:D )

3. Ladies Day Out (biarpun n3 ni ada dlm blog Su..aku mo cerita jgk versi aku..)

4. Reunion SMESH (ni jmpa kwn2 yg sdh 11-14 thn nda jmpa)

5. Cerita Raya thn ni (1st time Raya ngan husband,jamuan raya d Poly,dll psl raya)

6. Sukan MSP yg aku ikut (biarpun sdh basi..aku mo cerita jgk)

7. Jamuan Student d rumah Su (class DKE3 n DKE6..SU,minta gmbr.. :D)

8. etc (puhh!!!byk ni mo d tulis..but,i like..hehe)

d ats 2 adlh list n3 yg teringin aku mo post..(mcm rajin sgt mo bt semua 2)..so,tggu ja la aku update..hehe..

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Apa lg Yg Aku MaHu???

# aku Mahu terbang g Ipoh jmpa husband..lama sdh nda jmpa..last aku jmpa my hubby is time raya hr 2..susah jgk PJJ ni..trpaksa byk brsabar..sabar JAH.. :)

# aku Mahu shopping beg n kasut..sbbnya,beg aku sdh mo jd 'lama'..dan beg 2 sdh jd tidak menarik d pandangan mata aku..mo beli kasut sbb,kasut yg aku pakai skrg sdh start jd 'buaya'..hehe..kasut aku sdh ada mulut (trbuka tapak)..al-kisahnya,tdi time aku naik tangga..sikit lg trsemban..kl la aku trsadung tdi 2..sah bibir aku brtambah sexy..bengkak sbb luka..jgn nda tau..siap ada saksi kejadian lg okey..2 org student yg dekat tangga 2 trnganga tgk aku mo jatuh..(akak trpaksa cover malu..ahaks..)

# aku Mahu merajinkan dri marking paper students dan siapkan carry mark b4 final exam..(chaiyok!!)

# aku Mahu pegi melancong ke mana2 pulau..knp pulau??sbb nnt aku dpt tgk laut..dpt mandi manda..dan dpt tenangkn fikiran..isshh..bestnya..

# aku Mahu apa yg aku Mahu..(trlampau byk sbb 2 nda bulih tulis d cni..nnt kamurang buring mo baca n3 ni)..

Kesimpulannya..apa YG Aku MaHU adlh ke'happy'an d dlm hidup aku skrg ni..coz sometime..i feel like my life is so boring..n i always try so hard 2 enjoying every moment that i hv..n rite now..im enjoying brBlog..its like a new hobby 4 me..

dan Blog ini aku dedikasikan kpd :

My beloved husband..MOHD SHAHDAN BIN ABDULLAH..'sy SYG awk'..(emo plak rsnya..hehe)

n 2 all my frens..TQ 4 owez be my fren..akak syg semua smpai kiamat.. :)

Friendship.Remains.And.Never.Can.End.

i believe that Dreams Do Come TRue.. :)

YG MaHU,
intanhajilah
PKK
sabah.

adios..end.

Sunday, November 15, 2009

Ketahuan yg Tidak Disengajakan

ola..

skrg jam sdh kul 12.30am..so,sdh msuk hr ahad - 15 Nov 2009..tpi,aku msih brsemangat mo update blog..hehe..

kisahnya..ptg tdi,sblm mo kuar dgn kakak aku..dgn tidak semena mena..tiba2 aku teringat mo cr aku pnya driving lesen..rs mcm slama ni aku bwk keta tnpa ada lesen..cr pnya cr..lama la jgk aku cr..nda jmpa..adus..rs mcm mo bengang sdh..mana la aku letak ni..hhmmmm....

aku pun mnjalankn operasi mencari d semua wallet yg aku miliki..dlm wallet Carlo Rino tiada..dlm wallet Vincci aku tiada..wallet Guess pun tiada..dlm wallet kulit yg tiada brand aku beli dgn harga RM20 pun tiada..(penyataan brand d cni hanyalah utk tujuan komersil shj..tidak brniat utk menunjuk2)..smpai aku check skali wallet niece aku..(mcm nda munasabah tindakan ku ini)..bkn apa..kdg2 aku kuar..aku tumpang simpan IC n lesen aku d wallet dia..sbb 2 aku tnya..pun tiada jgk..

aikk..aku pun sdh naik hairan..d mana la aku letak lesen aku ni..last2..aku jmpa jgk..rupa2nya..lesen aku ada d blkg gmbr kawin aku dlm wallet Carlo Rino..CIS!!..hampagas btul la..buek ponat yo eden selongkar sumo wallet..

akn ttpi,bt ke sekian kalinya..jantung aku terkejut lg..aduyaiii...lesen aku mati daa..10/11/2009..maknanya..aku akn lmbt 6 hr la bl aku renew lesen isnin ni..kureng btul..mcm mana la aku blh nda ingat lesen aku mati..ini sah kes tiada reminder..sungguh tidak senonoh dri ku ini.. :D

so,Ketahuan ku trhadap kematian lesenku ini adlh scr Tidak Disengajakn..aku brsyukur krn aku duduk d KK..kl aku d kg ku Sipitang saat ini..sdh tentu aku akn d saman oleh pak polisi kerana polis d sana rajin gila check lesen..hehe..tpi,andai kata la aku kena tahan pak polisi..scrip ada sdh dlm kepala.."sy minta maaf encik..sy nda perasan lesen sy mati"..agak2 kamurang la..kena terima ka alasan 2..??..msti polis 2 akn kesian dgn aku yg cute ni..hehe..

oleh itu kwn2..

MORAL OF D STORY : check lesen anda skrg..dan jgn lupa pigi renew secpt mungkin..jgn biarkn dri anda d selubungi msteri hantu lesen..hua hua hua... :)

adios..end.

Saturday, November 14, 2009

Bowling Time..

ola..

mlm jumaat yg lalu aku dan kwn2 kerja ku telah pergi main bowling..lokasi kami brmain bowling adlh d 1 Borneo..dan tmpt itu d namakan U-Bowl..tmpt itu sungguh sejuk..buktinya..bl duduk ats kerusi d ctu..bontot kt akn rs mcm mo kebas..rs mcm duduk ats ais gitu..hehehe..(maybe sbb itu la aku skali skala trpaksa brdri)..adakah kwn2 ku yg brdri sm pd mlm itu merasakan perasaan ku jua..hua hua..hanya mereka dan keluarga mereka saja yg tau..(siapakah gerangannya??lu pkir la sndri.. :D)

ini senarai kehadiran pd mlm itu..
- Suriya & Husband (Mashadi)
- Ku Adnan & Intan Zarina
- Hazizul
- Kak Jum
- Muizz
- Bahril
- Hanum
- Clara
- Diyana

ya kwn2 ku semua..ingin ku beritahu d cni ya..inilah rupa paras ku dan fesyen ku pd mlm itu..ya btul!!spt dlm gmbr ini..cute kn??



dan ini adlh niece aku..cute mcm auntynya jgk..hehe..(sori mie..kl ko boring ikut aku mlm 2)..



kecomelan kami blur..ini yg clear.. :D



ini pose sblm menggolekkan bola bowling itu..



dan ini adlh gaya seorg yg pertengahan pro main bowling..(tahap kecekapan msih d ragui)..gmbr smpai blur sbb balingan yg laju..(kononnya la)..



yg terakhir skali..aku ingin menontonkn kpd anda semua..jatuhan pin bowling yg telah menjadi mangsa balingan ku yg tidak brapa laju dan ganas pd mlm itu..




di cni..anda dpt mnyaksikan sndri..betapa tidak terrernya dri ini..akn ttpi,bkn itu sbnrnya yg ingin ku smpaikan melalui pic ini..

actually kn..akak nk tunjuk yg akak pun ada STRIKE..d ulang skali lg..STRIKE ok..bangga akak taw..kembang idung..rs mcm lps ni akak ada peluang kalahkn shalin zulkifli..ahakss!!dahsyat..

kesimpulannya d cni..mlm itu aku main 2 game..1st game dpt 89..2nd game dpt 86..so,average jatuhan pin ku pd mlm itu adlh 87.5..ahahaha...

sekian..

adios..end.

Friday, November 13, 2009

Blogging MOOD..

ola..

hr ni aku msuk kerja setelah men'cuti'kan dri smlm..rutin aku adlh..kul 7.30am hingga8.30am..time bfast dan jgk 'mesyuarat kdai kopi' dgn geng2 bfast..lps bfast..naik ofis..ngadap laptop..konon mo bt kerja..tpi,dr pg tdi smpai la skrg ni..aku bz gila mo update blog..mo kasi cntik blog..mo kasi cute blog..siap blajar dgn kwn lg..(Tq Su)..persoalannya d cni..

MENGAPAKAH AKU TIBA2 RAJIN MO BERBLOG INI?

hhmm..musykil akak tau..mungkin jgk kerna pengaruh rakan sebaya?TIDAK..mungkin kerna minta puji?pun TIDAK..mungkin kerna SAYANG..yess..itu tajuk lagu Alyah..(start sdh merapu)..apa pun jawabannya..yg pasti..aku mmg tgh brsemangat mo update blog..hehe..

oh ya..ni aku mo kasi tgk kamurang semua..rupabentuk meja kerja aku yg nda brapa kemas dan trsusun..saksikan la..tadaaa.....




hehe..ini la meja kerja ku yg semak dan unorganize..nmpak mcm byk kerja la konon.. :D

skrg jam sdh kul 1pm..aku sorg dri ja d ofis ni..tgh menunggu call dr my father..sbb dia mo kasi tinggal kereta dia d poli..dan dia ckp..dia ada mesyuarat d slh 1 hotel d 1B smpai hr ahad..so,aku ckp..ok..dan kami pun brckp lg..dia mo dtg cni lps solat jumaat..pendaftaran dia d hotel tersebut start kul 2pm..

oleh yg demikian..aku stop la dlu..till then..

adios..end.

Thursday, November 12, 2009

MC

ola..

hr ni aku amik MC..sbbnya,aku batuk n selsema..kira sakit la 2 kn..tpi,kl d ikutkn hakikatnya..bkn teruk sgt pun sakit aku ni smpai mo amik MC..hehe..tpi,d sbbkan ada kejadian yg brlaku pg tdi..n aku nda blh mo crita detailnya d cni..(ats faktor keselamatan dan mo cover dri sndri)..so here i am..d rumah..ngadap internet..update blog..watching tv..dan tgh tggu nasi aku msk..hmm..feel boring actually..i wish aku d ofis skrg ni..bt kerja..marking paper..key-in markah..kn lg best..(dahsyatnya wish aku ni)..mcm la aku ni rajin sgt.. :D

skrg ni aku tgh pkir mo msk apa utk lunch..sbb lps lunch..aku kena mkn ubt..dan ubt yg aku kena mkn ada 3 jenis..antibiotik..ubt selsema..ubt batuk..tpi,doctor sdh warning aku..ubt batuk n selsema 2 akn mnyebabkn mengantuk..so i hv 2 choose antara ubt batuk @ ubt selsema yg aku akn mkn..doc ckp nda blh mkn dua2 skali..nnt kesannya mengantuk ganda dua..hehe..so,i've decide mo mkn ubt selsema ja lps lunch ni..aku kn cuti hr ni..so,blh la rehat..tdur..hehe..

k la..aku mo g msk..till then..

adios..end.

Wednesday, November 11, 2009

Masalah yang Problem..

ola..

setelah sekian lama aku nda update blog ni..mo start berkarya kembali perlukan hujah2 yang kukuh lg bernas br ada feeeellll....mo merapu dan brgosip..time awl2 kenal apa itu blog..semua benda mo d tulis dlm blog..setiap kejadian..segala perasaan..rs mcm mo bg tau 1 dunia apa yg kt lalui..

dan antaranya saat ini dan ketika ini adalah...

BROADBAND aku mcm gampssss!!!!!munyit...minta puji..rs mcm mo menyesal pun ada ambil ni hr 2..sdh la contract 2 thn...sekjap sekjap putus..bikin panas..so,sebelum connection aku ni putus utk kesekian kalinya..baik la aku stop d cni dlu..lain kali smbg lg..

so, Masalah aku yg PROBLEM sgt skrg ni sbnrnya adlh ketidakpuasan hatiku trhadap VODAFONE...gilak...HUH!!!!

adios..

Saturday, June 20, 2009

Polytechnic Boat Race MSP 2009

ola..

kisahnya..

Event : Polytechnic Boat Race MSP 2009
Date : 20 - 25 June 2009
Venue : Jeti PKK & Sg.Padas, Tenom
Host : PKK

hr ni 20 june 2009 - aku bgun awal pg sbb mo brsiap g airport..
aku jd AJK Sambutan (ketua la konon)..
dan ironinya..aku sorg ja yg dpt brtugas sbb 2 AJK aku ada hal lain..
sorg (pompuan)..ada urusan soal hidup & mati..n yg sorg lg (lelaki)..msih brcuti..
tpi,nasib baik aku ada AJK pelajar yg akn membantu (start ptg ni)..kl aku sorg ja..mampus..mo tggu d 2 airport..MAS - terminal 1 (T1), AirAsia - terminal 2 (T2)..
tpi,itu la yg aku bt skrg ni..pg tdi kul 9.30am smbut PJB d T2..kul 12.35pm ni smbut POLISAS d T1..poly lain akn smpai kul 2pm sehingga kul 6pm nnt..yg smpai mlm aku nda smbut la kali..rs nda larat..sbb hr ni ada 16 buah poly yg akn dtg..byk kn?..hehe..

skrg ni lokasi aku : Starbuck Warisan Square..sj mo lepak..surf internet sementara menunggu team POLISAS smpai jap lg..aku tau..today is my hectic day..(biar pun blum smpai ptg lg skrg ni).. :)

oh ya..d saat ini aku pkai t-shirt yg ada logo PKK..tujuannya..supaya time aku mnyambut team politeknik d airport..diorg tau la aku ni dr PKK kn..mo d jd kan cerita..ms aku beli ice blended ni tdi..casher 2 tnya..

Mat : "student ka lecturer??"

hihi...kembang idung aku kjap..nmpak sgt yg muka aku muda..sbb 2 dia tnya mcm 2 kn..huahuahua...sukanya.. :D
obviously la kn..im still look youngie..youngie..brapa umur student??18 - 23 yrs old..itu la range umur aku.. :D (kes perasan la ni)..well..

ermm..k la..skrg sdh kul 11.30am..30 min to go..mo stop la dlu..

k..till c u again..

"BERKHIDMAT UNTUK NEGARA"

adios..end.

Tuesday, June 16, 2009

Operator Penerbangan..

ola..

hr ni dlm sejarah..16 june 2009 - aku jd operator penerbangan..ayat pertama yg kuar dr bibir ku yg sexy..

aku : "hello..sy intan dr politeknik kota kinabalu..sy nk tau maklumat penerbangan utk
polytechnic boat race"..

"no flight..tarikh dtg..balik..pukul brapa??"

byk jgk soalan aku 2..

so,aku pun apa lg..mengambil maklumat dgn jayanya..mana2 poli yg cuma ingat masa penerbangan..aku pun check la d internet..diorg pnya no flight..perghh!!mmg rs mcm operator la..suara aku pun pnya la lembut..ayu gitu..penuh sopan santun budaya timur btul..sndri dgr pun geli..hehe..suara yg d hujung talian jgn ckp la..mcm2..ada yg garang..friendly..suara macho..kira aku maintain la..ayu.. :D

semua poli aku call guna hp..kecuali 1 poli..knp aku nda guna talipon ofis??hah...ada story d sebaliknya...

kisahnya >>>> aku cal la operator poli suruh smbgkn panggilan ke no hp c polan bin polan..pas 2 bunyi tenet..tenet..tenet..teetttt...aku rs mcm putus la kn..so,aku pun letak..

dlm beberapa saat lps 2..talipon brdering..aku angkat..org d talian sana tnya no ext haidi inun..aku pun bg la..letak gagang..

pas 2,aku pula yg dail..aku tekan 0..mo brckp ngan operator poli la kn..(mo tnya psl status smbgan tdi,putus ka apa ka)..pas 2,kring..kring..aku jwb.."hello"..di hujung talian ada suara lelaki..dia tnya aku mo brckp dgn siapa..aik..aku pun konfius..aku slh tekan ka??aku ckp la dgn org 2 "sy tekan 0 ja tdi..ni smbg pigi mana?"..lelaki 2 jwb.."sy polan bin polan.."

ya rabbi ya rasul...aduiiiiyaii...malunya aku.......(rs muka panas ja time 2)..rupanya talian aku sdh kena smbg oleh operator poli dgn c polan 2 (mana la aku tau kn)..bt malu btul..nasib baik la org d hujung talian 2 sporting habis..kl d btnya dia maki aku ka..marah aku ka..nda haru aku memaki org 2 blik..(mcm berani kn)..hampeh btul..

sdhnya..d sbbkn aku nda mo pisang brbuah 2 kali..aku pun guna la hp sndri utk cal poli yg lain..biar la byr sndri..drpd menanggung malu yg amat sgt mcm tdi..hehe..

so, moral of d story : -

pakai direct line kl mo cal luar..(sbb aku yg nda reti guna line dlm)..hehe..

adios..end.

Monday, June 15, 2009

Jalan2..

ola..

hr sbtu sehari suntuk aku duk rumah ja..plan mo kuar tpi,nda jd sbb mls yg amat sgt..so,melepak d rumah ja la..

hr ahad br la aku kuar..2 pun setelah rumah aku black out..kukuh la jgk alasan aku mo kuar jln2..duk d rumah panas..

plan aku yg pertama..aku mo pigi wisma merdeka..arah d tuju..Lazo Diamond..aku mo trade-in earring then beli cincin..smpai2 ja sana..lain pula ceritanya..aku trade-in earring dan beli earring br..hehe..nda jd beli cincin..

lps 2 aku pun naik la tingkat yg ada food court 2..mo lunch..skali tgk..tiada pun food court 2..tgh dlm reconstruction...hampeh btul..nmpak sgt la aku ni lama sdh nda dtg cni..oleh itu,aku pun mkn la d kedai yg ada d ats 2..biasa ja la pun..nda sdap..tpi,bedal ja la..

lps 2,aku kuar dr wisma merdeka menuju ke 1 Borneo..smpai 1B..aku pun parking la tmpt biasa..yg ada jockey..byr la RM5..mo tau..hr 2 aku pkai t-shirt hitam ada gmbr basikal..jockey 2 blh bt lawak bodoh.."nda berat ka bwk 2 (merujuk basikal d dada ku..).."gampang btul..aku pun sengih ja la..pas 2..aku blah..mls aku mo melayan..

window shopping d 1B ni mmg best..aku rs mcm semua aku mo beli..tahan dri ja time 2..dan aku ada tujuan jgk sbnrnya d 1B ni..iaitu..mo beli Pizza..hehe..lama sdh aku mengidam mo mkn pizza ni..kira br ni la trcapai..aku take away..dlm keriuhan 1B 2..aku rs sunyi sgt..aku pun cal la niece aku d kg..n then, brckp sm my mum..terubat la sikit jiwa aku time 2..huhu..

oh ya..sblm aku smpai 1B..aku singgah isi minyak..pas 2 g giant kingfisher..my niece bg nama kingfisher ni..KF..biasa la bdk2 UMS..semua mo d bg shortform..1 Borneo - 1B..indah permai - IP..alam mesra ja lg aku blum dgr..hehe..

smbil2 aku shopping dlm giant..aku antar keta aku utk d cuci..

sekian sj la kisah hujung minggu aku yg nda brapa best ni..

adios..end.

Thursday, June 11, 2009

starting point..

ola..

setelah lama nda menulis blog..kali ni aku perlukn starting point utk aku start berceloteh balik..aku ingat mo brcerita pasal kisah kawin aku..tpi,lama sgt la sdh..org bilang basi sikit la..3 bln sdh brlalu..tpi,aku bg sinopsis la..


20.02.09 - tarikh keramat dlm idup aku..kul 4pm..aku brtunang..lps acara sarung cincin..kami d ijabkabulkn oleh bapa aku..perghh..time 2,rs mcm nda prcaya pun ada..aku sah jd isteri kpd Mohd Shahdan Bin Abdullah dgn skali lafaz..alhamdulillah..lps akad nikah..majlis marhaban..renjis2 segala 2 la..mlmnya..aku berinai..


21.02.09 - majlis sanding belah aku..tema..putih pink..

01.03.09 - majlis d ipoh perak (belah husband)..tema..coklat..

pic2 kawin kl mo tgk ada d facebook..search intanhajilah..


finito..


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ni story trbaru..


1 & 2 june aku ada d melaka..menghadiri Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) thn 2008..

alhamdulilllah..aku suka sgt dpt APC ni..nda kisah la kn org mo ckp apa..sbb..aku mmg mo terima d cni (aku kerja PKK)..kl aku sdh pindah PUO nnt (bl la konon aku dpt pindah)..kompom ambil masa brthn br aku blh dpt APC..d sana ramai sgt senior..so,chances utk dpt 2 tipis gila la..

anyway,majlis APC 2 sebiji mcm majlis konvo..bezanya cuma kami nda pakai jubah..naik pentas..amik folder..nama kena sebut..mmg nervous gila la time 2..aku apa lg..mmg control cun abis la..dgn takut trsadungnya (pkai kasut brtutup)..lenggang aku pun mcm pelik ja time 2..brsepah..hahaha..lps selesai 2..turun pentas..ok la..lps azab..hehe..


start 3 - 8 june..aku brcuti d ipoh..ok la jgk..berada d samping suami trcinta..cuma yg nda bestnya..dia nda cuti..so,aku keboringan sorg2 d rumah..layan tv..layan ikan flowerhond laki aku..ketuk2 akuarium..dia berenang la langgar dinding kaca akuarium 2..wahaha..lucu..mcm dera pun ada..msti sakit bibir ikan 2 kn..minta maaf la ikan..jgn sumpah aku..hehe..


blik KK 8 june..aku jmpa bekas cikgu sekolah aku dlu..pnya lama nda jmpa..since 1998..muka dia sm ja mcm dlu (ya la bah kn..nda kn jd muka org lain..hehe)..mmg nda berubah lgsung..msih muda belia mcm dlu..dlm flight..aku tdur dr start naik smpai la landing..kepenatan naik bus dr ipoh..


9 june - aku start kerja..n d ofis..kerja aku main game..brgossip..surf internet..main game lg..berkhayal..YM..pet society..adeh..boring btul..mmg mkn gaji buta btul la..apa tidak..student bkn ada..diorg cuti..sbnrnya..byk kerja blh d bt..cuma kemalasan melanda tahap maksima..

so,apa lg..kt Enjoy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D


k la..takat ni la dlu..

adios amigos..end.

Monday, May 4, 2009

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...